Η μαντική τέχνη του Εκκρεμές

Η ιστορία του Εκκρεμούς:

Το εκκρεμές είναι μία μέθοδο μαντείας που
έχει χρησιμοποιηθεί ανα τους αιώνες.

Υπάρχουν παραστάσεις ακόμη,με ραβδοσκόπους σε αρχαίες Αιγυπτιακές τοιχογραφίες.
Ο Πάπας Ιωάννης ΧΧII το 1326 μ.χ. έκδωσε μια απόφαση με την οποία καταδίκαζε όλους όσους κάνουν χρήση του εκκρεμούς ή άλλου ραβδοσκοπικού οργάνου να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται με παραδειγματικές τιμωρίες, ώστε όλοι να καταλάβουν ότι η επικοινωνία με το Θεό θα γίνεται μόνο μέσω της εκκλησίας. Στα χρόνια της Ιεράς Εξέτασης η εκκλησία βάφτισε τους θεραπευτές τους αλχημιστές και τους ραβδοσκόπους…. Μάγους και Παγανιστές και διέταξε την εκτέλεσή τους. Οι εκτελέσεις σταμάτησαν όταν διαπιστώθηκε πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του ραβδοσκόπου στις τοπικές κοινωνίες, ακόμα και για την ίδια την επιβίωση. Με την τέχνη της ραβδοσκοπίας επιλέχθηκαν και οι περισσότερες τοποθεσίες που χτίστηκαν οι Αρχαίοι Ναοί και οι χώροι Λατρείας.







Πρόκειται συνήθως για ένα κωνικό βαρίδι που κρέμεται
από ένα νήμα ή μια λεπτή αλυσίδα μήκους 15-20 εκ.
Μπορούμε πολύ εύκολα αν θέλουμε, να κατασκευάσουμε και το δικό μας εκκρεμές με έναν κρύσταλο ή ακόμη και με ένα δαχτυλίδι.

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε, είναι το αντικείμενο που θα επιλέξετε, θα πρέπει να το περάσετε είτε σε μια αλυσίδα ασημένια ή σε ένα σκοινί το οποίο είναι φτιαγμένο από φυτική ίνα και όχι από νάιλον.και η αλυσίδα όπως είπαμε θα πρέπει να είναι 15-20 εκατοστά.


Για να πετύχουμε και να πάρουμε ορθές απαντήσεις, θα πρέπει να προσέξουμε να  έχουμε αυτοσυγκέντρωση, σωστό κράτημα και σαφείς ερωτήσεις και το
εκκρεμές με απλές κινήσεις (που προηγουμένως έχουμε ορίσει εμείς) θα μας
δώσει την απάντηση.

Βασικό είναι να μην είμαστε σε συναισθηματική φόρτιση σε σχέση με την ερώτηση ,όπως επίσης, να προσπαθούμε να μην επηρρεάσουμε την κίνηση του εκκρεμές.

Το εκκρεμές απαντά με ΝΑΙ, ΟΧΙ και ΙΣΩΣ, άρα το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να βρούμε με ποια κίνηση μας λέει ΝΑΙ.

Μπορούμε να κάνουμε κάποιες δοκιμές για κάποιο διάστημα έτσι ώστε να καταλάβουμε πως λειτουργεί το εκκρεμές.

Στην μέση του χαρτιού, σχεδιάζουμε έναν ισοσκελή σταυρό. Στις 2 άκρες της κάθετης γραμμής γράφουμε ΝΑΙ και στις 2 άκρες της οριζόντιας γραμμής ΟΧΙ

Ξεκινάμε με ερωτήσεις που γνωρίζουμε ότι η απάντηση τους είναι σίγουρα ΝΑΙ. Π.χ. Με λένε (λέω το όνομα μου)? Είμαι (λέω το φύλο μου)? Είμαι παντρεμένη-ος? Ζω στη (λέω τη πόλη που ζω)? Η θάλασσα είναι μπλε? Η γη γυρίζει? κ.λπ. Αφού έχουμε κάνει πολλές ερωτήσεις που ξέρουμε 100% ότι η απάντηση είναι ΝΑΙ θα διαπιστώσουμε ότι το εκκρεμές μετά από κάθε ερώτηση απαντούσε με μια συγκεκριμένη κίνηση, αυτή η κίνηση είναι το ΝΑΙ.

Το ίδιο θα κάνουμε και με το ΌΧΙ και με το ΊΣΩΣ.

