2019: Η μεγαλύτερη απειλή για την Γη

Εντοπίστηκε σε εργαστήριο του Νέου Μεξικού (ΗΠΑ) αστεροειδής που εκτελεί περιστροφή 837 ημερών γύρω από τον Ήλιο και που, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, θα συναντηθεί με τη Γη την 1η Φεβρουαρίου του 2019.

Το πιο απειλητικό σώμα που εντοπίστηκε ποτέ στο διάστημα φαίνεται να έχει μπει σε μια τροχιά που το οδηγεί κατ'' ευθείαν πάνω στη Γη. Κάτι που θα έκανε τη ζωή πάνω της να επιστρέψει σε προϊστορικά επίπεδα. Το ουράνιο αυτό σώμα, που οι επιστήμονες το βάπτισαν "2002ΝΤ7", δεν έχει διάμετρο μεγαλύτερη των δυο χιλιομέτρων, μπορεί όμως να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των ζωντανών οργανισμών πάνω στη Γη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, δρ Benny Peiser, ο τύπος αυτός του αστεροειδή συγκρούεται με τη Γη σπανιότατα: μια φορά στα δύο εκατομμύρια χρόνια. Αν όμως αυτό συνέβαινε, ο 2002ΝΤ7 θα προκαλούσε ένα τέτοιο χάος που η ανθρωπότητα θα οπισθοχωρούσε στους πιο μακρινούς χρόνους της ιστορίας της.

Οι περισσότεροι επιστήμονες δείχνουν σχετική ψυχραιμία, ελπίζοντας ότι η σύγκρουση τελικά θα αποφευχθεί. Πως; Απλώς διότι οι οι υπολογισμοί για την τροχιά του αστεροειδή δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Μπορεί επομένως ο2002ΝΤ7 να περάσει από τα ανοιχτά του πλανήτη μας.

Το γεγονός ωστόσο της εμφάνισης του αστεροειδή μας κάνει να σκεφτούμε ότι μια μέρα, αργά η γρήγορα, ένας καταστρεπτικός αστεροειδής θα κατευθυνθεί ολοταχώς προς τη Γη μας. Και τότε, τι θα μπορούμε να κάνουμε; Σύμφωνα με τον δρ Benny Peiser θα χρειάζονταν τριάντα χρόνια μελετών και απίστευτα κονδύλια προκειμένου να μάθουμε πως θα ξεφορτωνόμασταν έναν τέτοιο απειλητικό βράχο από τη γειτονιά μας. Στις αρχές της χρονιάς, ένας ιταλός ερευνητής εξέθεσε στο περιοδικό New Scientist την άποψή του για το πως θα αντιμετωπιζόταν μια τέτοια περίπτωση.

Ξεκινώντας από την ιδέα των πυραύλων που θα άλλαζαν την τροχιά του ουράνιου αυτού σώματος, πρότεινε να τοποθετηθούν οι πύραυλοι αυτοί σε τροχιά γύρω από τη Γη, αντί να εκτοξεύονται από το έδαφός της. Κι αυτό διότι είναι πολύ πιο απλό και αποτελεσματικό να εκτοξεύσεις τα όπλα αυτά από το σημείο εκείνο όπου οι έλξη του Ήλιου και της Γης εξισορροπούνται, παρά από το έδαφος της Γης. Όμως, πέρα από τις τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε μια τέτοια επιλογή, θα χρειαζόταν μια υπερπροσπάθεια προκειμένου να πειστούν άνθρωποι και κυβερνήσεις να δεχτούν την παρουσία μια πυραυλικής ασπίδας σε τροχιά πάνω από τα κεφάλια τους. 
alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013