Ο θησαυρός του Μπερεγκνερ Σονιερ!!!

Μπερεγκνερ Σονιερ , παπάς στο μικρό χωριό του Renne , κατά την διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα , πήρε χρήματα για να ανακαίνιση την εκκλησία και να φτιάξει κι αλλά κτήρια , όπως τον Πύργο της Μαγδαληνής (Tour Magdala) . 

Ο Σονιερ πέθανε το1917 , όπου άφησε το μυστικό για τον αμύθητο θησαυρό του στην Μαρι Ντεναρνο , η οποία υποσχέθηκε να το αποκαλύψει πριν τον θάνατο της , αλλά δυστυχώς μετά από ένα σοκ που έπαθε , την άφησε παράλυτη και δεν μπορούσε να μιλήσει και πέθανε το 1953 . Αλλά ποιος ήταν ο θησαυρός του Σονιερ ; Μήπως ήταν ο χρυσός που είχαν αφήσει οι ιππότες του άγιου δισκοπότηρου στη περιοχή ; Μήπως ήταν θαμμένος χρυσός από Βησιγότθους ; Η εκβίαζε την εκκλησία με κάποιο τρομαχτικό μυστικό ; Το τελευταίο ίσως είναι ποιο αποδεκτό , γιατί ο ιερέας που εξομολόγησε τον Σονιερ λίγο πριν τον θάνατο του , έμεινε έκπληκτος με τα όσα άκουσε του απαρνήθηκε να τον συγχωρέσει !

Το μυστήριο ακολούθησαν μια σειρά από πάπυρους που βρέθηκαν από ένα κληρικό το 1891 , όπου περιείχαν ένα εύκολο κρυπτόλεξο . Από ότι φαίνεται ήταν γραμμένα από τον προκάτοχο τους , Ιερέα Αντουαν Μπιγκου , εξομολογητή της Μαρι Χοπολ , το 1781 (το ίδιο κρυπτόλεξο απεικονίζεται και στον τάφο της ). Οι πάπυροι ήταν γραμμένη στα λατινικά και είχαν κομμάτια από προσευχές , αλλά κατείχαν βαθύτερα μυστήρια . Ο Σονιερ φαίνεται να άφησε μερικά στοιχεία σε κάποια σημεία της εκκλησίας του και σε αλλά χτίσματα που κατασκεύασε . Κρυμμένο μέσα σε αυτούς τους πάπυρους υπήρχε ένα μήνυμα στα γαλλικά :

"Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ DAGOBERT ΙΙ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ" Στον δεύτερο πάπυρο υπήρχε ένα πιο παράξενο μήνυμα :

ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΟΣΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΟΠΟΥ Ο ΠΟΥΣΣΙΝ ΤΕΝΙΕΡ

ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ 681 ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ

ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΦΥΛΑΚΑ ΣΕ

ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΠΛΕ ΜΗΛΑ .Ένα τρίτο κρυπτόλεξο που παρουσιάζεται , όχι στους πάπυρους , αλλά στο Σαγκμπορο στο μνημείο του βοσκού , είναι το ακόλουθο : "D.O.U.S.V.A.V.V.M" , το οποίο δεν έχει κανένας καταφέρει να το μεταφράσει .

Υπάρχει επίσης ένας πίνακας του ΠΟΥΣΣΙΝ με τίτλο : "Les Bergers D''Arcadie" (Οι Αρκαδικοί Βοσκοί) όπου τους δείχνει σε γύρω από ένα τάφο και περιέχει την μυστήρια φράση "Et in Arcadia Ego..." .Αυτός ο τάφος φαίνεται να είναι μια εικονική αντιγραφή ενός τάφου που μοιάζει με ένα λίγο έξω από το Renne - le - Chateau . Τρεις ιστορικοί έψαξαν σε βάθος το θέμα , με σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν το παζλ .Ο Λίνκολ , ο Μπαιγκεντ και ο Λει έκαναν μια μεγαλειώδεις δουλεία , ώστε να καταλάβουν το μυστήριο που κυκλώνει τον Μεροβιανο Μονάρχη Dagobert και να ενώσουν μεγάλα μυστήρια και να τα θέσουν ως εξής : Ο Ιησούς και η Μαρία η Μαγδαληνή , ευγενείς από την ιουδαϊκοί οικογένεια του Βενιαμίν και Δαβίδ , παντρεύτηκαν απόγονους του Ιησού , γιατί ο Ιησούς όπως υποστηρίζουν κάποιοι , δεν πέθανε στον σταυρό , αλλά πήγε είτε στην Αγγλία είτε στην Ινδία . Οι Απόγονοι της Μαγδαληνής παντρεύτηκαν γιους Βησιγοτθικών οικογενειών και έτσι γεννήθηκε η Μεροβινιανή οικογένεια .Οι Βησιγότθοι οι οποίοι είχαν γεννηθεί από το σπίτι του Δαβίδ , είχαν εγκατασταθεί στη Αρκαδία της Ελλάδος και στην Βόρεια Γαλλία , εκατό χρόνια πριν .