Οπότε θα έχουμε σαφή θέση που είναι το ΝΑΙ, που είναι το Όχι και που το Ίσως..
Θα μπορούσε πχ το ΝΑΙ να κάνει το εκκρεμές μας να έχει μία κάθετη κίνηση,
το ΌΧΙ μία οριζόντια και το ΊΣΩΣ μία ασαφή κίνηση όπως δεξιόστροφη κυκλική ή αριστερόστροφη κυκλική...

Αυτό μετα απο πολλές δοκιμές θα μπορέσετε να καταλάβετε ποιά είναι η κίνηση που ταιριάζει στις απαντήσεις σας γιατί δεν λειτουργεί σε όλους το ίδιο...

Το ΄ισως, δίνεται όταν δεν υπάρχει σωστή διατύπωση της ερώτησης ή όταν τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα...ακόμη, μπορεί να φταίει και η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή και δεν έχετε καθαρό μυαλό.

Γι αυτό θα πρέπει να προσέξετε αυτά που σας είπαμε παραπάνω.

Αφού έχουμε μάθει τι σημαίνουν οι κινήσεις που κάνει το εκκρεμές μας, μπορούμε να αρχίσουμε την εξάσκηση.

Μερικοί προτιμούν να καθαγιάσουν το εκκρεμές προτού το χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά, αλλά αυτό είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή. Το σίγουρο είναι ότι δεν επηρεάζει την λειτουργία του.
Προτού ξεκινήσεις, σκέψου τι θα ήθελες να μάθεις για το άμεσο μέλλον. Διατύπωσε στο μυαλό σου την ερώτησή σου έτσι ώστε να μπορεί να απαντηθεί με ένα «ναι» ή «όχι» και φρόντισε να είναι σύντομη και σαφής.

κράτησε το εκκρεμές πάνω από το κέντρο του σταυρού και σε ύψος από αυτόν περίπου 5εκ. Προσπάθησε να κρατάς όσο πιο σταθερό μπορείς το χέρι σου και μην χάνεις την συγκέντρωσή σου στο ερώτημά σου. Αν θέλεις, μπορείς να επαναλαμβάνεις νοητά ή ψιθυριστά την ερώτηση για να βοηθηθείς στην συγκέντρωση.

Σύντομα το εκκρεμές θα αρχίσει να κινείται, επηρεαζόμενο από το αναπόφευκτο τρεμούλιασμα του χεριού σου (ακόμα και το πιο σταθερό χέρι τρέμει ελαφρά). Προσπάθησε να μην επηρεάζεις την κίνησή του και περίμενε μέχρι να αποκτήσει μια σαφή πορεία.

Καλό είναι η πρώτη ερώτηση να είναι «είμαι σε θέση να πάρω σωστή απάντηση?» αν πει ΝΑΙ, ρωτάμε. Όταν πάρουμε την απάντηση της ερώτησης είτε είναι ΝΑΙ είτε είναι ΟΧΙ μπορούμε να ρωτήσουμε «είναι σωστή η απάντηση που πήρα?» προσπαθούμε να βεβαιωθούμε όσο το δυνατό περισσότερο.

Μετά απο καιρό θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για σας για να διαχειριστείτε το εκκρεμές.
Όταν τελειώσετε με τις ερωτήσεις και θέλετε να το αποφορτίσετε, το πλένετε ή το ακουμπάτε στο έδαφος.

Το εκκρεμές μπορεί να σας πει όλα τα είδη των πραγμάτων για τους άλλους ανθρώπους.
Μια φωτογραφία ή προσωπικά αντικείμενα του εν λόγω πρόσωπου που σας ενδιαφέρει μπορούν να βοηθήσουν, χωρίς να είναι απολύτως απαραίτητα. Απλά κρατήστε το εκκρεμές πάνω από το αντικείμενο και να θέσετε τις ερωτήσεις.
Αν χάσετε κάτι μπορείτε να το βρείτε. Για παράδειγμα αν είναι σε ένα δωμάτιο τότε κρατήστε το εκκρεμές και ρωτήστε πού βρίσκεται το αντικείμενο. Το εκκρεμές θα ταλαντεύεται στην κατεύθυνση του χαμένου αντικειμένου.

Με αρκετή εξάσκηση, μάλιστα, μπορούμε να καλλιεργήσουμε την έκτη μας
αίσθηση και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας. Άλλωστε, είναι
γνωστό ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί καθημερινά μόνο ένα μικρό μέρος των
δυνατοτήτων του.
Για να εκφραστεί η διαίσθησή μας, χρειάζεται αρκετή
εξάσκηση.

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013