Το κτήνος του exmoor

Tο κτήνος του exmoor είναι ενα μεγάλο, άγριο, αιλουροειδές πλάσμα που έχει θεωρηθεί υπαίτιο για τον θάνατο πολλών ζώων σε αγροκτημάτα στο devonshire της αγγλίας.


φωτογραφία η οποία λέγεται οτι δείχνει το κτήνος του exmoor


Οι θεάσεις αυτού του πλάσματος άρχισαν στις αρχές της δεκαετίας του '70. Την άνοιξη του 1983, ένας αγρότης ο Eric Ley έχασε εκατό πρόβατά σε μία περίοδο δυόμιση μηνών. Ο δολοφόνος των προβάτων δεν επιτέθηκε στα θύματά του όπως ένα σκυλί ή η μια αλεπού, αλλά όπως επιτιθεται ένα λιοντάρι στα θύματα του, δηλαδή σπάζοντας τους λαιμούς τους.εκείνη την χρονιά πήρε και το όνομα του ' το κτήνος του Exmoor ' . η εφημερίδα London Daily Express έκανε την πρωτιά βάζωντας ενα σημαντικό ποσό για αμοιβή σε όποιον έπιανε η σκότωνε το κτήνος. Οι άριστοι σκοπευτές του βασιλικού ναυτικού της αγγλιάς τοποθετήθηκαν στους λόφους, ελπίζοντας να σκοτώσουν το κτήνος.όσο το ναυτικό παρέμενε σε θέση επιφυλακής, δεν υπήρξε καμία επίθεση του κτήνους. Μερικοί ισχυρίστηκαν ότι είδαν το πλάσμα, αλλά κανένας από τους στρατιώτες δεν μπόρεσε να έχει καθαρό στόχο για να το πυροβολήσει. Όταν το ναυτικό αποχώρησε απο τις θέσεις γύρω απο τους λόφους, οι επιθέσεις άρχισαν πάλι.


Το 1987 το πλάσμα αυτό κατηγορήθηκε για πάνω από 200 θανάτους ζώων. Οι πιό πρόσφατες επιθέσεις αναφέρθηκαν τον Αύγουστο του 1995 και τον ιανουάριο του 2001, Οι περισσότεροι μάρτυρες λένε ότι το κτήνος του Exmoor είναι αιλουρωειδές. Μοιάζει με πάνθηρα, έχει σχεδόν 2, 5 μέτρα μήκος από την μύτη του και μέχρι την ουρά του είναι κατάμαυρο. Περπατά χαμηλά στο έδαφος και μπορεί να πηδήξει πολύ ψηλά εώς και 2 μέτρα φράκτη. μια μαρτυρία λέει ότι το κτήνος πήδησε έναν φράκτη 4, 5 μέτρων. Καμία τέτοια γάτα δεν υπάρχει στην φύση της Αγγλίας. Υπάρχουν μερικοί που υποστηρίζουν ότι το πλάσμα είναι μαυρισμένο επίτηδες. Αλλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περισσότερα από αυτά τα πλάσματα. Μερικοί θεωρούν ότιτο πλάσμα είναι διαστάυρωση ενός πούμα με μία αγριόγατα δημιουργώντας κατά συνέπεια ένα νέο είδος. Στη βικτοριανή Αγγλία, οι πλούσιοι κρατούσαν πολύ συχνά εξωτικά ζώα στα κτήματά τους. Είναι πιθανόν μερικά ζώα να δραπέτευσαν και με το πέρασμα των χρόνων να δημιούργησαν ενα μικρό κοπάδι απο αυτά τα πλάσματα. Υπάρχουν μερικοί που θεωρούν ότι υπάρχει κάτι το υπερφυσικό σ΄αυτά τα πλάσματα. Κανένας δεν έχει πιάσει η σκοτώσει μια από αυτές τις μεγάλες γάτες και φαίνεται πως δραπετεύουν πολύ εύκολα, έχουν κάτι σάν υπερφυσική δύναμη. Ένα καλό παράδειγμα:


όταν ο βρετανικός στρατός κυνηγούσε το κτήνος του Exmoor. Λέγεται ότι το κτήνος παγιδεύτηκε και το περικυκλώσανε γύρω απο μια σιταποθήκη. Όταν οι στρατιώτες μπήκαν μέσα, δεν βρήκαν τίποτα. Η σιταποθήκη ήταν άδεια. Έχει προταθεί από μερικούς ότι το κτήνος προέρχεται από έναν παράλληλο κόσμο, που μπαίνει και βγαίνει όποτε θέλει στην διάστασή μας.οι ορθολογιστές λένε πάλι ότι οι μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει λάθος γνωστά ζώα όπως οι κατοικίδιες γάτες και υπερβάλλουν για το μέγεθος τους , τι να'ναι αυτό το πλάσμα που περιπλανάται στην αγγλία; είναι ένα μυστήριο που δεν θα το μάθουμε ποτέ.

alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013