Αστρονομικά παρατηρητήρια των ΊνκαςΔύο αστρονομικά παρατηρητήρια του πολιτισμού των Ίνκας, ένα εκ των οποίων είναι το εντυπωσιακότερο που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, ανακάλυψε στην περιοχή Λα Ουνιόν, στο κεντρικό Περού, ομάδα Αμερικανών και Περουβιανών αρχαιολόγων.


Οι αρχαιολόγοι από τα Πανεπιστήμια της Φλόριντα, του Γέιλ και του Σαν Μάρκο βρήκαν τα δύο αστεροσκοπεία, που τα βάφτισαν Ουσνού και Ινκαουάσι, ύστερα από έρευνες πέντε ετών στην επαρχία Ουανούκο.

Σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο, ο Περουβιανός ερευνητής, Χουάν Λούις Πίνο επεσήμανε ότι το παρατηρητήριο του Ουσνού είναι μεγαλύτερο από αυτό του Κούσκο, του εντυπωσιακότερου που υπήρχε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μία εξέδρα μήκους 48 μέτρων, πλάτους 32 και ύψους τεσσάρων που τη χρησιμοποιούσαν κυρίως για να καθορίζουν που θα έχτιζαν διάφορα άλλα κτίρια με βάση τις θέσεις του ήλιου ή της σελήνης. Στη νότια πλευρά της υπάρχει μία σκάλα και στο εσωτερικό οι αρχαιολόγοι βρήκαν δέκα καθίσματα σκαλισμένα στην πέτρα.

Ο χώρος αυτός έχει χάσει την αρχική σημασία του όμως για τους ντόπιους παραμένει τόπος λατρείας. Όπως είπε ο Πίνο τις νύχτες γίνονται εκεί τελετές με επικεφαλής ιερείς οι οποίοι αποκαλούνται "ρικακόκ" και εναποθέτουν προσφορές στα βουνά όπου κατοικούν τα πνεύματα των καλών προγόνων ή "ναούπα ματσούς".
alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013