Οι Μεροβινιανοί δεν είχαν εκδιωχτεί αργότερα από τους Καρολινγιάνους , αλλά μεταφέρθηκαν σε πλούσιες Βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης . Από ότι φαίνεται ο σκοπός των τους ήταν να ιδρύσουν την Σιον στην Γαλλία . Τίποτα όμως φαίνεται να εμπλέκει αυτό με το μυστήριο του Renne - le - Chateau . Αλλά στα χέρια των Λινκολν , Μπαιγκεντ και Λει έπεσαν παρά πολλά μυστήρια όπως : η μη διευκόλυνση του θέματος των ιπποτών του Άγιου Δισκοπότηρου , η πτώση των Καθαριανών και αλλά πολλές πολιτικές ίντριγκες της Γαλλικής ιστορίας . Από ότι φαίνεται η Σιον βρίσκεται σε πόλεμο με την Εκκλησία , που πρόδωσε τους Μεροβιανούς και έκανε βασιλιάδες τους καταστροφές της (εκκλησία εννοούμε τη καθολική) . Αν Ο Σονιερ ήταν ένα μέλος της Σιον , ίσως έτσι να εξηγείται ότι δεν συγχωρέθηκε μετά τον θάνατο του από τον ιερέα .

Ο Τάφος του Σονιέρ


Το Χωριό του Μυστήριου
Ο Χέρι Μποντεντ , Ο ιερέας του Renne - le -Bains (γειτονικό χωριό του Renne - le - Chateau) που έγραψε το "Η αληθινή Κελτική γλώσσα και το Κρομλετ στο Renne - le -Bains" , ίσως ήταν ο ''εγκέφαλος'' του Σονιερ . Ο Λινκολν πιστεύει πως το βιβλίο του μπορεί να προσφέρει το κλειδί στο μυστήριο . Ο Μποντεντ φαίνεται να διαφωνεί στο βιβλίο του και παίρνει θέσεις στο θέμα της γλώσσας των Κελτών ότι μιλούσαν Άγγλο-Σαξονικά , στη ουσία δηλαδή αυτήν την γλώσσα την μιλούσαν οι γιοι του Νώε πριν τον πύργο της Βαβέλ .

Αλλά Ο Ντειβιντ Γουντ και ο Χενρι Λινκολν καταλήγουν ότι το βιβλίο αναφέρεται κάπου αλλού - ίσως σε μια άλλη γλώσσα , μια παγκόσμια γλώσσα πριν τον πύργο της Βαβέλ και τι το κλειδί στο Κρομλετ του Renne - le -Bains μπορεί να ήταν το αγγλικό μίλι . Ο Λινκολν πιστεύει πως ότι η μετρολογία μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στο μυστήριο του Renne - le - Chateau . Σε κάθε περίπτωση , άλλοι συγγραφής πρόσεξαν ότι ο Μποντεντ πέθανε από παράξενες καταστάσεις και ότι το βιβλίο του το πήρε και το κατέστρεψε ο αρχιερέας του Beausejour . Ο Μποντεντ , ένας δάσκαλος γλωσσών , θα ήταν η λογική επιλογή του Σονιερ να τον φέρει κοντά στους πάπυρους του .Υπάρχουν και μερικοί άλλοι φόνοι που περιπλέκουν το κουβάρι του μυστήριου . Ο μεγάλος σε ηλικία ιερέας , ο Μορις Γκελις . Προς στο τέλος της ζωής του , έγινε ένας παρανοϊκός ερημίτης και το μόνο άτομο που είχε επαφή μαζί του , ήταν η ανιψιά του που του έφερνε λίγο φαγητό στο σπιτάκι που είχε . Την ημέρα των Άγιων Πάντων , κάποιος του έκανε την έκπληξη και πήγε στο σπίτι του . Του έκαψε την γλώσσα και αφού τον έδεσε στο έδαφος σε σχήμα σταυρού , τον έκοψε με τέσσερις τσεκουριές . Οποίος και να ήταν πάντως , δεν πήρε χρήματα από το σπίτι του η κάτι άλλο . Μια ομάδα από ερευνητές βρήκε τρία πτώματα στην αυλή του Σονιερ . Ήταν θύματα του 2ου Παγκόσμιου Πόλεμου η κάτι άλλο; Ο Νοελ Καρμπου , που φρόντιζε την Μαρι Ντεναρνο μέχρι και τον θάνατο της του 1953 , πέθανε τη ίδια χρόνια σε ατύχημα με το αυτοκίνητο του . Ο θάνατος του Σονιερ από καρδιά το 1917 , τον Ιανουάριο στις 17 την ημέρα του Άγιου Αντώνιου , υπάρχει απόδειξη ότι ο Σονιερ είχε παραγγείλει από πριν το φέρετρο του , κάνει ακόμα πιο δύσκολο το μυστήριο . Ο άνθρωπος που κρατούσε τα ντοσιέ του Σονιερ , ο Φακχουρ Ελ Ισλάμ , βρέθηκε νεκρός στις γραμμές του τρένου έξω λίγο από το Μέλουν της Ανατολικής Γερμανίας το 1967 .


alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013