Διεθνής Λέσχη Lions


 LIONS CLUBS INTERNATIONAL - ΘΡΊΑΜΒΟΣ ΜΙΑΣ ΙΔΈΑΣ

Η Διεθνής Ένωση Λεσχών Λάιονς ξεκίνησε ως όνειρο του ασφαλιστή του Σικάγο Μέλβιν Τζόουνς, ο οποίος αναρωτιόταν γιατί οι τοπικές επιχειρηματικές λέσχες - ο ίδιος ήταν ενεργό μέλος μιας τέτοιας λέσχης - δεν μπορούσαν να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους από τις καθαρά επιχειρηματικές ανησυχίες στη βελτίωση των κοινοτήτων τους και του κόσμου γενικότερα.

Η ιδέα του Τζόουνς βρήκε απήχηση στη δική του ομάδα, τον Επιχειρηματικό Κύκλο του Σικάγο, και τον εξουσιοδότησαν να διερευνήσει την ιδέα του με παρόμοιες οργανώσεις από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προσπάθειές του κατέληξαν σε μια οργανωτική συνάντηση σε ένα τοπικό ξενοδοχείο στις 7 Ιουνίου 1917.

Οι 12 άνδρες που συγκεντρώθηκαν εκεί ξεπέρασαν το φυσικό αίσθημα πίστης προς τις μητρικές τους λέσχες, & ψήφισαν την "Ένωση Λεσχών Λάιονς" και εξέδωσαν πρόσκληση για ένα εθνικό συνέδριο που θα διεξαγόταν στο Ντάλας του Τέξας τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Τριάντα έξι αντιπρόσωποι που αντιπροσώπευαν 22 λέσχες από εννέα πολιτείες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενέκριναν την ονομασία "Λέσχες Λάιονς" και εξέλεξαν τον Δρ William P. Woods από την Ιντιάνα ως τον πρώτο τους πρόεδρο. Η καθοδηγητική δύναμη και ο ιδρυτής Melvin Jones ορίστηκε εν ενεργεία Γραμματέας, ξεκινώντας έτσι μια σχέση με τον Λιονισμό που τελείωσε μόνο με τον θάνατό του το 1961.

Το πρώτο συνέδριο άρχισε επίσης να ορίζει τι επρόκειτο να γίνει ο Λιονισμός. Υιοθετήθηκαν το Καταστατικό και ο Εσωτερικός Κανονισμός, εγκρίθηκαν τα χρώματα του μωβ και του χρυσού και έγινε μια αρχή για τους Στόχους και τον Κώδικα Δεοντολογίας του Λιονισμού. Ένα από τα Αντικείμενα ήταν εκπληκτικό για μια εποχή που υπερηφανευόταν για τον μισθοφορικό ατομικισμό και έκτοτε παραμένει ένα από τα κύρια σημεία του Λιονισμού. ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ", έγραφε, "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ".

Σύντομα, οι ηγέτες των κοινοτήτων άρχισαν να οργανώνουν Λέσχες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Ένωση έγινε "Διεθνής" με τη δημιουργία της Λέσχης Lions του Winsor, στο Οντάριο του Καναδά, το 1920. Αργότερα οργανώθηκαν λέσχες στην Κίνα, το Μεξικό και την Κούβα. Μέχρι το 1927, τα μέλη ανέρχονταν σε 60.000 σε 1.183 Λέσχες.

Το 1935, ο Παναμάς έγινε έδρα της πρώτης Λέσχης Κεντρικής Αμερικής, ενώ η πρώτη Λέσχη Νότιας Αμερικής οργανώθηκε στην Κολομβία τον επόμενο χρόνο. Ο Λιονισμός έφτασε στην Ευρώπη το 1948, καθώς ιδρύθηκαν Λέσχες στη Σουηδία, την Ελβετία και τη Γαλλία.. Το 1952 η πρώτη Λέσχη ιδρύθηκε στην Ιαπωνία. Από τότε η Ένωση έχει γίνει πραγματικά παγκόσμια, με Λέσχες σε περισσότερες από 160 χώρες και γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Η κανονική ονομασία της Ένωσης είναι "Διεθνής Ένωση Λεσχών Λάιονς". Πολλοί Λάιονς, ωστόσο, προτιμούν να χρησιμοποιούν τη συντομότερη μορφή "Διεθνής Ένωση Λεσχών Λάιονς" ή απλά "Διεθνής Ένωση Λάιονς".

