Ιστορία για X - Files στην Σικελία


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι ενός χωριού στη σικελία από τις περίεργες φωτιές που ξεσπούν χωρίς λόγο στα σπίτια τους… η αστυνομία έχει αποκλείσει την είσοδο στο χωριό για τους περίεργους ενώ πάσης φύσεως ειδήμονες φθάνουν στην περιοχή για να λύσουν το μυστήριο…

οι προσπάθειες τους είναι άκαρπες για την ώρα και οι αναφλέξεις κάθε είδους ηλεκτρικών συσκευών στα σπίτια συνεχίζονται, ακόμα και όταν οι αρχές αποφάσισαν να κόψουν το ρεύμα

Έργο του Διαβόλου; Φυσικό ή παραφυσικό φαινόμενο;
Το χωριό Κανέτο Ντι Κορόνια στη Σικελία, θυμίζει απόρθητο φρούριο.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν άδεια, ενώ οι λιγοστοί κάτοικοι είναι αναγκασμένοι μένουν προσωρινά σε ξενοδοχείο ενός διπλανού χωριού

Στο χωριό έχουν φθάσει πάσης φύσεως ειδήμονες από επιστήμονες κύρους μέχρι εξορκιστές.

"Κάθε φορά που ένας νέος επιστήμονας φθάνει στο χωριό μας, έρχεται με την εντύπωση ότι θα λύσει το μυστήριο σε δυο λεπτά, κάνει όμως λάθος" τονίζει ο Δήμαρχος Πέδρο Σπινάτο και προσθέτει "δυο μήνες αφότου άρχισαν οι φωτιές είμαστε ακόμα στο σκοτάδι"



Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν απελπισμένοι.

Το χωριό τους κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τους τελευταίους δυο μήνες οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε ξενοδοχείο διπλανού χωριού.

Τα έξοδα της διαμονής τους, έχει αναλάβει η ιταλική κυβέρνηση.

"Είδα ένα μηχάνημα αιρ κοντίσιον να καίγεται μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα. Πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για διαφορετική είδους βοήθεια " τονίζει ο Αντόνιο Πεσίνο, του οποίου η κατοικία τυλίχθηκε πρώτη στις φλόγες

Δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που πιστεύουν ότι οι φωτιές είναι έργο του διαβόλου...

"Έχω δει αντίστοιχα φαινόμενα και στο παρελθόν. Οι Δαίμονες καταλαμβάνουν σπίτια και εμφανίζονται βάζοντας σε λειτουργία ηλεκτρικές συσκευές " τονίζει ο Γκαμπριέλ Αμορθ, εξορκιστής της καθολικής εκκλησίας.

Ο παπάς του χωριού όμως, Αντόνιο Κιπράνι, συνέστησε στους κατοίκους να αφήσουν πρώτα τους επιστήμονες να εξετάσουν το φαινόμενο πριν αναζητήσουν βοήθεια με άλλο μέσο.


Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα
Οργάνωση για τον έλεγχο παραφυσικών φαινομένων, που μετέβη στην περιοχή, απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρχουν δαίμονες στο χωριό ή επικίνδυνα πνεύματα.

"Το γεγονός ότι οι φωτιές ξεσπούν μόνο όταν στα σπίτια υπάρχουν άνθρωποι καθιστά αδύνατο να πιστέψουμε ότι πρόκειται για φυσικό ή παραφυσικό φαινόμενο" τονίζει ο επικεφαλής της οργάνωσης Μάσιμο Παλιντόρο.

Η αστυνομία πάντως έχει απορρίψει το ενδεχόμενο πίσω από τις φωτιές να κρύβεται κάποιος πυρομανής . Στο χωριό έχουν καταφθάσει και ηφαιστειολόγοι , ενώ στις αυλές των σπιτιών έχουν τοποθετηθεί ειδικά μηχανήματα για την καταγραφή γεωμαγνητικών ηλεκτρομαγνητικών και ηλεκτροστατικών σημάτων.


Οι υποθέσεις δίνουν και παίρνουν.
Εξετάζεται και ένα σενάριο πιθανής υπέρτασης από βλάβη στο δίκτυο διανομής της ηλεκτρικής τάσης.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013