Οι τεράστιοι αετοί της Mordor


Οι τεράστιοι αετοί της μόρντορ απο την τριλογία του άρχοντα των δαχτυλιδιών που πέταξαν για να σώσουν τον sam και τον frodo από ένα έρημο τοπίο της νέας ζηλανδίας που μεταμφιέστηκε ως mordor για τις ανάγκες των ταινιών, μπορεί και να μην ήταν και τόσο ψέυτικοι.

τα γενετικά στοιχεία που δημοσιευθήκαν πρόσφατα παρέχουν νέες λεπτομέρειες για την εξέλιξη ενός αετού της Νέας Ζηλανδίας τόσο μεγάλου που ήταν κοντά στο ανώτερο όριο βάρους του σώματος του για να μπορέσει να πετάξει. Ο αετός του Haast ήταν τεράστιος, με μήκος 3μ και βάρος 15κλ.

ο αετός της ζηλανδίας κυνηγήθηκε μετά τον ερχομό των ανθρώπων.η ιστορία των μαόρι, οι ζωγραφιές στούς βράχους και τα κόκκαλα απο τους αετούς που τα χρησιμοποιούσανε οι ανθρώποι για εργαλεία, αποδεικνύουν ότι οι πρώτοι άποικοι της νέας ζηλανδίας συνύπηρξαν με τον τεράστιο αετό, και μπορεί ακόμη και να είχαν απειληθεί από αυτούς.


μια ομάδα από την Οξφόρδη, και πανεπιστήμια απο τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία απομόνώσανε το DNA από υπολείμματα απολιθωμάτων αυτού του τεράστιου πουλιού και το συγκρίνανε με το DNA 16 ειδών αετών που ζούνε στίς μέρες μας.Το συμπέρασμα είναι ότι στενότερες σχέσεις με τον τεράστιο αετό έχουν μερικοί από τους μικρότερους αετούς, οι οποίοι ζυγίζουν περίπου 1κλ και έχουν μήκος 1.2μ.

η ομάδα, που ηγήται ό michael Bunce, του Henry Wellcome Ancient Biomolecules Centre τις Οξφόρδης, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο αετός Haast έφθασε στη νέα ζηλανδία σχετικά πρόσφατα καθώς ένα μικρό πουλί από την ασία ή την αυστραλία, μεγάλωσε παρά πολύ, και σκότωνε τα moa που δεν πετούσανε, με θανάσιμες πληγές απο το ράμφος και τα νύχια του.


το τέλος ήρθε μετά την αποίκιση των ανθρώπων.οι ανθρώποι βρήκαν το moa εύκολο για κυνήγι.και τα moa αφανιστήκανε.στερημένα απο τροφή, και οι τεράστιοι αετόι πιο μετά.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013