Edgar Cayce

Σε όλη του σχεδόν τη ζωή μπορούσε να δίνει, μέσα από τα μάτια της ψυχής του, πληροφορίες για όλους σχεδόν τους τομείς που άγγιζαν τα όρια εκείνου που συνηθίζουμε εμείς να ονομάζουμε φανταστικό. Όταν κάποιος του ζητούσε μια συμβουλή, βυθιζόταν σε έναν, θα μπορούσαμε να τον πούμε, υπνωτιστικό ύπνο. Σ' αυτήν την κατάσταση μπορούσε να δώσει απαντήσεις πάνω σε οποιοδήποτε θέμα. Οι απαντήσεις του αυτές ονομάστηκαν "αναγνώσματα" και αποτελούν σήμερα μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες διαισθητικών πληροφοριών που διαθέτουμε από ένα και μόνο άτομο.

Ο Edgar Cayce γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1877 σε μια φάρμα στο Κεντάκυ των ΗΠΑ. Ήδη από πολύ μικρός δίνει αποδείξεις για το ταλέντο που διαθέτει.. Είναι ικανός να μαθαίνει τα μαθήματά του με το να κοιμάται πάνω στα βιβλία του σχολείου του. Στα εικοσιένα του χρόνια τον χτυπά μια προοδευτική παράλυση του λαιμού και χάνει σχεδόν ολοκληρωτικά τη φωνή του. Οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν την αιτία του κακού και κατά συνέπεια να του χορηγήσουν φάρμακα. Ο Cayce λοιπόν θα βυθιστεί σε εκείνον τον υπνωτιστικό ύπνο που του επέτρεπε να μαθαίνει τα μαθήματά του και να διαγνώσει μέσα από αυτήν την κατάσταση την αιτία της αρρώστειάς του, να δει τα φάρμακα που πρέπει να πάρει και να θεραπεύσει τους μυς του λαιμού του, ξαναβρίσκοντας τη φωνή του. Θα ανακαλύψει αργότερα ότι μπορούσε να κάνει το ίδιο και για τους άλλους.

Για πολλά χρόνια θα θεραπεύει με τον τρόπο του διάφορα ιατρικά προβλήματα των ανθρώπων γύρω του. Κάποιοι μάλιστα γιατροί τού στέλνουν ανθρώπους με ανίατες ασθένειες. Τελικά, τα "αναγνώσματά" του θα επεκταθούν σε θέματα όπως η μετεμψύχωση, οι αρχαίοι πολιτισμοί, η αστρολογία, ο διαλογισμός, τα όνειρα και οι προφητείες. Ο Cayce ήταν άνθρωπος πολύ πιστός στην Εκκλησία και είχε τάξει στοv εαυτό του να διαβάζει τη Βίβλο μια φορά το χρόνο.

Πέθανε στις 3 Ιανουαρίου του 1945. Άφησε πάνω από 14.000 "αναγνώσματα" για 10.000 διαφορετικά θέματα σε ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αναγνώσματα αυτά αποτέλεσαν τη βάση για περισσότερα από 300 βιβλία πάνω στη δουλειά του Cayce. Όλα αυτά μπορεί να τα βρει κανείς στο A.R.E. (Association for Research and Enlightenment), οργανισμό που ο ίδιος ίδρυσε. Τα βιβλία πάνω στα αναγνώσματά του αποτελούν ακόμα και σήμερα, πάνω από μισόν αιώνα από το θάνατό του, αντικείμενο εμπεριστατωμένων μελετών.

Οι εργασίες του Cayce αποτυπώνουν συγκλονιστικές εικόνες ιστορικών για την ανθρωπότητα εποχών. Οι πιο εκπληκτικές από αυτές αφορούν τους αρχαίους πολιτισμούς της Ατλαντίδας και της Αιγύπτου. Εκατοντάδες από τα "αναγνώσματά" του μιλούν για τον πιο προχωρημένο πολιτισμό που η ανθρωπότητα γνώρισε και θα γνωρίσει ποτέ, την Ατλαντίδα. Σύμφωνα με τον Cayce, τα αρχεία της μυθικής ηπείρου βρίσκονται ακόμα στην Αίγυπτο, στο Yucatan, κοντά στο Bimini.

