Ο βάτραχος του Loveland


Το Loveland είναι μια πολιτεία του Οχάιο. Έγινε γνωστή μέσα από ένα φαινόμενο που πιθανόν ανήκει στον χώρο της κρυπτοζωολογίας. Συγκεκριμένα για το μεγάλο είδος βατράχου, οι πρώτες θεάσεις του οποίου γίνονται στην περιοχή τον Μάρτιο του 1972 και μάλιστα από αστυνομικούς του τμήματος της πόλης. Αν και το γεγονός συζητήθηκε έντονα στην πόλη, και οι τοπικές εφημερίδες ασχολήθηκαν με αυτό, δεν έγινε καταγραφή στα αρχεία του αστυνομικού τμήματος και κρατήθηκαν μυστικά τα ονόματα των αστυνομικών που ενεπλάκησαν ( το όνομα του δεύτερου αστυνομικού αποκαλύφθηκε αργότερα ).

Στις 3 Μαρτίου του 1972, γύρω στις 1 μετά τα μεσάνυχτα, ένας αστυνομικός εκτελούσε περιπολία στον δρόμο που βρίσκεται δίπλα στις όχθες του ποταμού Μαιάμι. Το κρύο ήταν έντονο και ο δρόμος παγωμένος όταν οι προβολείς του περιπολικού έπεσαν σε ένα ζώο που αρχικά υπέθεσε ότι ήταν σκύλος. Παρατηρώντας όμως πιο προσεκτικά κατάλαβε ότι αυτό που βρισκόταν απέναντί του δεν είχε καμιά σχέση με σκύλο ή με άλλο γνωστό κατοικίδιο ή άγριο ζώο της περιοχής. Ο αστυνομικός κατέβηκε από το περιπολικό και προσπάθησε να το ακολουθήσει καθώς αυτό πήδησε πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα που χωρίζει τον δρόμο από τον ποταμό και χάθηκε χαμηλά στα αναχώματα που έχει αυτός και που σε ορισμένα σημεία σχηματίζονται μικροί βάλτοι. Αυτό που είδε όπως περιέγραψε αργότερα ήταν ένα ζώο με ύψος περισσότερο από 1 μέτρο. Υπολόγισε το βάρος του περίπου στα 35 κιλά, ενώ είχε δέρμα όπως οι σαύρες και το κεφάλι του βατράχου. Όταν το ζώο χάθηκε επικοινώνησε με το κέντρο επιχειρήσεων του αστυνομικού τμήματος και επέστρεψε σ΄ αυτό. Αργότερα μαζί με έναν άλλο συνάδελφό του ξαναγύρισαν στο σημείο αυτό και ερεύνησαν τις όχθες όπως και έναν μικρό λόφο που βρίσκεται εκεί. Δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι όσο και να έψαξαν. Το περιστατικό δεν καταγράφθηκε στα αστυνομικά αρχεία. Το δεύτερο περιστατικό έγινε δύο βδομάδες αργότερα.

Ένας άλλος αστυνομικός έκανε περιπολία στους δρόμους του Loveland οδηγώντας κοντά σε ένα πάρκο, που το άκρο του άγγιζε τις όχθες του ποταμού Μαιάμι. Σε κάποιο σημείο του δρόμου αντίκρισε ένα ογκώδες ζώο που επειδή κινείτο αργά θεώρησε ότι ήταν κάποιο που είχε χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ακινητοποίησε το όχημά του και πλησίασε να το βοηθήσει. Τότε έκπληκτος είδε να τον κοιτάζει ένα γιγαντόσωμο πλάσμα, σαν βάτραχος, που το πίσω μέρος του σώματός του κατέληγε σε μικρή ουρά. Το ζώο με μεγάλα άλματα απομακρύνθηκε προς τις όχθες του ποταμού. Ο αστυνομικός ξεπερνώντας την ταραχή που το κυρίευσε, πυροβόλησε εναντίον του χωρίς αποτέλεσμα. Ούτε αυτό το περιστατικό καταγράφθηκε στα αρχεία της αστυνομίας. Η εκτίμηση γι’ αυτό είναι ότι επειδή επρόκειτο για ένα παράξενο γεγονός σκόπιμα οι αστυνομικές αρχές του Loveland δεν το κατέγραψαν φοβούμενες πιθανή αμφισβήτηση με περαιτέρω αρνητικό σχολιασμό και ειρωνεία. Και πράγματι αυτό είχε βάση όπως απέδειξαν τα μετέπειτα γεγονότα. Ο δεύτερος αστυνομικός Mark Mathews, συνταξιούχος πια, ύστερα από την έκταση που πήρε το θέμα, καθώς πολλά μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν μ’ αυτό, προσπάθησε να το υποβαθμίσει, και να το περιγράψει σαν ¨ απλά μια μεγάλη σαύρα που χάθηκε με μεγάλα άλματα δίπλα στον ποταμό ¨. Ήταν φανερό, από τις αντιφάσεις αυτής της νεότερης εκδοχής του Mathews - σαύρα που κάνει άλματα ! - ότι ήθελε να ξεφύγει εντελώς από αυτό το γεγονός και να αποφύγει τα μέσα ενημέρωσης που τον πολιορκούσαν.

