«Ανεξήγητο» σήμα έφτασε στη Γη από το βαθύ διάστημα

  

Όπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist, ένα ανεξήγητο σήμα, έφτασε στη γη από το βαθύ διάστημα και ίσως να είναι επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό.

Το σήμα, το οποίο προέρχεται από ένα σημείο ανάμεσα στους αστερισμούς των Ιχθύων και του Κριού, ελήφθη τρεις φορές από ένα τηλεσκόπιο στο Πουέρτο Ρίκο. Το περιοδικό γράφει πώς το σήμα πιθανόν να προκαλείται από ένα ως τώρα άγνωστο αστρονομικό φαινόμενο ή ακόμη και να είναι παραπροϊόν του ίδιου του τηλεσκοπίου.

Tο μυστήριο έχει ενθουσιάσει αστρονόμους σε όλο τον κόσμο. «Αν μπορούν να το δουν τέσσερις, πέντε ή έξι φορές, τότε γίνεται συναρπαστικό» δήλωσε στο περιοδικό η Τζοσλίν Μπελ Μπαρνέλ, του Πανεπιστήμιου του Μπαθ στη δυτική Αγγλία.

Το σήμα εκπέμφθηκε στην κύρια συχνότητα, στην οποία το πιο συνηθισμένο στοιχείο του σύμπαντος, το υδρογόνο, απορροφά και εκπέμπει ενέργεια και η οποία, σύμφωνα με τους αστρονόμους θα ήταν το πιθανότερο μέσο με το οποίο εξωγήινοι θα «διαφήμιζαν» την παρουσία τους.

Τα πιθανόν εξωγήινα σήματα ελήφθησαν μέσω του προγράμματος SETI@home, το οποίο χρησιμοποιεί προγράμματα σε εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, για να εξετάζονται τα δεδομένα που λαμβάνει το τηλεσκόπιο.

Oι φερόμενοι ως αποδέκτες του σήματος αυτού επιστήμονες, αλλά και μελετητές των εξωγήινων φαινομένων, έσπευσαν να υποβαθμίσουν την αξία του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για εξωγήινη δραστηριότητα. Μιλούν μάλιστα για «αδικαιολόγητο θόρυβο» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και επισημαίνουν: «Δεν υπάρχει τίποτα που να μας κάνει να αισθανόμαστε ενθουσιασμό».
alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013