Χόμπιτ στην Ινδονησία

Πρόκειται για έναν καλοδιατηρημένο σκελετό γυναίκας, περίπου 30 ετών, έχει το μέγεθος ενός σημερινού τρίχρονου παιδιού και κρανίο ίσο περίπου με ένα γκρέιπφρουτ

Πολλά ερωτήματα για την ιστορία του ανθρώπου γεννά η ανακάλυψη Αυστραλών και Ινδονησίων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας και το Ινδονησιακό Κέντρο Αρχαιολογίας της Τζακάρτα, οι οποίοι βρήκαν σε σπήλαιο έναν τέλεια διατηρημένο σκελετό μιας γυναίκας ύψους μόλις ενός μέτρου, που ζούσε πριν από 18.000 χρόνια και κυνηγούσε μικρούς ελέφαντες και γιγάντιους αρουραίους.

Το ανθρωποειδές ανακάλυψε η ομάδα επιστημόνων στο σπήλαιο Λιανγκ Μπούα στο νησί Φλόρες, 600 χλμ ανατολικά του Μπαλί και έχει το μέγεθος ενός σημερινού τρίχρονου παιδιού και κρανίο ίσο περίπου με ένα γκρέιπφρουτ. "Αρχικά νομίζαμε ότι επρόκειτο για παιδί", δήλωσε ο καθηγητής Μάικ Μόργουντ, όμως τελικά διαπιστώθηκε ότι ήταν μια ενήλικη γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών.

Ενα διαφορετικό είδος ανθρωποειδούς

Επίσης, μέσα στο σπήλαιο βρέθηκαν και άλλοι έξι σκελετοί μικρόσωμων ανθρωποειδών καθώς και ηφαιστειακή τέφρα από κάποια έκρηξη που ενδεχομένωςνα οδήγησε στην εξαφάνιση του είδους αυτού.

 
"Είναι ένα νέο είδος ανθρώπου που ζούσε παράλληλα με εμάς αλλά είχε το μισό μας μέγεθος. Χρησιμοποιούσαν φωτιά για να ψήνουν το φαγητό τους. Έφτιαχναν πέτρινα εργαλεία για να κυνηγούν μεγάλα ζώα. Παρά το μικρό εγκέφαλό τους, αυτά τα ανθρωποειδή κατασκεύαζαν πολύπλοκα αντικείμενα", πρόσθεσε ο Μόργουντ.

Τα μικρά αυτά ανθρωπάκια, στα οποία δόθηκε το παρατσούκλι "Χόμπιτ", υπήρχαν παράλληλα με τους ανθρώπους επί χιλιάδες χρόνια. Οι λαϊκοί μύθοι του Φλόρες μιλούν για μια φυλή τριχωτών μικρών ανθρώπων που αποκαλούνταν "έμπο γκόγκο", ζούσαν σε σπηλιές και συνεννοούνταν μεταξύ τους στη δική τους, πρωτόγονη γλώσσα". "Το εύρημα αυτό είναι τρομακτικό. Είναι συναρπαστικό αν σκεφτούμε ότι ένα τόσο διαφορετικό είδος ανθρωποειδούς υπήρχε μέχρι τόσο πρόσφατα", δήλωσε στην εφημερίδα "Σίντνεϊ Μόρνινγκ Χέραλντ" ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ Ρόμπερτ Φόλεϊ.
alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013