Υπερτρίχωση

Σε μια εποχή που τα άτριχα σώματα θεωρούνται της μόδας, οι τριχωτοί άνδρες αρχίζουν να αισθάνονται μειονεκτικά. Για το πρόβλημά τους, που γενικώς θεωρείται αντιαισθητικό, δεν υπάρχει άλλη λύση σήμερα εκτός από την αποτρίχωση με ηλεκτρόλυση, που είναι όμως ακριβή και οδυνηρή.

Οι τελευταίες ωστόσο επιστημονικές έρευνες είναι ιδιαίτερα παρήγορες για τους τριχωτούς. Η έντονη τριχοφυΐα συνδέεται με την ύπαρξη υψηλού δείκτη νοημοσύνης. Πέρα από αυτό υπάρχουν και αρκετές γυναίκες που βρίσκουν τους τριχωτούς άνδρες αρκετά σέξι…

Η δρ. Margaret stream, συγγραφέας του βιβλίου emdrarrassing problems: straight talking, good advice, ύστερα από εκτεταμένη έρευνα μεταξύ των φοιτητών ιατρικής των ηπα, βρήκε ότι το 45% των ανδρών φοιτητών ιατρικής έχουν τριχωτές πλάτες, σε σχέση με το 10% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον ανδρικό, πληθυσμό της χώρας. Και μια άλλη μελέτη 117 ανδρών, που είναι μέλη της mensa – απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να γίνει μέλος της mensa, είναι να έχει δείκτη νοημοσήνης (IQ) πάνω από 140 – έδειξε ότι οι πιο πολλοί είχαν περισσότερες τρίχες από το μέσο όρο, ιδιαίτερα στην πλάτη τους. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, για παράδειγμα ο Αϊνστάιν είχε ένα σχεδόν άτριχο κορμί…


Χνουδωτά μωρά
O steven Tomlinson γεννήθηκε στο barnsley του Yorkshire έχοντας στο κεφάλι του ένα πυκνό τρίχωμα μαύρου μαλλιού. Τέσσερις εβδομάδες αργότερα οι τρίχες του κεφαλιού του μεγάλωσαν τόσο πολύ, ώστε αναγκάστηκαν για πρώτη φορά να του τα κόψουν.

O jack marsh από το standon του hertfordshire γεννήθηκε με τρίχες στο κεφάλι, στα χέρια, στους ώμους και στην πλάτη του. Οκτώ μήνες αργότερα όλες οι τρίχες του σώματός του είχαν πέσει, εκτός από εκείνες στο κεφάλι του.

Άλλες δύο μητέρες στην Αγγλία γέννησαν μέσα στο 1998 μωρά με τόσα μαλλιά στο κεφάλι τους, ώστε αναγκάστηκαν να τους τα κόψουν. Η μία ήταν η 35χρονη Beverley Williams από το northants, που τον περασμένο ιανουάριο γέννησε την emelia. Η άλλη ήταν η 27 χρονη kim winstone από το Bristol, η οποία γέννησε το Φεβρουάριο τη σοφία. Δύο μήνες αργότερα η σοφία διέθετε πυκνό τρίχωμα στο κεφάλι της, που κάλυπτε τα αυτιά κι έφτανε ως τα φρύδια της. Η κυρία winstone ταξινόμησε αυτό το φαινόμενο στο βιβλίο Guinness, αποδίδοντας την αιτία στην κατανάλωση μπύρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Αυτές οι αναμφισβήτητες περιπτώσεις σπάνιας εκ γενετής ανωμαλίας, ταξινομούνται ως hypertrichosis lanuginose universalis.


Το σύνδρομο του λακάνθρωπου

Οι πλέον ριζοσπαστικές τεχνικές μεταμοσχεύσεις δέρματος βοήθησαν την bus dejesus, ένα κοριτσάκι δύο ετών από το πουέρτο ρίκο, που υποφέρει από εκ γενετής υπερτρίχωση, μια ανωμαλία που είναι γνωστή και ως «λυκανθρωπικό σύνδρομο». Η μικρή έχει μια μάσκα από πυκνό καστανό τρίχωμα πάνω από τη μύτη της και στο μισό σχεδόν πρόσωπό της. Επίσης διαθέτει 23 μικρότερα τριχωτά κομμάτια σε διάφορα μέρη του σώματός της. Αυτά είναι πανομοιότυπα στην εμφάνιση και προκαλούνται από ένα λυκανθρωπικό γονίδιο, μια διαταραχή που επηρεάζει τα θηλυκά μέλη μερικών μεξικανικών οικογενειών. Η abys ζει κυρίως μέσα στο σπίτι της για να προφυλακτεί από τα άλλα παιδιά που την περιτριγυρίζουν γεμάτα φόβο. Λεπτομέρεια: κανείς στην οικογένειά της δεν πάσχει από αυτού του είδους τη διαταραχή.

