Το μυστικό του βρώμικου χρήματος αποκαλύπτεται στο ευρύ κοινό


Δεν νομίζετε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από τη φτώχεια, την έλλειψη στέγης, την ανεργία, τον εθισμό και κοινωνικοοικονομικά μειονεκτήματα σε γενικές γραμμές; Τι γίνεται με το γεγονός ότι η πλειοψηφία από εμάς δεν έχει βρει πραγματική ειρήνη στη ζωή, επειδή όλοι αγωνίζονται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που έχει στην πραγματικότητα περισσότερους από αρκετούς πόρους για όλους; Το βρίσκουμε λυπηρό, ειδικά επειδή όλα αυτά τα ζητήματα είτε δημιουργήθηκαν ή ενισχύθηκαν από τα «οικονομικά» και «κοινωνικά» συστήματα που έχουμε σχεδιάσει για τους ανθρώπους.

Κατ 'αρχήν, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο της παγκόσμιας οικονομίας, γιατί ο πόνος που προκαλεί είναι σαν πανδημία, ιδίως τους ελίτ κύκλους που 'εχουν καταστρέψει τις ζωές ανθρώπων, καθότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι σε βάρος όλων των άλλων. Απλά, αυτή η μεταμόρφωση είναι θεμελιώδους σημασίας για τη μελλοντική υγεία, την ευημερία και τη ζωτικότητα των λαών. Να την αναβαθμίζουμε αποτελεί αναμφίβολα μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας σταματήσει. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο που πρέπει να σκεφτούμε εις βάθος τους τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσουμε ένα βήμα εμπρός.

Ο σκοπός

Αυτό το άρθρο έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη συλλογική λογική του «ιδιωτικού» κεντρικού τραπεζικού συστήματος που λειτουργεί υπέρ του 0,1% αλλά δεν λειτουργεί για το σύνολο. Οι κυβερνήσεις και οι πολίτες-της-γης πρέπει εξίσου να συμμετάσχουν σε έναν τίμιο διάλογο, όχι μόνο για την κατάργηση αυτού του συστήματος, αλλά και τα πιθανά πρότυπα που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε για τη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας στο μέλλον.

Φυσικά θα υπάρξουν διαφωνίες σχετικά με ποιο τρόπο θα πρέπει να γίνει η πρόοδος, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν ήδη την ανάγκη αυτή και που υποστηρίζουν διαφορετικά πρότυπα και μεθοδολογίες, έτσι ώστε αντί να είναι αυτό το άρθρο μία «με οποιονδήποτε τρόπο» προσέγγιση, θεμελιώδης στόχος μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, καθώς επίσης να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από εμάς, να αποδεχτούν και να είναι δεκτικοί απέναντι σε αυτή τη μαζική αλλαγή.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι έχουμε φτάσει στο κατώφλι της επόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Καθώς ξεδιπλώνεται, συλλογικά δεν θα είμαστε σε θέση να κρυφτούμε από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που μας μαστίζουν, και θα υποδουλωθούμε στο χρέος. Χωρίς αμφιβολία θα ταρακουνήσει και θα ξυπνήσει πολλούς από το λήθαργο τους, λόγω των επιπτώσεων που θα έχει στην δική τους ζωή. Ωστόσο δεν είναι όλα τόσο τραγικά. Αυτό θα μπορούσε απλώς να είναι μια ηλιαχτίδα φωτός, διότι είναι μια ευκαιρία για τις μάζες για να ενταχθούν στην αφύπνιση της κοινότητας και να συμμετέχουν στη συζήτηση για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο μέλλον.

Το μυστικό του βρώμικου χρήματος

Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτή την ερώτηση: γνωρίζατε ότι οι κυβερνήσεις δεν γίνεται ποτέ να ξεμείνουν από χρήματα; Μην αγχώνεστε, πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί στο πλαίσιο ενός συστήματος όπου το χρήμα δεν είναι πλέον εξαρτημένο από το χρυσό, έτσι ώστε οι κυβερνήσεις μπορούν να δημιουργήσουν όσα χρήματα θέλουν και να τα διακινήσουν σύμφωνα με τις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες του έθνους τους.

Όχι έλλειμα. Όχι πλεόνασμα.