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ

Σε όλο τον κόσμο, οι Λάιονς αναγνωρίζονται από το έμβλημα που φορούν στο πέτο τους. Αποτελείται από ένα χρυσό γράμμα "L" σε ένα κυκλικό μοβ πεδίο. Αυτό συνορεύει με μια κυκλική χρυσή περιοχή με δύο προφίλ λιονταριών σε κάθε πλευρά που βλέπουν μακριά από το κέντρο. Η λέξη "Lions" εμφανίζεται στην κορυφή και η λέξη "International" στο κάτω μέρος. Συμβολικά, τα λιοντάρια αντιμετωπίζουν τόσο το

παρελθόν όσο και το μέλλον - περήφανα για το παρελθόν και με αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Είναι ένα έμβλημα που πρέπει να φοριέται με υπερηφάνεια!

ΤΟ ΜΟΤΟ

Το σύνθημα κάθε Λιονταριού είναι απλά: "ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ". Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφράσουμε την πραγματική αποστολή του Λιονισμού;

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

Το σύνθημα του Λιονισμού είναι...

"(L)iberty,(I)ntelligence,(O)ur (N)ations (S)afety".

ΕΠΊΣΗΜΑ ΧΡΏΜΑΤΑ

Τα βασιλικά χρώματα της πορφύρας και του χρυσού επιλέχθηκαν ως τα επίσημα χρώματα όταν οργανώθηκε η Ένωση το 1917. Το μοβ συμβολίζει την πίστη στους φίλους και στον εαυτό μας και την ακεραιότητα του μυαλού και της καρδιάς. Ο χρυσός συμβολίζει την ειλικρίνεια του σκοπού, την ελευθεριότητα στην κρίση, την καθαρότητα στη ζωή και τη γενναιοδωρία στο μυαλό, την καρδιά και το πορτοφόλι προς την ανθρωπότητα.

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΣΜΟΎ

Τα LIONS CLUBS σχεδιάζουν και διεξάγουν διάφορα κοινοτικά και ανθρωπιστικά προγράμματα. Οι υπηρεσίες αποτελούν μέρος των ευρέως βασισμένων Δέκα Κύριων Δραστηριοτήτων του Λιονισμού. Οι Λέσχες μπορούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα έργα από αυτές τις περιεκτικές κατηγορίες:

Εν συντομία, οι Δέκα Κύριες Δραστηριότητες είναι:

(1)   ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ.

(2)   ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΔΙΑΒΉΤΗ.

(3)   ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΗΣ ΌΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΎΣ.

(4)   ΔΡΆΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΉ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΊΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΚΩΦΟΎΣ.

(5)   ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΙΘΑΓΈΝΕΙΑΣ.

(6)   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ.

(7)   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ.

(8)   ΔΗΜΌΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ

(9)   ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΑΝΑΨΥΧΉΣ

(10)   ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΥΓΕΊΑΣ

Εκτός από αυτές τις δραστηριότητες υπάρχουν και οι ευρύτερες κατηγορίες:

(11)   ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, και

(12)   ΚΟΙΝΩΝΙΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα Προγράμματα:

(13)  ΛΈΟ ΚΛΑΜΠ.

(14)  ΛΈΣΧΕΣ ΛΙΟΝΤΑΡΙΏΝ.

(15)  ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΉΣ ΝΈΩΝ.

(16)  ΔΙΕΘΝΕΊΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΏΣΕΙΣ ΝΈΩΝ.

Ας τα εξετάσουμε πιο προσεκτικά, ένα προς ένα.

(1)  ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ -- Η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ απειλεί τη ζωή και το μέλλον των νέων παντού. Οι Λέσχες Λάιονς έχουν ανταποκριθεί με εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους νέους να αντισταθούν στο εύκολο δέλεαρ των ναρκωτικών και του αλκοόλ, ιδιαίτερα με το πρόγραμμα σπουδών Lions-Quest "Δεξιότητες για την εφηβεία" για το γυμνάσιο και το λύκειο. Δίνει στους 10-14χρονους τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τα ναρκωτικά και άλλα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν Το Lions-Quest διδάσκεται πλέον σε χιλιάδες σχολεία,και επεκτείνεται σε χιλιάδες άλλα σε όλο τον κόσμο.

