Fengdu: η πόλη των φαντασμάτων

Fengdu

Μια διαφορετική είσοδος κόλασης βρίσκεται στην καρδιά της Κίνας. Μια πόλη φαντασμάτων με στενούς δεσμούς της "Naraka", τον Κάτω Κόσμο της κινεζικής μυθολογίας.

Είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο στη βόρεια όχθη του ποταμού Γιανγκτσέ 170 χιλιόμετρα από τα ανατολικά της Chongqing. Ο οικισμός βρίσκεται στο λόφο Ming, και είναι 2.000 χρόνων.
Η Fengdu της δυναστείας των Τανγκ (618-907), έγινε γνωστή ως πόλη φάντασμα, όταν δύο υπάλληλοι της Αυτοκρατορικής αυλής παντρεύτηκαν και εγκαταστάθηκαν στο όρος Minshan ακριβώς έξω από την πόλη ,για να ξεφύγουν από τον αυτοκράτορα.

Τα επώνυμά τους, Yin και Wang, σημαίνουν στην κινέζικη γλώσσα "ο βασιλιάς της κόλασης". Προσαρμόστηκαν αργότερα για να σχηματίσουν τον τίτλο ενός άρχοντα της κόλασης τον "Qinguang Wang Jiang".

diyu1
Σύμφωνα με την κινέζικη μυθολογία, ο ηγεμόνας της κόλασης ήταν ο βασιλιάς Yama ή Yen-lo-Wang (ινδουιστικός θεός του θανάτου). Ήταν κάποτε δικαστής της κόλασης, καθώς και ο κυβερνήτης του, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ επιεικής και αντικαταστάθηκε από τον Τσιν-Guang-Wang , λιγότερο φιλεύσπλαχνο θεό του υποκόσμου.

Ο Τσιν-Guang-Wang προήδρευε στην πρώτη αίθουσα της κόλασης και στεκόταν στο μαγικό καθρέφτη της τιμωρίας . Αυτός ο καθρέφτης επαναλάμβανε κάθε στιγμή της ζωής ενός ατόμου με όλες τις λεπτομέρειες. Μόλις ο Τσιν-Guang-Wang έβλεπε τα πάντα, έστελνε το πνεύμα στον αντίστοιχο προορισμό του. Σε όλη την αιωνιότητα έχει σταλεί μόνο μια χούφτα ψυχών πάνω στη χρυσή γέφυρα για την τέλεια ευτυχία του δυτικού παραδείσου.

Στις περισσότερες ψυχές επιτρέπεται η διέλευση της ασημένιας γέφυρας που οδηγεί στον άθλιο, κακόφημο αλλά ακόμα άνετο νότιο παράδεισο. Όλοι οι άλλοι αποστέλλονται στο βαθύτερο σκοτάδι για τον βασανισμό τους.

prisonplanet

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013