Αιγύπτιοι και ιερή Σαχάρα

Οι Αιγύπτιοι, που έπονται χρονολογικά των Χαλδαίων, διακρίνονται επίσης για την πίστη τους στην ιερότητα της Σαχάρας και αυτή η πίστη είναι εμφανής σε αρκετές περιπτώσεις.

Θυμηθείτε ότι τα μεγαλύτερα λατρευτικά αλλά και ταφικά συγκροτήματα της φαραωνικής εποχής βρίσκονται στην έρημο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη νεκρόπολη της Γκίζας και τη νεκρόπολη που ονομάζεται σήμερα Κοιλάδα των Βασιλέων, στην οποία έχουν αποκαλυφθεί πολλοί τάφοι των φαραώ και ανάμεσά τους και εκείνος του πασίγνωστου Τουταγχαμών.

Ιδιαίτερα σ' εκείνη της Γκίζας, δέχονταν - λόγω της πίστης τους στην μετά θάνατο ζωή - ότι υπάρχουν κάτω από τη Μεγάλη Πυραμίδα, οι αίθουσες του Αμενέτ, του δικού μας Αδη, δηλαδή η κατοικία των νεκρών.

Εκεί όμως που η θρησκευτικότητα των αρχαίων Αιγυπτίων εμφανίζεται σε βαθμό υπερθετικό είναι οι μυστηριακές τελετές που γίνονταν στα πόδια της Σφίγγας. Σ' αυτές καλούσαν τον θεό Ρα να κατέβη από τους ουρανούς και να ανυψώσει τους ανθρώπους στο θεϊκό επίπεδο.

Μια μερίδα ερευνητών εμφανίζει την επίκληση ως προερχόμενη από αταβιστικές, δηλαδή από προπατορικές μνήμες. Και πιθανολογεί επισκέψεις από το έξω διάστημα ανεπτυγμένων όντων, τα οποία και επέδρασαν στην εξέλιξη του ανθρώπου. Οι ερευνητές αυτοί ισχυρίζονται ότι τα όντα αυτά μεταβίβασαν σε μια μερίδα, που εξελίχθηκε σε ιερατείο, γνώσεις, οι οποίες αποτυπώθηκαν στα μνημεία της αρχαίας Αιγύπτου.

Κι αυτό γιατί παρατηρούνται σήμερα στοιχεία και αποκαλύπτεται ότι οι διαστάσεις πολλών μνημείων αποτελούν υποπολλαπλάσια των αποστάσεων του πλανήτη μας από άλλα ουράνια σώματα. Αλλά και οι προσανατολισμοί ορισμένων μνημείων ορίζουν τις θέσεις ουρανίων σωμάτων, κατά την εποχή της ανέγερσής τους.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο προσανατολισμός Σφίγγας ίσως καθορίστηκε έτσι ώστε να δείχνει την ανατολή του Ήλιου στο ζώδιο του Λέοντα, γι αυτό και το σώμα του αγάλματος παριστάνει καθισμένο λιοντάρι. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι η Σφίγγα είχε αρχικά τη μορφή λεονταριού και αργότερα έγινε παρέμβαση σ' αυτή τη μορφή ώστε να γίνει ανθρώπινη και να μοιάζει στο φαραώ Χεφρήνο, που πίστευαν ότι είχε ταφεί στη δεύτερη πυραμίδα.

Σημειώστε ότι μέχρι πρότινος υποστηριζόταν πως οι πυραμίδες χρησίμευαν για τάφοι των Φαραώ. Αυτό όμως αντικρούεται από κάποια ευρήματα στο χώρο των ανασκαφών στη Γκίζα, αφού δεν βρέθηκαν στο εσωτερικό τους ούτε μούμιες ούτε επιγραφές ούτε τίποτε άλλο.

Και αν η σύνδεση των διαστάσεων και προσανατολισμών των μνημείων της Γκίζας μπορεί να χαρακτηριστούν συμπτωματική, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι οι πυραμίδες και ιδίως η Μεγάλη Πυραμίδα διαπιστώνεται ότι ενέχουν δυνάμεις που ερευνά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επιστήμη.
Η έρευνα προκλήθηκε από τη διαπίστωση των αρχαιολόγων ότι απαγορευόταν στους Φαραώ να μπαίνουν μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα για την προστασία της ίδιας της ζωής τους. Και πιθανολογείται ότι το ιερατείο γνώριζε πολύ καλά την ενεργειακή συμπεριφορά του εσωτερικού της Πυραμίδας. Ήξεραν δηλαδή ότι μέσα στην αίθουσα του Βασιλιά γινότανε σε κάθε ζωντανό οργανισμό που θα έμπαινε μέσα, μια απώλεια μάζας και ενέργειας, αυτό που όσοι ασχολούνται με τον εσωτερισμό και το μυστικισμό αποκαλούν Πράνα. Σημειώστε ότι για αυτά τα ενεργειακά πυραμιδικά φαινόμενα υπάρχουν μαρτυρίες και από τον Πυθαγόρα. Αλλά και το γεγονός ότι όλες οι προσπάθειες να φωτογραφηθεί ή να βιντεοσκοπηθεί το εσωτερικό των πυραμίδων έχουν αποτύχει.
Ίσως ορισμένοι να θεωρήσουν όλα αυτά εικασίες. Αλλά πρέπει να σας πω ότι όταν ο Νικήτα Κρούτσεφ επισκέφθηκε την Μεγάλη Πυραμίδα, παρά την επιθυμία του, δεν τόλμησε να μπει μέσα, μετά από επίμονες και απαιτητικές συστάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών της χώρας του, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση.

Εξ άλλου και η παρουσία του ναού και του μαντείου στην όαση της Σίουα (Σίβα), που ήταν αφιερωμένα στον Αμμωνα Ρα, δείχνει τη θέση που κατείχε η έρημος στις πεποιθήσεις των αρχαίων Αιγυπτίων ότι αυτή είναι τόπος για επικοινωνία με κάποιες δυνάμεις από το υπερπέραν.
Μια λεπτομερέστερη επιμέρους αναφορά στους ιερούς τόπους της ερήμου κατά τη φαραωνική εποχή πιστεύω ότι θα απαιτούσε υπερβολικά πολύ χρόνο και θα κούραζε.

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013