(2)  ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ -- Ο διαβήτης και οι επιπλοκές του επηρεάζουν περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Οι Lions βοηθούν μέσω τοπικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και ελέγχου, συχνά σε συνεργασία με ενώσεις και ιατρικές εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τον διαβήτη. Μέσω του L.C.I.F.; υποστηρίζουν επίσης την έρευνα για τη θεραπεία και την ανίχνευση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, μιας επιπλοκής της νόσου που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης ενηλίκων σε πολλές χώρες.

(3)  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - Οι Λέσχες Λάιονς έχουν ιδρύσει κλινικές ελέγχου γλαυκώματος, τράπεζες οφθαλμών και ινστιτούτα αποκατάστασης. Υποστηρίζουν εργαστήρια και βοηθούν στην πληρωμή υποτροφιών για άξιους τυφλούς μαθητές. Τα γνωστά "λευκά μπαστούνια" εισήχθησαν από τους Λάιονς και οι λέσχες παρέχουν σκύλους-οδηγούς και άλλες ανάγκες μετακίνησης.

(4)  ΔΡΑΣΗ ΑΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΦΟΥΣ -- Παρέχεται ακουστικός εξοπλισμός σε σχολεία με μαθητές με προβλήματα ακοής και χορηγούνται υποτροφίες σε νέους με αυτή την αναπηρία. Οι Λάιονς διεξάγουν προγράμματα ελέγχου για παιδιά και ενήλικες, υποστηρίζουν ποικίλες υπηρεσίες αποκατάστασης και παρέχουν και επισκευάζουν ακουστικά βαρηκοΐας για τους άπορους.

(5)  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ -- Οι Lions συνεργάζονται με οργανώσεις βετεράνων και διοργανώνουν ειδικά προγράμματα πατριωτικού και πολιτικού χαρακτήρα στις κοινότητές τους. Χορηγούν πολυάριθμες ομάδες νεολαίας, όπως προσκόπους, προσκοπίνες, οδηγούς και άλλες. Ο σεβασμός του νόμου και η εργασία με παραβάτες είναι επίσης σημαντικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τις λέσχες.

(6)  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -- Οι Lions χορηγούν εκατοντάδες υποτροφίες κάθε χρόνο. Οι λέσχες χρηματοδοτούν επίσης βραδιές καριέρας σε γυμνάσια και προσκαλούν τοπικά εξέχοντα πρόσωπα για να βοηθήσουν τους αποφοίτους να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Τα προγράμματα αλφαβητισμού και η επαγγελματική κατάρτιση σε μη προνομιούχες περιοχές βρίσκονται επίσης ψηλά στην ατζέντα των προγραμμάτων πολλών Λεσχών Lions.

(7)  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -- Οι Lions αναζητούν βιώσιμους και εφικτούς τρόπους για να αφυπνίσουν το ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να παρακινήσουν άτομα και Λέσχες σε θετική δράση -- είτε στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος (ατμοσφαιρική - εδαφική - ηχορύπανση - ή ρύπανση του νερού) είτε στον τομέα του κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος (δημογραφικός σχεδιασμός - εκπαίδευση για την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών - ή ηθική συμπεριφορά). Οι Λάιονς ενθαρρύνονται να συνεργάζονται με άλλα άτομα, οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες για την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

(8)   ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -- Σε αυτή τη συνολική κατηγορία περιλαμβάνεται η διανομή πληροφοριών σχετικά με τις τελευταίες μεθόδους παραγωγής και προστασίας τροφίμων. Οι λέσχες, αστικές και αγροτικές, διεξάγουν ποικίλα προγράμματα σχετικά με τις περιοχές τους -- προγράμματα που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, του σπιτιού, του αγροκτήματος, του σχολείου και της αναψυχής.

(9)   ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ -- Οι Lions κατασκευάζουν παιδικές χαρές και συνεισφέρουν εξοπλισμό. Κατασκευάζουν επίσης κοινοτικά κέντρα, πισίνες, κήπους και πλατείες πόλεων. Οι Lions χρηματοδοτούν ομάδες μπέιζμπολ, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χόκεϊ, σόκερ και άλλες αθλητικές ομάδες για νέους. Οι λέσχες σχεδιάζουν και διεξάγουν καρναβάλια, πικνίκ και διάφορες γιορτές.