Ο δρ. Adrian lo του νοσοκομείου st. Christopher’s της Φιλαδέλφειας προσφέρθηκε να βοηθήσει το κοριτσάκι προκειμένου να απαλλαγεί από το στίγμα του λυκάνθρωπου. Χάρη σε μια πρωτοποριακή διαδικασία, που κράτησε τρεις μήνες. Ο δρ lo καθάρισε χειρουργικά τις τριχωτές περιοχές και κατόπιν μεταμόσχευσε σε αυτές καθαρό δέρμα από άλλα σημεία του σώματος της μικρής. Το αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν να καθαριστούν τα τριχωτά μέρη και να αντικατασταθούν από λείο δέρμα, χωρίς της ζάρες και τις κοιλάδες που άφηνε η παραδοσιακή τεχνική μεταμόσχευσης.


Τριχοτιλλομανίες

Το Μάρτιο του 1998 μια 29χρονη γυναίκα από τη Μελβούρνη, που καθόταν σε ένα τρένο, άκουσε έναν αλλόκοτο θόρυβο από πίσω της. Όταν σηκώθηκε για να δει τι συνέβαινε, είδε μια χούφτα από τα μαλλιά της πεσμένα στο πάτωμα και διαπίστωσε εκπληκτική ότι η αλογοουρά της έλειπε! Από την εικόνα μιας κάμερας ασφαλείας του σταθμού η αστυνομία αναγνώρισε τον ύποπτο και κατόπιν διενήργησε έρευνα στο σπίτι του, που βρισκόταν στο προάστιο carlton της Μελβούρνης. Εκεί ανακάλυψε πολλά ψαλίδια και τσάντες από τρίχες, καθώς και το ιερότερο κομμάτι αυτής της αλλόκοτης φετιχιστικές συλλογής, βρισκόταν μέσα σε ένα μυστικό θάλαμο που περιείχε ένα ξύλινο κουτί – 11 γυναικείες αλογοουρές διαφορετικού μήκους και χρώματος.

Ο 34χρονος ανώνυμος δράστης παραδέχτηκε ότι πλησίασε αρκετές γυναίκες στις οποίες προσέφερε το ποσό των 1.000 δολαρίων Αυστραλίας για τα μαλλιά τους. Μερικές αλογοουρές είναι κομμένες ίσιες, αλλά κάποιες άλλες μοιάζουν ελεεινές και φαίνεται σα να κόπηκαν σε τρεις ή τέσσερις προσπάθειες, είπε ένας αστυνομικός.

Στις 31 ιανουαρίου του 1998 η 16χρονη Vicky raven, καθώς ταξίδευε μέσα σε ένα λεωφορείο για το σπίτι της, που βρίσκεται στο έσσεξ της αγγλίας, χωρίς καλά καλά να καταλάβει τι συνέβη διαπίστωσε ότι της έλειπε μεγάλο τμήμα από τα μαλλιά της. Η στυνομία της πόλης απέτυχε να εντοπίσει τον υπεύθυνο, που σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν ηλικίας 18 με 20 ετών και φορούσε τζάκετ και τζιν.

Η κλοπή των μαλλιών θεωρείται κάτι μεταξύ της τριχοτιλλομανίας (trichotillomania) – μιας παθολογικής μανίας για τρίχες – και της απλής κλοπής ρούχων και υφασμάτων. Μολονότι η αστυνομία της αυστραλίας αποκάλεσε την κλοπή μαλλιών ως «ένα εκκεντρικό και ανήκουστο έγκλημα», τέτοια επεισόδια συμβαίνουν αρκετά συχνά ανά τον κόσμο. Ιδιαίτερα στην κίνα και στην ιαπωνία εμφανίζεται περιοδικά μαζικός πανικός, που οφείλεται στις συχνές τριχο – κλοπές από μανιακούς.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013