Αυτό είναι δυνατό μόνο φυσικά αν κάθε επιμέρους χώρα καταργήσει την «ιδιωτική» κεντρική τράπεζα που ελέγχει τα χρήματα του έθνους της, καθώς και να σταματήσουν πωλούν το χρέος τους (ομόλογα) σε άλλους ιδιωτικούς και ξένους φορείς. Απλά, κάθε κυβέρνηση να πάρει πίσω την διαχείριση των χρημάτων της χώρας της και να αφαιρέσει το κεντρικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο διοικείται από ιδιωτικές οικογένειες που κάνουν τη ζωή τους από τις κυβερνήσεις (του φορολογικού συστήματος) και άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Αν νομίζετε ότι αυτό είναι τρελό, έχετε δίκιο. Γιατί απλά οι κυβερνήσεις δεν φτιάχνουν χρήματα, ώστε να μην βασίζονται στο φορολογικό σύστημα, καθώς και το να πληρώνουν τις πλούσιες οικογένειες; Η απάντηση είναι ότι οι λεγόμενες ελίτ έχουν τα πλοκάμια τους απλομένα ακριβώς μέσα από την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που «αγοράζουν» πολιτικές εκστρατείες και ως εκ τούτου την κυβερνητική πολιτική. Ελέγχουν τα χρήματα και το μυαλό μας.

Τέλος, το μυστικό του βρώμικου χρήματος κάνει την είσοδό του στις μάζες.

Λαμβάνοντας πίσω τον έλεγχο των χρημάτων μας

Υπάρχουν εναλλακτικά οικονομικά μοντέλα που έχουν ήδη σχεδιαστεί από νόμιμους οικονομολόγους οι οποίοι θα επηρρεάσουν την αλλαγή του τρόπου που δημιουργείτε το χρήμα. Ο Steve Keen, Αυστριακός οικονομολόγος που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου, είναι ένας από αυτούς. Έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που ονομάζεται Αποπληθωρισμός Χρέους, το οποίο περιλαμβάνει επίσης Ποσοστιαία Λιτότητα για τους ανθρώπους, αντί για το οικονομικό και το τραπεζικό σύστημα.

Ένα άλλο εναλλακτικό μοντέλο ονομάζεται Σύγχρονη Νομισματική Θεωρία (ΜΜΤ), η οποία υποστηρίζεται από τον Bill Mitchell από το Πανεπιστήμιο του Newcastle. Υπάρχουν πολλοί οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν επίσης την εφαρμογή αυτού του συστήματος, το οποίο σημαίνει τη δημιουργία με βάση το κοινό όφελος,λαϊκών κεντρικών τραπεζών που χρηματοδοτούν όλες τις απαραίτητες ανάγκες που χρειάζεται μια κοινωνία.

Υπάρχουν βέβαια και μακροπρόθεσμες λύσεις, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε προηγούμενο άρθρο. Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα:

Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις για το μετασχηματισμό του κοινωνικού μας συστήματος με ένα στο οποίο όλοι είναι τακτοποιημένοι και κανείς δεν γλιστρά μέσα από το δίχτυ ασφαλείας. Το ένα είναι το Ubuntu and Contributionism, ενώ ένα άλλο είναι η Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους. Η επίπονη εργασία διεξάγεται από τον Jacque Fresco και το Venus Project, καθώς και ο Peter Joseph και το κίνημα Zeitgeist, έχουν σημαδέψει τη λογική και τη μεθοδολογία για να αναλάβει τη μετάβαση σε μια οικονομία όπου όλοι οι πόροι και οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και κάθε άτομο είναι εμπνευσμένο και να ενθαρρύνεται να συμβάλει όλες τις δυνάμεις του και να αποκτήσει ικανότητες προς όφελος της κοινότητάς του.

Το αποτέλεσμα

Μπορείτε να δείτε τις επιπτώσεις αυτής της συστημικής επανάστασης; Μπορείτε να δείτε τις θετικές επιπτώσεις, αν αλλάξει το πώς τα χρήματα δημιουργούνται για την κοινωνία; θα υπάρχουν πάντα αρκετά μετρητά για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, όταν ο ιδιωτικός τομέας έχει ύφεση, δημιουργώντας σχεδόν πάντα πλήρη απασχόληση. Μόλις ισορροπήσουν οι θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να μεταφερθούν πίσω. Επιπλέον, ένα αξιοπρεπή βιοτικό επίπεδο θα μπορούσε να εφαρμοστεί για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φτώχειας και άλλα την κοινωνικοοικονομικά μειονεκτική θέση. Αυτό είναι τόσο επαναστατικό ότι θα μπορούσαμε πραγματικά να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτά τα καυτά θέματα που μαστίζουν την λεγόμενη σύγχρονη κοινωνία μας.