(10)  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ -- Οι Λάιονς παρέχουν εκτεταμένη ιατρική βοήθεια σε υποανάπτυκτες περιοχές και οργανώνουν ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων ανίχνευσης και πρόληψης. Ιατρικά ερευνητικά ιδρύματα έχουν επίσης γίνει αποδέκτες γενναιόδωρων συνεισφορών από λέσχες και περιφέρειες Lions. Οι Λάιονς δραστηριοποιούνται επίσης ενεργά στην προσπάθεια περιορισμού της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών με τη διεξαγωγή Προγραμμάτων Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά.

(11)   ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -- Οι Λάιονς έχουν δημιουργήσει πολλές επαφές διεθνούς φιλίας και συμμετέχουν σε παγκόσμια προγράμματα βοήθειας. Οι Lions υποστηρίζουν το Διεθνές Ίδρυμα Lions Clubs, τους ανθρωπιστικούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών και συνδέονται στενά με το C.A.R.E. Όλο και περισσότεροι νέοι συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνές Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων.

(12)   ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -- Οι Lions χρηματοδοτούν πολλά προγράμματα για τους σωματικά και πνευματικά ανάπηρους, τους ηλικιωμένους και τους μη προνομιούχους. Λέσχες και περιφέρειες έχουν επίσης κατασκευάσει σπίτια για ορφανά και ηλικιωμένους, καθώς και ιδρύματα αποκατάστασης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Πολλοί σύλλογοι προμηθεύουν καλάθια τροφίμων για τους φτωχούς σε τακτική βάση.

(13)  ΛΕΣΧΕΣ LEO -- Από την αρχή του προγράμματος Λέο, οι Λέο έχουν συμμετάσχει σε πολλές εξαιρετικές δραστηριότητες που αποσκοπούν κυρίως στην παροχή βοήθειας στους λιγότερο τυχερούς και στη συμβολή στη βελτίωση των τοπικών κοινοτήτων τους. Δίνοντας έμφαση στην Ηγεσία, την Εμπειρία και τις Ευκαιρίες, οι Λέσχες Λέο δίνουν στους νέους την ευκαιρία να εξελιχθούν σε ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους πολίτες.

(14)  ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΛΙΟΝΙΔΩΝ -- Το πρόγραμμα Lioness προσφέρει σε γυναίκες σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να υπηρετήσουν τους άπορους. Οι σύζυγοι των Λάιονς και άλλες γυναίκες που σκέφτονται την κοινότητα εκτελούν ποικίλα έργα παροχής υπηρεσιών και αναπτύσσουν διεθνείς φιλίες και κατανόηση.

(15)  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ -- Οι Λέσχες Λάιονς συμβάλλουν σημαντικά στη διεθνή κατανόηση και την καλή θέληση συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων. Εξειδικευμένοι νέοι επιλέγονται από χορηγούς Λέσχες Lions για να επισκεφθούν άλλες χώρες ως προσκεκλημένοι των Λεσχών Lions που τους φιλοξενούν. Παρατηρούν την τυπική ζωή των κοινοτήτων και αποκτούν γνώσεις για άλλους πολιτισμούς και λαούς.

(16)  ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ -- Η πρώτη κατασκήνωση νεολαίας του Λιονισμού διεξήχθη από τους Σουηδούς Lions της Πολλαπλής Περιφέρειας 101 το 1963. Από τότε, χιλιάδες νέοι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μια διεθνή κατασκηνωτική εμπειρία.

ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ ΛΈΣΧΗΣ ΛΙΟΝΤΑΡΙΏΝ

(I)  ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΉΣΕΙ ΠΝΕΎΜΑ ΚΑΤΑΝΌΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ ΛΑΏΝ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ.

(II)  ΝΑ ΠΡΟΆΓΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΈΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΉΣ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΉΣ ΠΟΛΙΤΕΙΌΤΗΤΑΣ.

(III)  ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΉ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΚΑΙ ΗΘΙΚΉ ΕΥΗΜΕΡΊΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ.

(IV)    ΝΑ ΕΝΏΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥΣ ΜΕ ΔΕΣΜΟΎΣ ΦΙΛΊΑΣ, ΚΑΛΉΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΉΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΊΑΣ ΚΑΤΑΝΌΗΣΗΣ.

(V)  ΝΑ ΠΑΡΈΧΕΙ ΈΝΑ ΦΌΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΉ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΆΤΩΝ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΟΣ- ΥΠΌ ΤΟΝ ΌΡΟ, ΩΣΤΌΣΟ, ΌΤΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΗΣ ΛΈΣΧΗΣ.

