Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιόν

"Η μοναδική δήλωση που με ενδιαφέρει να κάνω για τα Πρωτόκολλα είναι ότι ταιριάζουν με αυτά που συμβαίνουν. Είναι δεκαέξι χρονών και ταίριαζαν με την παγκόσμια κατάσταση μέχρι τώρα. Ταιριάζουν και τώρα" -Χένρυ Φόρντ, 17/2/1921, του οποίου η εφημερίδα Dearborn Independent ανέφερε, τουλάχιστον μέχρι το 1927, τα Πρωτόκολλα ως απόδειξη μιας υποτιθέμενης Εβραϊκής απειλής . "Ο βαθμός στον οποίο η όλη ύπαρξη αυτών των ανθρώπων βασίζεται σε ένα συνεχόμενο ψέμα, φαίνεται χωρίς σύγκριση από τα Πρωτόκολλα των Λόγιων Σοφών της Σιών..."- Αδόλφος Χίτλερ, Ο Αγών Μου

Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι ένα πλαστογράφημα που κατασκευάστηκε στη Ρωσσία για την Οχράνα ( Okhrana, μυστική αστυνομία), που κατηγορεί τους Εβραίους για τα δεινά της χώρας. Τυπώθηκε αρχικά εν κρυπτώ το 1897 και δημοσιοποιήθηκε το 1905. Έχει αντιγραφεί από ένα μυθιστόρημα του 19ου αιώνα του Hermann Goedsche (Biarritz , 1868), και ισχυρίζεται ότι μια μυστική εβραϊκή φατρία συνωμοτεί για να εξουσιάσει τον κόσμο.

Η αρχική ιστορία δημιουργήθηκε από τον Goedsche, έναν Γερμανό συγγραφέα και αντισημίτη, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Sir John Retcliffe. Ο Goedsche έκλεψε τη βασική ιστορία από έναν άλλο συγγραφέα, τον Maurice Joly, το βιβλίο του οποίου Dialogues in Hell Between Machiavelli and Montesquieu (1846) (Διάλογοι μεταξύ του Μακιαβέλλι και του Μοντεσκιέ στην Κόλαση) περιλαμβάνει ένα διαβολικό σχέδιο ενάντια στο Ναπολέοντα ΙΙΙ. Η πρωτότυπη συνεισφορά του Goedsche είναι ότι παρουσίασε τους Εβραίους να συνωμοτούν για την κατάληψη του κόσμου.

Ο Ρώσσοι χρησιμοποίησαν μεγάλα μέρη από τη ρωσική μετάφραση του μυθιστορήματος του Goedsche, τα εξέδωσαν ξεχωριστά ως τα Πρωτόκολλα και υποστήριξαν ότι ήταν αυθεντικά. Ο σκοπός τους ήταν πολιτικός: να ενδυναμώσουν τη θέση του Τσάρου Νικολάου ΙΙ με το να ξεσκεπάσουν τους αντιπάλους του ως συμμάχους σε μια γιγάντια συνωμοσία για την κατάκτηση του κόσμου. Συνεπώς, τα Πρωτόκολλα είναι ένα πλαστογράφημα μιας φαντασίωσης-προϊόν λογοκλοπής.

Τα Πρωτόκολλα αποκαλύφθηκαν σαν πλαστογραφήματα από τον Lucien Wolf στο The Jewish Bogey and the Forged Protocols of the Learned Elders of Zion (London: Press Committee of the Jewish Board of Deputies, 1920) (Ο Εβραϊκός Μπαμπούλας και Τα Πλαστογραφημένα Πρωτόκολλα των Λογίων Σοφών της Σιών). Το 1921 ο Philip Graves , ανταποκριτής των London Times, δημοσιοποίησε την απάτη. Ο Herman Bernstein στο The Truth About "The Protocols of Zion": A Complete Exposure (1935) (Η Αλήθεια για "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών": Μια Ολοκληρωτική Αποκάλυψη) επίσης προσπάθησε και απέτυχε να πείσει τον κόσμο για την απάτη.

Τα Πρωτόκολλα τυπώθηκαν το 1920 από μια εφημερίδα του Χένρυ Φορντ στο Μίσιγκαν, κυρίως για να επιτεθεί στους Εβραίους και τους Κομμουνιστές. Ακόμα και αφού είχαν αποκαλυφθεί σαν απάτη, η εφημερίδα του Φορντ συνέχισε να κάνει αναφορές σε αυτά. Αργότερα ο Αδόλφος Χίτλερ χρησιμοποίησε τα Πρωτόκολλα για να τον βοηθήσουν να δικαιολογήσει τις προσπάθειες εξόντωσης των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η απάτη των Πρωτοκόλλων συνεχίζει να ξεγελά ανθρώπους και ακόμα ανεφέρεται, από διάφορα άτομα και ομάδες, σαν την αιτία όλων των κακών

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013