Ο πίνακας Ouija

Ο πίνακας Ouija είναι ο πλέον γνωστός τρόπος επίκλησης πνευμάτων, ο οποίος απο πολλούς, λανθασμένα, χαρακτηρίζεται ώς παιχνίδι. Πρόκεται για έναν ξύλινο πίνακα με προεκτυπωμένα γράμματα και αριθμούς, ο οποίος χρησιμοποιείται από ένα πρόσωπο με σκοπό να επικοινωνήσει με ένα υποτιθέμενο πνεύμα.

συνήθως κάποιος "δείκτης" (planchette) επιστρατεύεται για να "δέιχνει" γράμματα και λέξεις. Το πνεύμα υποτίθεται οτι επικοινωνεί μέσω αυτού του πίνακα, μετακινώντας τον δείκτη, απο γράμμα σε γράμμα, σχηματίζοντας λέξεις ή προτάσεις ωστε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ατόμου που χρησιμοποιεί τον πίνακα.

Το όνομα "Ouija" είναι ένας συνδυασμός δύο λέξεων: "oui" και "ja" που σημάινει "ναι" στα γαλλικά και γερμανικά αντίστοιχα. Ο ίδιος ο πίνακας δεν είναι επικίνδυνος αλλά η μορφή της επικοινωνίας που παρέχει είναι. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί:

η επικοινωνία μεσώ αυτού του τρόπου, είναι επικίνδυνη επειδή είναι ανεξέλεγκτη. Με άλλα λόγια, τα άτομα που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με αυτόν τον τρόπο, είναι συνήθως αρχάριοι και απληροφόρητοι σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους. Μόνο σε περιπτώσεις όπου ένα μέντιουμ είναι παρών θεωρείται ασφαλής, επειδή το μέντιουμ μπορεί να διαισθανθεί τους ενδεχόμενους κινδύνους και να διακόψει την επικοινωνία προτού να γίνει οποιαδήποτε ζημιά. Και πάλι, δεν θα συνιστούσα τη χρήση αυτού του πίνακα.

πρόδρομοι του πίνακα αυτού υπήρχαν στους αρχαίους χρόνους. Πριν από τη γέννηση του Κομφουκίου, γύρω στο 551 π.Χ., παρόμοιες συσκευές χρησιμοποιήθηκαν για επικοινωνία με τους νεκρούς. Στην Ελλάδα, κατά την εποχή του Πυθαγόρα, το 540 Π.Χ., ένας πίνακας με ρόδες χρησιμοποιούταν για να δείχνει σημάδια, που ερμηνεύονταν ως αποκαλύψεις από έναν απαρατήρητο κόσμο. Ο "κινούμενος" πίνακας χρησιμοποιήθηκε και κατά τον δέκατο ένατο αιώνα. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν παρόμοιες συσκευές από τον τρίτο αιώνα μ.Χ. Μερικοί εγγενείς Αμερικανοί χρησιμοποίησαν έναν πίνακα "squdilate" με σκοπό τον εντοπισμό ελλειπόντων αντικειμένων και ανθρώπων, και ακόμα για να λαμβάνουν πνευματικές πληροφορίες.

το planchette χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1853 στην Ευρώπη. Planchette σημαίνει "μικρός πίνακας" στα γαλλικά. Η εφεύρεση της συσκευής οφείλεται σε ένα πνευματιστή με το όνομα Μ. Planchette. Αποτελείται από μια τριγωνική, διαμορφωμένη σε σχήμα καρδιάς, πλατφόρμα με τρία πόδια, ένα από τα οποία ήταν ένα μολύβι. Ο χρήστης, συνήθως ένα μέντιουμ, κινούσε τη συσκευή πάνω σε χαρτί προκειμένου να σχηματίσει εικόνες και λέξεις, ωστε να εξηγήσει αργότερα τα μηνύματα που προέρχονταν απο αυτές.

το σύγχρονο Ouija πωλείται ως παιχνίδι. Ο Elijah J. Bond εφηύρε το Ouija το 1892. Πούλησε την ευρεσιτεχνία του στον William Field ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του Ouija. Ο Field ίδρυσε στη Βαλτιμόρη, Μέρυλαντ την Southern Novelty Company που έγινε αργότερα γνωστή ως Talking Board Co., και εμπορεύτηκε το Ouija.

κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκόσμιου πολέμου, το Ouija έγινε εξαιρετικά δημοφιλές δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι θέλησαν απελπισμένα να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Ο πνευματισμός βρισκόταν σε μια περίοδο αναγέννησης, το ενδιαφέρον αυξανόταν, και ο πίνακας Ouija ήταν εύκολα διαθέσιμος. Το 1966 ο William Field πούλησε την ευρεσιτεχνία στην επιχείρηση παιχνιδιών των αδελφών Parker, στη Μασαχουσέτη. Με το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το απόκρυφο και το υπερφυσικό στη δεκαετία του ''60 και του ''70, η δημοτικότητα του Ouija αυξήθηκε για άλλη μια φορά. Οι αδελφοί Parker τόνιζαν ότι ο πίνακας Ouija πωλείται για ψυχαγωγικούς και μόνο σκοπούς.

ο πίνακας Ouija, πωλείται ως παιχνίδι, εν τούτοις δεν είναι παιχνίδι υπο οποιοδήποτε καθορισμό και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποφέρει τις συνέπειες της άγνοιάς τους κατα τη χρήση του.

όταν χρησιμοποιείτε τον πίνακα Ouija, θεωρητικά έρχεστε σε επαφή με πνεύματα που βρίσκονται στο "χαμηλότερο αστρικό πεδίο", πνεύματα ανθρώπων οι οποίοι έχουν πεθάνει με βίαιο ή ξαφνικό θάνατο (δολοφονία, αυτοκτονία, ατύχημα κλπ...). Είναι ταραγμένα, επομένως μπορούν να εκδηλώσουν θυμό, ακόμα και επικίνδυνη συμπεριφορά. Επικοινωνώντας με ένα πνεύμα μέσω του Ouija, αρχικά ο μόνος κίνδυνος είναι οτι το πνεύμα μπορεί να προσπαθήσει να σας επηρεάσει ψυχολογικά: Θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας απαντώντας ορθά σε διάφορες ερωτήσεις και παρέχοντας σας ορθές προβλέψεις. Ο πραγματικός κίνδυνος παρουσιάζεται όταν ζητήσετε την υλική απόδειξη της ύπαρξής του. Εάν το κάνετε αυτό, εκτός του οτι θα το προκαλέσετε, δίνοντάς του το δικαίωμα να σας βλάψει, θα ανοίξετε μια "πόρτα", επιτρέποντας στο πνεύμα να εισέλθει στο φυσικό κόσμο. Πολύ πιθανόν θα προσπαθήσει έπειτα να σας βλάψει, και μπορεί να στοιχειώσει την περιοχή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

θυμηθείτε: ποτέ μην πειραματίζεστε με κάτι που δεν μπορείτε να καταλάβετε. Είναι επικίνδυνο και σαφώς ανόητο.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013