Σύμφωνα πάντα με τα "αναγνώσματα", τα νησιά Bimini είναι ότι απέμεινε από μια οροσειρά της
Ατλαντίδας:

Η θέση της ηπείρου της Ατλαντίδας τοποθετείται μεταξύ του Κόλπου του Μεξικού από τη μια μεριά, και από τη Μεσσόγειο , από την άλλη. Οι αποδείξεις για την ύπαρξη αυτού του χαμένου πολιτισμού βρίσκονται στα Πυρηναία Όρη και το Μαρόκο, από τη μια μεριά, και από την άλλη στις Βρετανικές Ονδούρες, στο Yucatan, και την Αμερική. Υπάρχουν κάποια μη καταποντισμένα εδάφη από αυτό που ήταν κάποτε κάποιο μέρος της μεγάλης αυτής ηπείρου. Οι Βρετανικές Αντίλλες ή οι Μπαχάμες, και ένα μέρος τους που μπορεί να δει κανείς σήμερα - εαν μια γεωλογική μελέτη είχε γίνει σε κάποια από αυτές τις περιοχές - κυρίως στο Bimini και κοντά στο Golf Stream, οι αποκαλύψει θα ήταν καθοριστικές." (ανάγνωσμα 364-3). Όσον αφορά το μέγεθος της ηπείρου, ο Cayce σημειώνει:

Για να δώσουμε μια κλίμακα σύγκρισης, ήταν στο μέγεθος της Ευρώπης μαζί με την Ασία - όχι την Ασία, αλλά την ευρωπαϊκή Ασία - βλέπετε τώρα;" (ανάγνωσμα 364-6).

Σύμφωνα με τον Cayce, πολλές από τις σημερινές προχωρημένες τεχνολογίες αποτελούν απλώς την επανεφεύρεση γνώσεων και πληροφοριών που ήταν ήδη γνωστές στον πολιτισμό των Ατλάντων. Ωστόσο, παρά την πρόοδο της επιστήμης και της ζωής τους γενικά, πολλοί από αυτούς έχασαν στη διάρκεια τον πρωταρχικό σκοπό της ζωής τους, και το μόνο που τους ένοιαζε πλέον ήταν η ισχύς και ο μάταιος κόσμος της ύλης. Έτσι, λίγο πριν από την τρίτη και καθοριστική καταστροφή της Ατλαντίδας, γύρω στα 10.500 π.Χ., πολλοί ατλάντες μετανάστευσαν στην Αίγυπτο και αφομοιώθηκαν στον αιγυπτιακό πολιτισμό, ο οποίος άγγιξε το πιο υψηλό σημείο του ταυτόχρονα με τον καθοριστικότερο ατλαντικό κατακλυσμό. Κάτω από την καθοδήγηση ενός μεγάλου Ιερέα με το όνομα Ρα Τα - ο οποίος δεν είναι άλλος από μια από τις προηγούμενες ζωές του Cayce όπως λέει ο ίδιος - η Αίγυπτος άρχισε να οδηγεί τον Κόσμο σε μια κοινωνική πολιτική που στόχευε στην ισότητα και στην ηθική ευθύνη του καθενός απέναντι στους άλλους.

Ο Cayce μας διαβεβαιώνει με σιγουριά ότι τα αρχεία αυτού του ένδοξου πολιτισμού θα βρεθούν μια μέρα στην Αίγυπτο. Μας βεβαιώνει επίσης με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά ότι σύντομα ο Κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ίδιες συνθήκες και τις ίδιες δοκιμασίες που έπληξαν τους Άτλαντες, με αποτέλεσμα να διερωτηθούμε όλοι για την αληθινή μας φύση, που δεν είναι παρά πνευματική...

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013