Ο Ινδός που δεν πίνει και δεν τρώει τίποτα

Η περίπτωση του Ινδού Prahlad Jani έχει εξάψει την περιέργεια των επιστημόνων, αφού ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει πιεί και δεν έχει φάει τίποτα για αρκετές δεκαετίες. 

Ο Prahlad Jani, ιερό πρόσωπο ή φακίρης, για 10 μέρες περίπου βρέθηκε υπό στην στενή παρακολούθηση των ιατρών νοσοκομείου στη δυτική ινδική πόλη του Ahmedabad. Καθ'' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ο Ινδός δεν έφαγε και δεν ήπιε τίποτα.

«H σειρά εξετάσεων στην οποία υποβλήθηκε αποδεικνύει ότι ο οργανισμός του δεν διαφέρει σε σχέση με αυτόν ενός κανονικού ατόμου» είπε το Δρ Desai.

Ο κ. Jani πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε μια σπηλιά κοντά στο ναό Ambaji στο κράτος του Gujarat, ενώ δεν έχει αρρωστήσει ποτέ. Παρέμεινε για 10 ημέρες στο νοσοκομείο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, με ξεχωριστή τουαλέτα και σταθερή επιτήρηση μέσω τηλεόρασης.

Για να βοηθήσει τους γιατρούς να ελέγξουν τις ικανότητές του, ο κ. Jani συμφώνησε να αποφύγει το λουτρό όσο καιρό βρισκόταν στο νοσοκομείο. Το μόνο υγρό που είχε στη διάθεσή του ήταν μικρή ποσότητα νερού, την οποία χρησιμοποιούσε για την υγιεινή του στόματός του. Συγκεκριμένα, του δίνονταν 100ml νερού, τα οποία μετρούσαν ξανά μετά τη χρήση, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση κατάποσης μέρους του υγρού.

Σύμφωνα με δήλωση από την ένωση παθολόγων του Ahmedabad, παρά το γεγονός ότι δεν εισήχθησαν υγρά στο σώμα του, εν τούτοις εμφανίστηκαν ούρα στην κύστη του - μόνο για να απορροφηθούν εκ νέου από τα τοιχώματα των κυστών.

Μετά το πέρας των δέκα ημερών οι γιατροί δεν παρατήρησαν καμία επιδείνωση στην υγεία του, εκτός από μικρή απώλεια βάρους.

Οι γιατροί θα διεξάγουν περαιτέρω εξετάσεις για να ελέγξουν τις ικανότητες του Ινδού φακίρη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι απέκτησε το χάρισμα σε ηλικία 8 ετών από μία θεά.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013