Κάποιοι που ασχολήθηκαν εκτενέστερα με την εμφάνιση αυτού του πλάσματος, έφεραν στο φως δύο παλιότερα περιστατικά επιχειρώντας να τα συνδέσουν με αυτό. ( Για τα προηγούμενα χρόνια και την περιοχή αυτή υπάρχουν και άλλες αναφορές αλλά όχι τόσο σαφής όσο αυτές που αναφέραμε, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να διευκρινιστεί αν αφορούν ένα είδος μεγαλόσωμου βατράχου). Το πρώτο αφορά την θέαση στις 25 Μαίου του 1955 από κατοίκους του Loveland στον ποταμό και λίγο έξω από την πόλη, τριών δίποδων πλασμάτων, που το κεφάλι τους είχε έντονα τα χαρακτηριστικά ενός βατράχου. Το δεύτερο αφορά την συγκλονιστική εμπειρία του Darvin Johnson όταν ενώ κολυμπούσε στον ποταμό κοντά στην περιοχή Evansville στις 21 Αυγούστου του 1955 , δέχθηκε την επίθεση ενός πλάσματος που επιχείρησε δύο φορές να τον παρασύρει στον βυθό. ¨ Ένα δυνατό χέρι με κοφτερό νύχια με τραβούσε στον βυθό ¨ όπως περιέγραψε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, με βαθιές πληγές-σχισίματα στα πόδια.



Σίγουρα υπάρχουν - τουλάχιστον γύρω από το Loveland - και άλλα περιστατικά που δεν γνωστοποιήθηκαν. Γνωστοποιήθηκαν όμως περιστατικά και από άλλα σημεία του κόσμου σε χρονολογίες πολύ κοντά στην σημερινή :

Τιτικάκα

Στην λίμνη Τιτικάκα του Περού, κατά την διάρκεια του 1985 οι ιθαγενείς που ζουν στις " πλωτές πολιτείες " στην επιφάνεια της λίμνης, τρόμαζαν από τις ξαφνικές θεάσεις μεγάλων αμφίβιων κυρίως στις περιοχές που βρίσκονταν κοντά στις όχθες της λίμνης. Οι ιθαγενείς ερμήνευσαν αυτές τις θεάσεις σαν παρουσίες πνευμάτων που έρχονταν να τους προειδοποιήσουν για κάποια επερχόμενη συμφορά. Το αμφίβιο που έχουν αναφέρει έχει το μέγεθος ενός μεσαίου σκύλου. Το σώμα του είναι πρασινωπό ενώ φαίνεται να είναι " κολλημένα " πάνω του διάφορα ήδη φυκιών που φυτρώνουν στα αβαθή σημεία της λίμνης δίπλα στις ακτές.

Βόρεια Κίνα - Μογγολία

Σε υδάτινες συγκεντρώσεις στην Βόρεια Κίνα και στην Μογγολία ( περιοχή του Χόβντ ) έχει θεαθεί ένα είδος αμφιβίου ( βατράχου ), που το μέγεθός του αγγίζει τα 60 εκατοστά. Το σώμα του είναι καλυμμένο με ένα " πλεχτό " σαν του φιδιού δέρμα που το χρώμα του είναι ένας ενδιάμεσος χρωματικός συνδυασμός πράσινου και κίτρινου, ενώ κατά μήκος των πλευρών του υπάρχουν κόκκινες λωρίδες. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι και οι κοκάλινες πιθανόν προεξοχές που καλύπτουν κατά μήκος την ράχη του. Αν οι μαρτυρίες που προέρχονται κυρίως από ψαράδες είναι σωστές, το αμφίβιο αυτό δεν περιορίζεται στο θέμα της τροφής του μόνο σε έντομα, αλλά και σε αυγά υδρόβιων πουλιών που γεννούν στους καλαμιώνες όπως και σε μικρά θηλαστικά. Κινείται στα αβαθή της λίμνης μέσα στους καλαμιώνες αλλά και σε απόσταση από τις όχθες εφόσον η διαμόρφωση του εδάφους του δίνει την δυνατότητα να καλυφθεί αν χρειαστεί.

Ελλάδα - Άρτα

Την περίοδο του Οκτωβρίου του 1989 στο χωριό Μεγαλόχαρη Άρτας είχε θεαθεί (σε αραιές εμφανίσεις ) ένα είδος βατράχου που το ύψος του ήταν ανάμεσα στα 35 - 40 εκατοστά. Το μέγεθός του κυρίως, τα έντονα πεταχτά μάτια του, αλλά και κάποιες κίτρινες λωρίδες πάνω στο καφετί γλοιώδες σώμα του, ξεχωρίζει αυτό το είδος του βατράχου από τα ήδη γνωστά. Μετά από την περίοδο εκείνη ( φθινόπωρο 1989 ), το είδος αυτό δεν ξαναεμφανίστηκε.

Υπάρχουν διάφορες απόψεις γύρω από αυτά τα αμφίβια. Από τις πιο πρόσφατες είναι και αυτές που τα θεωρούν αποτελέσματα μετάλλαξης κάτω από την επίδραση ραδιενέργειες ή κάποιων χημικών προιόντων που ρίχνονται σε λίμνες και ποτάμια. Η άποψη αυτή μάλλον δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, και αυτό διότι ακόμα και αν δεχθούμε την περίπτωση να έχει συμβεί στους ποταμούς των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα μπορούσε να συμβεί στις παρθένες περιοχές του Περού, της Μογγολίας και των ψηλών βουνών της Άρτας. Αντίθετα είναι περισσότερο πιθανό να πρόκειται για άγνωστα, σπάνια αλλά υπαρκτά ήδη βατράχων, που ακριβώς εξαιτίας αυτού του μικρού πληθυσμού τους ( που ελέγχεται από άγνωστες φυσικές και κλιματολογικές συνθήκες ) και των χαρακτηριστικών τους, να προκαλούν φόβο με τις σπάνιες αλλά εντυπωσιακές εμφανίσεις τους.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013