Τηλεκίνηση ~ Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο

Η δύναμη της τηλεκίνησης, αφήνει συχνά άναυδους τους παρευρισκομένους. αντικείμενα αιωρούνται, μέταλλα λυγίζουν, λάμπες αναβοσβήνουν, δείκτες ρολογιών σταματούν ή σταματημένα ρολόγια ξαφνικά δουλεύουν κανονικά, πυξίδες αλλάζουν πορεία… .

Τι είναι αυτό που προκαλεί τέτοιες καταστάσεις; Σε παλαιότερες εποχές, οι ερευνητές των φαινομένων αυτών, απέδιδαν τα φαινόμενα σε «άτακτα πνεύματα» που δημιουργούσαν εμπλοκές στους φυσικούς νόμους. Οι Γερμανοί πνευματιστές μάλιστα, τα ονόμασαν «πολτεργκάιστ», δηλαδή αυτό που σημαίνει στη γλώσσα τους «άτακτο πνεύμα».

Στη σύγχρονη εποχή, μετά από τη διεξαγωγή πειραμάτων κι ερευνών, έγινε κατανοητό πως για τα φαινόμενα αυτά δεν ευθύνονται κάποια άτακτα φαντάσματα, αλλά ο ίδιος ο ανθρώπινος νους. Κρυμμένες ψυχικές δυνάμεις, μπορούν να δημιουργήσουν περιστατικά που ειλικρινά εντυπωσιάζουν. Η ψυχοκίνηση, ή τηλεκίνηση, μπορεί σήμερα να καταγραφεί και να μελετηθεί με ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Σε ανθρώπους με τέτοια ικανότητα, λειτουργεί η έκτη αίσθηση και μπορούν να χειρίζονται το ρευστό της ζωής, αυτό που ονομάζεται βιοενέργεια. Αυτή που η φωτογραφία Κίρλιαν σήμερα αποτυπώνει, την «αύρα».

Ένας παραψυχικός ερευνητής, ο Γ. Λάμπερτ, διατύπωσε τη θεωρία του, πως τα ψυχικά φαινόμενα τηλεκίνησης, μπορεί να προκαλούνται από φυσικές αιτίες, όπως είναι η παλίρροια ή οι σεισμοί. Πειράματα που έγιναν κοντά σε νερά, έδειξαν μεγαλύτερη συχνότητα του φαινομένου. Ο Άγγλος ψυχολόγος Κένεθ Μπάτσελορ, πιστεύει πως τα ψυχοκινητικά φαινόμενα μπορεί να παραχθούν από κάθε άνθρωπο, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ωστόσο, πειράματα που διεξήχθησαν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, με τη βοήθεια ομάδων, διαπιστώθηκε πως μέσα στην ομάδα, υπήρχε τουλάχιστον ένα ευαίσθητο άτομο που ήταν κυρίως υπεύθυνο. Αν αυτό απουσίαζε, οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να πετύχουν κάποιο αποτέλεσμα. Ο ρώσος ηλεκτροτεχνολόγος Κασίνσκι, υποστήριζε πως ήταν υλιστής και μελέτησε το φαινόμενο για να αποδείξει πως έχει μία εξωτερική εξήγηση. Μετά από ένα συγκλονιστικό προσωπικό ερέθισμα, κατέληξε πως το ανθρώπινο νευρικό σύστημα είναι ικανό να αντιδράσει σε ερεθίσματα των οποίων η πηγή είναι άγνωστη ακόμη.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, ωστόσο θα αναφερθώ στα πιο συζητημένα : Η περίφημη Ρωσίδα Κουλάγκινα, υπήρξε για πολλούς το μεγαλύτερο διάμεσο τηλεκίνησης. Επιστήμονες ασχολήθηκαν επισταμένα μαζί της κι η θαυμαστή της ικανότητα έγινε αντικείμενο σοβαρών μελετών. Μετακινούσε αντικείμενα μόνο με τη δύναμη της σκέψης. «Έβλεπε» αντικείμενα που ήταν μέσα στις τσέπες των ανθρώπων. Θεράπευε με απλή τοποθέτηση των χεριών της πάνω σε ασθενείς. Έκανε διάγνωση ασθενειών, καθώς έβλεπε σε εικόνες το πρόβλημα. Στη Δύση έγινε γνωστή το 1968.

Ο Γιούρι Γκέλερ, είναι ένα άτομο που οι περισσότεροι έχουμε δει ή διαβάσει για τις ιδιαίτερες ικανότητές του. Ανυψώνει αντικείμενα, λυγίζει κουτάλια και κλειδιά μεταλλικά, κουρδίζει σταματημένα ρολόγια, διαβάζει τη σκέψη των ανθρώπων. Τον μελέτησε ο αμερικανός γιατρός και ψυχοερευνητής Αντρέι Πουχάριτς. Όχι μόνο πείστηκε, αλλά και εντυπωσιάστηκε. Κάτω από τη καθοδήγηση του Πουχάριτς, ο ΓΚέλερ ήρθε σε επαφή με τον αστροναύτη Έντγκαρ Μίτσελ, ο οποίος με τη σειρά του θαύμασε τις ικανότητες του ΓΚέλερ και προχώρησε σε εξειδικευμένα πειράματα μαζί του. Ένα παράδειγμα που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως ο Γκέλερ μπορούσε να μεταφέρει ένα αντικείμενο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη θέση του. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Στη τηλεόραση έγινε σόου, και συχνά επηρέαζε τους θεατές ακόμη και μέσα από εκεί.

Η δύναμη της τηλεκίνησης, κάνει κάποιους ανθρώπους να μοιάζουν σαν θαυματοποιοί. Για παράδειγμα, η Άγκλαε Μορέιρα Ντα Σίλβα από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Με τη δύναμή της, άναβε λάμπες, έλιωνε μέταλλα, γύριζε τις πυξίδες σαν τρελές, αλλά και δημιουργούσε αντικείμενα εκ του μηδενός, με μία μέθοδο που μοιάζει αυτής της υλοποίησης! Έφερε σε δύσκολη θέση επιστήμονες και παραψυχολόγους.

Στην Ελλάδα, μία σοβαρή κίνηση που ερευνούσε μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο φαινόμενο, είναι αυτή του Άγγελου Τανάγρα, η «Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών». Ο αξιόλογος αυτός ερευνητής που τίμησε με την παρουσία του τον ελλαδικό χώρο, κατέγραψε με πλήθος λεπτομερειών κι ονομαστικά τις περιπτώσεις που συνάντησε. Με ιατρικές εξετάσεις πολλές φορές, αλλά και στατιστική μελέτη και παρατήρηση, συνάντησε πολλές περιπτώσεις τηλεκίνησης, και τα ονόματα με τη διεύθυνση των ανθρώπων με τέτοιες ικανότητες φαίνονται μέσα στα γραπτά του.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013