Το φάντασμα της Άννας Μπολέιν

Η Άννα Μπολέιν, η πιο διάσημη από τις συζύγους του Ερρίκου Η', αποκεφαλίστηκε στο Tower Green το 1536. Το φάντασμά της έχει παρατηρηθεί συχνά τόσο στο Πράσινο όσο και, πιο εντυπωσιακά, στο Chapel Royal που βρίσκεται στον Λευκό Πύργο. Ήταν στο παρεκκλήσι που ένας λοχαγός της φρουράς είδε ένα φως να καίει στο κλειδωμένο παρεκκλήσι αργά τη νύχτα. Βρίσκοντας μια σκάλα, μπόρεσε να δει από κάτω την παράξενη σκηνή που διαδραματιζόταν μέσα. Μια περιγραφή του δέκατου ένατου αιώνα το περιγράφει ως εξής:

Στο διάδρομο προχωρούσε αργά μια επιβλητική πομπή ιπποτών και κυριών, ντυμένων με αρχαίες ενδυμασίες- και μπροστά περπατούσε μια κομψή γυναίκα, το πρόσωπο της οποίας ήταν αποτραβηγμένο από αυτόν, αλλά η μορφή της έμοιαζε πολύ με εκείνη που είχε δει σε φημισμένα πορτρέτα της Άννας Μπολέιν. Αφού περπάτησε επανειλημμένα στο παρεκκλήσι, ολόκληρη η πομπή μαζί με το φως εξαφανίστηκε. (απόσπασμα από το βιβλίο Ghostly Visitors by "Spectre Stricken", Λονδίνο 1882.)

Μια άλλη περιγραφή της ίδιας ιστορίας αναφέρει ότι η πομπή πραγματοποιείται πάντα στην επέτειο της τρομερής εκτέλεσης της Margaret Pole, κόμισσας του Salisbury, το 1541. Αυτή η γενναία ηλικιωμένη κυρία (ήταν πάνω από εβδομήντα ετών όταν δολοφονήθηκε) υπέφερε εξαιτίας της διαπόμπευσης των θρησκευτικών δογμάτων του βασιλιά Ερρίκου Η' από τον γιο της (καρδινάλιο Πολέ), κάτι που ο καρδινάλιος έκανε από την ασφάλεια της Γαλλίας. Έτσι, όταν ο Ερρίκος συνειδητοποίησε ότι ο Καρδινάλιος ήταν εκτός της εμβέλειάς του, η μητέρα του οδηγήθηκε στο μπλοκ αντ' αυτού ως πράξη εκδίκησης. Αντί όμως να υποταχθεί εβδομαδιαία στον τσεκουράτο, αρνήθηκε να ξαπλώσει και καταδιώχθηκε από τον τσεκουράτο γύρω από το ικρίωμα. Χτυπώντας την άγρια, της προκάλεσε τις πιο φρικτές πληγές μέχρι που τελικά πέθανε.

Μια άλλη θέαση της Άννας Μπολέιν ισχυρίζεται ότι έγινε το 1864 από έναν φρουρό που φρουρούσε το σπίτι της βασίλισσας. Ο φρουρός είδε και αμφισβήτησε μια λευκή μορφή που εμφανίστηκε ξαφνικά καλυμμένη από ομίχλη. Όταν η πρόκληση έμεινε αναπάντητη, ο φρουρός έριξε την ξιφολόγχη του στη μορφή, αλλά έπαθε σοκ όταν η ξιφολόγχη διαπέρασε κατευθείαν τη μορφή χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση. Η ιστορία αυτή επιβεβαιώθηκε από δύο θεατές που είδαν το όλο γεγονός από ένα παράθυρο του Ματωμένου Πύργου. Δεν είναι γνωστό τι έκανε τον φρουρό και τους θεατές να πιστέψουν ότι επρόκειτο για το φάντασμα της Άννας Μπολέιν, αλλά μπορούμε μόνο να δεχτούμε ότι μετά από 100 χρόνια παράδοσης πρέπει να είναι έτσι.

Ήταν μια κρύα και ομιχλώδης χειμωνιάτικη νύχτα. Ανάμεσα στο ουρλιαχτό του ανέμου και το τρίξιμο των δέντρων, ακουγόταν ο αχνός κρότος των αλυσίδων συνοδευόμενος από τις κραυγές των απέθαντων. Ξαφνικά!!!! το δωμάτιο γέμισε με ένα παγωμένο κρύο που έδινε τη θέση του σε μια έντονη ζέστη...Τότε!!!! ένα χτύπημα, χτύπημα, χτύπημα στην οροφή ακολουθούμενο από το χτύπημα φτερών και το δυνατό στριγκλιάρισμα ενός κορακιού έθεσε την πραγματικότητα της κατάστασης.

Μέσα από το δωμάτιο ακούστηκε μια φωνή Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια, είπε, Ωχ όχι!!!! αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, όχι πάλι, είπε μια άλλη. Αλλά ήταν αλήθεια, συνέβαινε και τίποτα δεν μπορούσε να το σταματήσει.................... εκτός από έναν άνθρωπο εκτός πορείας. Η μοναχική φιγούρα που καραδοκούσε στις σκιές πέρα από το Tower Green.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013