Λυκάνθρωποι

Στις σκοτεινές ηλικίες, έναν χρόνο της δεισιδαιμονίας, την άγνοια και το θρησκευτικό φανατισμό η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ευρώπης έζησε στο φόβο των λυκανθρώπων.

Ένας λυκάνθρωπος είναι άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίζεται σε λύκο ο οποίος περιπλανάται, σκοτώνει και τρώει αθώα και ανυποψίαστα θύματα (συνήθως ανθρώπους) κατά τη διάρκεια ενός πλήρους φεγγαριού. Στους περισσότερους μύθους ο άνθρωπος έγινε λυκάνθρωπος είτε με τη γέννηση του κάτω από μια πληγή (συνήθως μια οικογενειακή πληγή) είτε τη μόλυνση από το δάγκωμα ενός άλλου λυκανθρώπου, αλλά και μέσω τελετουργιών που πραγματοποιούνται για να μετατραπούν σε λυκάνθρωπο. Ο λυκάνθρωπος λέγεται ποθεί το ανθρώπινο αίμα για να αυξήσει τις πιθανότητες για μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Εάν ο λυκάνθρωπος τραυματιστεί τότε η πληγή θα τον επαναφέρει στην ανθρώπινη μορφή του και θα αποκαλύψει την ταυτότητα του λυκανθρώπου.

Άλλοι μύθοι σχετικά με τους λυκάνθρωπους λένε ότι κάποιος μπορεί να μεταμορφωθεί σκόπιμα σε έναν λυκάνθρωπο. Ένας μάγος χρησιμοποιήσει αυτή την δυνατότητα είτε για να κάνει κάτι καλό είτε για να σκοτώσει κάποιον πιθανό εχθρό του. Κατά τη διάρκεια των μεσαιωνικών χρόνων οι ευρωπαϊκές και οι βαλτικές χώρες είχαν ισχυρές πεποιθήσεις για τους λυκάνθρωπους. Αργότερα στον 15ο και 16ο αιώνα οι λυκάνθρωποι, όπως και οι μάγισσες, τους θεωρούσαν πιθανά σκλάβους του διαβόλου. Θεωρήθηκαν ότι έχουν κάνει συμφωνία με το διάβολο και έχουν πουλήσει τις ψυχές τους σε αυτόν για να τους βοηθήσει σε κάτι

Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο P.S. στην Κολωνία το 1573.

Η ομολογία του δόθηκε αφότου ήταν βασανισμένος. Ομολόγησε ότι ήταν ένας λυκάνθρωπος από την ηλικία των δώδεκα ετών. Είπε ότι ο διάβολος του είχε δώσει μια μαγική ζώνη που του επέτρεπε να μεταμορφώνεται σε έναν γερό λύκο. Είχε τρομοκρατήσει όλη την επαρχίας αφού είχε σκοτώσει και είχε φάει με ζωικό τρόπο δεκατρία παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες από τις οποίες ξερίζωσε τα έμβρυα από τις μήτρες τους και τα έφαγε. Η δράση του συνεχίστηκε για είκοσι πέντε χρόνια έως ότου τον ανακάλυψαν οι κυνηγοί ως λύκο, και αναγνωρίστηκε μετά. Η κόρη του και μια κυρία κρίθηκαν ως συνένοχοι στις φρικτές δολοφονίες του και αφού τις χτύπησαν, τις αποκεφάλισαν και έκαψαν τα σώματά τους για παραδειγματισμό.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013