Η εκπαίδευση θα πρέπει επίσης να παρέχεται δωρεάν. Όλη η υποδομή που χρειάζεται θα πρέπει να δημιουργηθεί από ένα έθνος. Ο κλάδος της ενέργειας θα μπορούσε να μεταβεί στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του ελεύθερης παραγωγής. Τα τρόφιμα θα μπορούσαν να οργανωθούν σε τοπικό επίπεδο με έναν υγειές και φιλικό τρόπο. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Πολύ λίγοι άνθρωποι μιλούν για αυτό. Γιατί; Αυτό είναι εν μέρει επειδή τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία είτε ανήκουν ή ελέγχονται από αυτούς που επωφελούνται από αυτό το σύστημα, δεν θα δώσουν αυτή την επιλογή του χρόνου ομιλίας και δεν θα τονίσουν την αξιοπιστία του.  Προσπαθούν να το καταρρίψουν με οικονομολόγους φαντάσματα που είτε έχουν πληρωθεί ή έχουν πάθει πλύση εγκεφάλου για να διατηρηθεί το status quo. Εν τω μεταξύ, το 99,9% εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται σαν κατώτερα όντα υποδουλώνεται στο χρέος.

Είναι τρέλα.


Εκείνοι στην αφύπνιση της κοινότητας γνωρίζουν την αλήθεια όμως. Το γεγονός ειναι ότι δεν πρόκειται για κάποια ουτοπία. Μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε τον τρόπο που κάνουμε οικονομία στις κοινωνίες μας, ώστε ο κάθε ένας να εποφελείται, όχι μόνο μια συγκεκριμένη τάξη. Επιπλέον, όποιος λέει ότι "θα προκληθεί πληθωρισμός" ή κάποια άλλη επιπλοκή, δεν έχουν ιδέα για τι μιλάμε, οπότε είναι καλύτερα να ακούτε τους πραγματικά ειδικούς.

Υπήρχε ένα πρόεδρος των ΗΠΑ που επιχείρησε να ρίξει αυτό το τυρρανικό κεντρικό τραπεζικό σύστημα. Το όνομά του ήταν ο John Fitzgerald Kennedy (JFK) και δολοφονήθηκε προτού μπορέσει να το επιτύχει. Σύμπτωση; Παρακολουθήστε αυτό το ντοκιμαντέρ και αποφασίστε για τον εαυτό σας.


Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είστε νευριασμένοι μετά από όλα αυτά που διαβάσατε και είδατε, τότε δεν έχετε καταλάβει. Αν είστε καλώς, έτσι πρέπει. Όλοι μας πρέπει να θέσουμε αυτό το ζήτημα σας πρωτίστης σημασίας, για τους αυτούς μας, για τις μελλοντικές γεννεές, ειδικά τώρα που ο κόσμος έχει ξεκινήσει να ζει μια περίοδο οικονομικής κατάθλιψης η οποία θα κρατήσει για αρκετά χρόνια. Αυτό φυσικά, αν δεν κάνουμε κάτι για αυτό.

Σε αντίθεση με τα άλλα γεγονότα, στα οποία θα πρέπει να συγκεντρωθούμε, είναι το γεγονός ότι κάθε χώρα έχει την έμφυτη δύναμη ρυθμίζει τον τομέα των οικονομικών της και να εξασφαλίζει ποινικές συνέπειες για απάτες των τραπεζών, κάτι που η μόνη χώρα που είχε τα κότσια να κάνει κάτι γι αυτό είναι η Ισλανδία. Αυτό είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να μετατρέψει την οικονομία μας σε ένα  δίκαιο σύστημα για όλους.Σε κάθε περίπτωση, εμείς ενθαρρύνουμε κάθε έναν από εσάς να περάσετε το χρόνο ερευνώντας τους παρακάτω συνδέσμους.

aliteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013