Πέντε Θαύματα στην Ιστορία




Λούρδη
Η Λούρδη είναι μια από τις πιο διάσημες τοποθεσίες θαυμάτων στον κόσμο - ένα γαλλικό σπήλαιο που λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες για όσους πίνουν ή κάνουν μπάνιο σε αυτό.

Και δεν μιλάμε για θεραπεία ενός πονοκεφάλου ή αστείου στομάχου εδώ. Αυτό το σπήλαιο υποτίθεται ότι έχει θεραπευτικές δυνάμεις βαρέως τύπου και υπήρξαν πολλές περιπτώσεις σε όλη την ιστορία που θεραπεύει φαινομενικά καταληκτικές ή ανίατες ασθένειες.

Στις 10 Μαΐου 1948, η Jeanne Fretel έφτασε στη Λούρδη σε κωματώδη κατάσταση λόγω φυματιώδους περιτονίτιδας. Αφού της δόθηκε λίγη Λειτουργία (το ψωμί σε σχήμα δίσκου που χρησιμοποιείται στη χριστιανική λειτουργία), η Jeanne ξύπνησε από το κώμα και δήλωσε ότι θεραπεύτηκε. Η θαυματουργή θεραπεία της αναγνωρίστηκε επίσημα το 1950.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα θεραπευτικών ιδιοτήτων της Λούρδης είναι ο Jean-Pierre Bely, ο οποίος έφτασε στις 9 Οκτωβρίου 1987 με σκλήρυνση κατά πλάκας. Αφού πέρασε χρόνο κοντά στα νερά της Λούρδης, ανακηρύχθηκε θεραπευμένος.


Το Θαύμα του Ήλιου
Αυτό είναι ένα από, αν όχι το θαύμα με τον μεγαλύτερο αριθμό μαρτύρων. Μεταξύ 50.000 και 100.000 άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είδαν το Θαύμα του Ήλιου στις 13 Οκτωβρίου 1917 ενώ στέκονταν στα χωράφια Cova da Iria κοντά στη Φάτιμα της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά μαύρα σύννεφα και βροχόπτωση ο ουρανός έγινε καθαρός και ο Ήλιος εμφανίστηκε ως περιστρεφόμενος δίσκος. Αφού εξέπεμπε πολύχρωμα φώτα, φάνηκε να κάνει ζιγκ ζακ γρήγορα προς τη Γη. Μερικοί μάρτυρες είπαν ότι τα ρούχα τους, που ήταν προηγουμένως βρεγμένα, είχαν στεγνώσει αμέσως.

Κάποιοι απέδωσαν τα φαινόμενα στην Παναγία της Φατίμα, μια οπτασία της Παναγίας που είχε εμφανιστεί σε τρία μικρά παιδιά βοσκών σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, υποτίθεται ότι τους έλεγε να προσέχουν για ένα θαύμα τη συγκεκριμένη μέρα του Οκτωβρίου. Έγινε επίσημα αποδεκτό ως θαύμα από τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στις 13 Οκτωβρίου 1930.


Πάτερ Πίο
Το αρχικό όνομα Francesco Forgione, ο Padre Pio ήταν ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας που είχε ίσως την πιο σπάνια περίπτωση στίγματος στον κόσμο. Παρά τις προσπάθειές του για θεραπεία, η είδηση ​​των μυστηριωδών πληγών του στις παλάμες των χεριών και των ποδιών του έγινε παγκόσμια γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Εκτός από το ότι έφεραν τα σημάδια της σταύρωσης του Χριστού, μερικοί άνθρωποι επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο Padre Pio είχε δυνάμεις όπως η θεραπεία, η προφητεία και ακόμη και η αιώρηση.

Ένα από τα πιο απτά και αναμφισβήτητα μυστηριώδη πράγματα γι 'αυτόν είναι το γεγονός ότι όταν το πτώμα του εκτάφηκε τον Μάρτιο του 2008, έμοιαζε σχεδόν ακριβώς το ίδιο με την ημέρα που πέθανε - 40 χρόνια νωρίτερα, το 1968.



Βέσνα Βούλοβιτς
Η Σέρβα πρώην αεροσυνοδός Vesna Vulovic κατέχει ένα  παγκόσμιο ρεκόρ - θαύμα - τη μεγαλύτερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο, μετά την έκρηξη ενός αεροπλάνου στο οποίο εργαζόταν το 1972, 33.333 πόδια στον αέρα.

Κάπως έτσι, η Vesna ήταν το μόνο άτομο που επέζησε από την έκρηξη από 28 άτομα. Ανασύρθηκε από το κέντρο των συντριμμιών του αεροπλάνου με κάταγμα στο κρανίο, δύο σπασμένα πόδια και 3 σπασμένους σπονδύλους, αλλά ζωντανή.


Παναγία της Γουαδελούπης
Το 1531, ο Χουάν Ντιέγκο είπε ότι του εμφανίστηκε η Παναγία, ζητώντας του πρώτα να χτίσει μια εκκλησία εκεί που στεκόταν και στη συνέχεια να μαζέψει μια δέσμη με λουλούδια. Όταν άνοιξε τις ρόμπες του, τα λουλούδια έπεσαν για να αποκαλύψουν μια διάσημη πλέον εικόνα της Μαρίας, που μπορεί να δει κανείς ακόμα σήμερα στη Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης στην Πόλη του Μεξικού.

Οι Ρωμαιοκαθολικοί ισχυρίζονται ότι η εικόνα έχει επιβιώσει από διαρροές αμμωνίας και ακόμη και από έκρηξη βόμβας, αλλά και ακόμη, ο πίνακας παραμένει τόσο πολύχρωμος σήμερα όσο πριν από 500 χρόνια, επιζώντας από τη ζέστη του Μεξικού με τρόπο που τα σύγχρονα αντίγραφα δεν μπορούσαν να αντέξουν.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013