Tο μυστήριο του χαμένου στόλου και ο Khubilai Κhan

ο Khubilai Khan ήταν άτομο που τα είχε όλα. ηταν ο εγγονος του Genghis Khan.
ηταν γνωστη η αντιπαλοτητα της Κινας εναντι της χωρας του Ανατελοντος ηλιου - της Ιαπωνιας.



Το έτος 1281, ο Khubilai Khan (επίσης γνωστός ως Kublai Khan) κατασκευασε μια αρμάδα 4.400 σκαφών πλαισιωμενη απο 140.000 άτομα, και την χρησιμοποιησε για να κατακτήσει τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Εντούτοις, μια μοιραία νύχτα τον Αύγουστο εκεινο το έτος, ο ογκώδης στόλος και όλα τα μέλη του πληρώματός του εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.
Ήταν η μεγαλύτερη απώλεια ζωής εν πλω στην ιστορία της ναυσιπλοιας, και μια κρίσιμη καμπή που άλλαξε την ιστορία του κόσμου.

Περασαν 700 ολοκληρα χρονια, ώσπου ενας Ιαπωνας ψαρας, βρηκε ενα χαλκινο αντικειμενο, με Μογγολικη γραφη, στην θαλασσα.

Χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες από το αλιευτικό σκάφος, η ομάδα Hayashida βρήκε τα συντρίμια ενός τεράστιου μογγόλου θωρηκτού, το οποίο τις βοήθησε να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από τη μεγαλύτερη καταστροφή στη στρατιωτική ιστορία.

Όταν ο Hayashida είδε τη σφραγίδα χαλκού το 1989, ήξερε ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό χειροποίητο αντικείμενο.


Η σφραγίδα χαλκού άνηκε' σε έναν καπετάνιο χιλίων στρατιωτών ', και αποδεικνύει ότι ο στόλος Kublai Khan ήταν πραγματικά εδώ και ότι τα σκάφη τους βυθίστηκαν το 1281.
Η σκληρή εργασία του ανταμείφθηκε όταν, το 1994, βρήκε η ομάδα ανασκαφής μια μεγάλη άγκυρα σε ένα από τα σκάφη, τα οποία τους έπεισαν για να συγκεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε εκείνη την ιδιαίτερη περιοχή.

Κατόπιν, το 2001, είχαν μια σημαντική ανακάλυψη - όταν ανακάλυψαν έναν θησαυρό των αντικειμένων που άνηκαν στο στόλο Khubilai Khan.

Βρήκαμε μεγάλα ποσά χειροποίητων αντικειμένων που άνηκαν στο σκάφος του καπετάνιου - άγκυρες, καθρέφτες χαλκού, διακοσμήσεις χαλκού, κινεζικά εμπορεύματα κεραμικής και λάκκας, πέτρες μελανιού και ειδώλια πετρών.

Τα περισσότερα από αυτά άνηκαν στους στρατιώτες του Khubilai Khan
Αρχικα ο Μογγολος στρατηλατης ειχε στειλει καποιον αγγελιοφορο στην Ιαπωνια για διαπραγματευσεις.

Ομως οι Ιαπωνες αρνηθηκαν πεισματικα την συμφωνια.
Η θεωρία είναι ότι ο 'kamikaze' (θείος αέρας) κατέστρεψε το στόλο κι έσωσε την Ιαπωνία από την εισβολή.

Μια λιγότερο υπερφυσική θεωρία που προκύπτει από τις αρχαιολογικές έρευνες στη Takashima ήταν ότι τα σκάφη Kublai Khan ήταν σχετικά παλαιά ποταμόπλοια που κατασκευάστηκαν λάθος.

Επίσης, τα καρφιά σιδήρου με την υψηλή περιεκτικότητα σε θείο χρησιμοποιήθηκαν και ησαν μη κατάλληλα για ωκεάνια ταξίδια.
Το μυστηριο παντως παραμενει.
Πως χαθηκε αληθεια τοσο μεγαλος στολος;

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013