(VI)  ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΎΝΕΙ ΤΟΥΣ ΆΝΔΡΕΣ ΜΕ ΠΝΕΎΜΑ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΎΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΌΤΗΤΆ ΤΟΥΣ ΧΩΡΊΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΤΑΜΟΙΒΉ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΎΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΊ ΥΨΗΛΆ ΗΘΙΚΆ ΠΡΌΤΥΠΑ ΣΤΟ ΕΜΠΌΡΙΟ, ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ, ΤΑ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΗΜΌΣΙΑ ΈΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΈΣ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΕΣ.

ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΏΝ

(I)   ΝΑ ΔΕΊΞΩ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΞΊΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΌΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ, ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΈΣΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΉΣΩ ΦΉΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΜΟΥ.

(II)  ΝΑ ΕΠΙΔΙΏΚΩ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΏ ΚΆΘΕ ΔΊΚΑΙΗ ΑΜΟΙΒΉ Ή ΚΈΡΔΟΣ ΩΣ ΤΟ ΔΊΚΑΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΊ, ΑΛΛΆ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΈΧΟΜΑΙ ΚΑΝΈΝΑ ΚΈΡΔΟΣ Ή ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΜΕ ΤΊΜΗΜΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΊΜΗΣΉ ΜΟΥ ΠΟΥ ΧΆΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΤΊΑΣ ΑΘΈΜΙΤΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΆΝΩ Ή ΕΞΑΙΤΊΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΙΜΩΝ ΠΡΆΞΕΩΝ ΕΚ ΜΈΡΟΥΣ ΜΟΥ.

(III)  ΝΑ ΘΥΜΆΜΑΙ ΌΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΎΞΩ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΉ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΊΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΚΆΠΟΙΟΥ ΆΛΛΟΥ- ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΠΙΣΤΌΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ Ή ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΌΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ.

(IV)  ΌΠΟΤΕ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΊΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΡΘΌ Ή ΗΘΙΚΌ ΤΗΣ ΘΈΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΔΡΆΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΆΝΘΡΩΠΌ ΜΟΥ, ΝΑ ΛΎΝΩ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΊΑ ΑΥΤΉ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΜΟΥ.

(V)  ΝΑ ΘΕΩΡΟΎΜΕ ΤΗ ΦΙΛΊΑ ΩΣ ΣΚΟΠΌ ΚΑΙ ΌΧΙ ΩΣ ΜΈΣΟ. ΝΑ ΘΕΩΡΟΎΜΕ ΌΤΙ Η ΑΛΗΘΙΝΉ ΦΙΛΊΑ ΔΕΝ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ΛΌΓΩ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ Ο ΈΝΑΣ ΣΤΟΝ ΆΛΛΟ, ΑΛΛΆ ΌΤΙ Η ΑΛΗΘΙΝΉ ΦΙΛΊΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΊ ΤΊΠΟΤΕ ΑΛΛΆ ΌΤΙ Η ΑΛΗΘΙΝΉ ΦΙΛΊΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΊ ΤΊΠΟΤΕ ΑΛΛΆ ΑΠΟΔΈΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΎΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΔΊΝΕΤΑΙ.

(VI)  ΝΑ ΈΧΩ ΠΆΝΤΟΤΕ ΚΑΤΆ ΝΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙΣ ΜΟΥ ΩΣ ΠΟΛΊΤΗΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΈΘΝΟΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΌΤΗΤΆ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΈΡΩ ΤΗΝ ΑΤΑΛΆΝΤΕΥΤΗ ΠΊΣΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΛΌΓΙΑ, ΠΡΆΞΕΙΣ ΚΑΙ ΈΡΓΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΈΡΩ ΕΛΕΎΘΕΡΑ ΤΟ ΧΡΌΝΟ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΈΣΑ ΜΟΥ.

(VII)  ΝΑ ΒΟΗΘΆΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΜΟΥ, ΔΊΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΜΠΆΘΕΙΆ ΜΟΥ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ, ΤΗ ΒΟΉΘΕΙΆ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΔΎΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΆΠΟΡΟΥΣ.

(VIII)  ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΌΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΈΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΊΝΟΥΣ ΜΟΥ- ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΏ ΚΑΙ ΌΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΩ.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013