Μια θεωρία για το τρίγωνο των Βερμούδων

Ενα πλοίο που πλέει ασφαλές, μπορεί ξαφνικά να βυθιστεί χωρίς να υπάρχει κανένας προφανής λόγος, όπως ίσως να συνέβη με το ναυάγιο μίας τράτας που εντοπίστηκε στην Βόρεια Θάλασσα.

Επιστήμονες του [ Sunderland University ], διαπίστωσαν ότι υπεύθυνο για μία τέτοια εξέλιξη είναι το μεθάνιο, το οποίο παράγεται στον πυθμένα και εγκλωβίζεται μέσα σε θύλακες αερίων. Οταν αυξάνεται η πίεση στο εσωτερικό τους, τότε ακολουθεί έκρηξη και το αέριο, σχηματίζοντας φυσαλίδες, κινείται προς την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νερό να γίνεται ελαφρύτερο και κατά συνέπεια να μειώνεται απότομα η άνωση, η δύναμη δηλαδή που κρατάει ένα πλοίο στην επιφάνεια.

Οπότε, σύμφωνα με τον γεωλόγο [ Alan Judd ], "όποιο πλοίο βρίσκεται πάνω από την έκρηξη, βυθίζεται σαν να ήταν στο φρέαρ ενός ανελκυστήρα". Για τον ίδιο λόγο, βυθίζονται και οι σωσίβιες λέμβοι μαζί με όσους ναυαγούς πρόλαβαν να τις χρησιμοποιήσουν..

Η παρατήρηση αυτή, μπορεί να αποτελεί και την πιθανή εξήγηση για την απώλεια περισσότερων από 20 πλοίων στο περίφημο Τρίγωνο των Βερμούδων, μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Με το ίδιο σκεπτικό ίσως δικαιολογείται και η εξαφάνιση αεροπλάνων στην ίδια περιοχή, αφού, αν τo μεθάνιο (σε μικρή ή μεγάλη συγκέντρωση) συνεχίσει την πορεία του προς την ατμόσφαιρα, μπορεί να προκαλέσει το ίδιο φαινόμενο και στον αέρα..

Οι επιστήμονες παρατηρούν ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, σε εξέδρες γεωτρήσεων που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, γιατί αν το γεωτρύπανο τρυπήσει έναν θύλακα μεθανίου, από τα αέρια της έκρηξης μπορεί να βυθιστεί ολόκληρη η εξέδρα. 

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013