Θεωρίες συνομωσίας για την 11/9

«Τείνω, λοιπόν, να πιστέψω πως η καλύτερη εξήγηση που ταιριάζει στην 11η Σεπτεμβρίου είναι ότι την ημέρα εκείνη ο Διάβολος κέρδισε μια μεγάλη μάχη. Ναι ο Σατανάς ήταν ο πιλότος που οδήγησε αυτά τα αεροπλάνα σ’ αυτό το ξεκαθάρισμα από το οποίο απουσίαζε ο Θεός». Νόρμαν Μαίηλερ

«Την 24η Αυγούστου 1814, τα πράγματα φαίνονταν πολύ ζοφερά για την γη της ελευθερίας. Ήταν η ημέρα που οι Βρετανοί κατέλαβαν την Ουάσιγκτων και έβαλαν φωτιά στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο.. Εκατόν ογδόντα επτά χρόνια αργότερα, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ποιος μας επιτέθηκε εκείνη την Τρίτη και με ποιον, πραγματικά, σκοπό».

Γκορ Βιντάλ

Τέσσερα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και, όπως φαίνεται, η επίσημη θεωρία για το τι συνέβη έχει καταρρεύσει φαρδιά-πλατιά σαν τους Δίδυμους Πύργους. Αυτό είναι το νηφάλιο συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, από όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι έχουν εξετάσει διεξοδικά τα στοιχεία που αποκαλύπτουν εκατοντάδες ανεξάρτητοι ερευνητές.

Ο σκεπτικισμός γύρω από το τι συνέβη, που εμφανίζεται ως «θεωρίες συνωμοσίας», είναι καλά τεκμηριωμένος από σημαντικά ντοκουμέντα και από τις πολλές ανεξήγητες «ανωμαλίες» που έχουν εντοπισθεί. Για παράδειγμα:

· Οι τακτικοί μηχανισμοί αεράμυνας δεν λειτούργησαν συστηματικά και ταυτόχρονα.

· Τα μαχητικά αεροπλάνα αναχαίτισης σηκώθηκαν πολύ αργά και από λάθος αεροδρόμια.

· Οι φωτιές δεν θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει την κατάρρευση των πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

. Κρίσιμα ντοκουμέντα και στοιχεία είτε απομακρύνθηκαν είτε δεν δόθηκαν ποτέ στους ανακριτές..

Ο λόγος; Να δοθεί στην «χούντα» των νεοσυντηρητικών, όπως τους αποκαλεί ο Gore Vidal, το πρόσχημα που ήθελαν για να προχωρήσουν τα μυστικά, επί μακρόν προγραμματιζόμενα, σχέδιά τους για πόλεμο και για εισβολή στην Μέση Ανατολή προς υποστήριξη του Ισραήλ; Το Νέο Περλ Χάρμπορ

Η συνωμοσία του στρατιωτικο-πολιτικού αμερικανικού κατεστημένου ήταν σατανική τόσο ως προς τον σχεδιασμό όσο και την πρόθεση –να πλήξουν αθώους πολίτες, να ξεγελάσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν πρόσχημα για πόλεμο. Στο Πεντάγωνο μια άκρως απόρρητη ομάδα σχεδίαζε να ανεβάσει ταυτόχρονα δύο αεροπλάνα βαμμένα και αριθμημένα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το ένα από πολιτικό αεροδρόμιο και το άλλο από μια κοντινή μυστική στρατιωτική αεροπορική βάση.

Το ένα, που θα ξεκίναγε από το αεροδρόμιο, θα μετέφερε στρατιωτικούς που θα είχαν περάσει τον έλεγχο του τσεκ-ιν ως κανονικοί ψευτο-επιβάτες. Το άλλο, από την στρατιωτική βάση, θα ήταν ένα άδειο «drone», δηλαδή ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τηλεκατευθυνόμενο από το έδαφος.

Κάποια στιγμή, κατά την κοινή πορεία πτήσης τους, το πολιτικό αεροπλάνο θα πετούσε κάτω από το ύψος των ραντάρ και θα εξαφανιζόταν, οπότε θα προσγειωνόταν σε μια ειδική βάση, όπου θα άδειαζε τους ψευτο-επιβάτες του με πλήρη μυστικότητα.

Εν τω μεταξύ, το «drone» θα συνέχιζε την προγραμματισμένη πορεία του άλλου αεροπλάνου. Θα πετούσε πάνω από την Κούβα, όπου θα ανατιναζόταν στον αέρα αφού θα είχε εκπέμψει ένα διεθνές σήμα κινδύνου, σύμφωνα με το οποίο δεχόταν επίθεση από εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όλος ο κόσμος θα μάθαινε έκπληκτος ότι ένα επιβατικό αεροπλάνο γεμάτο αθώους Αμερικανούς τουρίστες καταρρίφθηκε εν ψυχρώ από τους κομμουνιστές του Φιντέλ Κάστρο. Το επόμενο βήμα ήταν η Αμερική να «αναγκασθεί» να κηρύξει τον πόλεμο στην Κούβα για να την «ελευθερώσει» από το κακό καθεστώς της.

Σας θυμίζουν όλα αυτά τίποτα; Δεν πρόκειται για μια ακόμη «θεωρία συνωμοσίας» αλλά για ένα πραγματικό προβοκατόρικο σχέδιο του Πενταγώνου –με την κωδική ονομασία Operation Northwoods, το οποίο αποκαλύφθηκε μέσα από τα επίσημα αρχεία- που χρονολογείται από το 1962, όταν ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν στο αποκορύφωμά του.

«Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, όλο και περισσότεροι συγκρίνουν αυτή την πρωτο-συνωμοσία με τα γεγονότα τις 11/9 και βλέπουν αλλόκοτες και τρομακτικές αντιστοιχίες», λέει ο Tony Rennel στην Daily Mail.

Οι σκεπτικιστές θυμίζουν κι άλλα ιστορικά προηγούμενα προβοκατόρικων «μαύρων επιχειρήσεων» που αποτέλεσαν προφάσεις για κάθε σημαντική στρατιωτική επέμβαση των Αμερικανών στο εξωτερικό. Τα δύο πιο γνωστά παραδείγματα αφορούν το Περλ Χάρμπορ και την προβοκάτσια στον Κόλπο του Τόνκιν αφορμή για να ξεκινήσει ο πόλεμος του Βιετνάμ.

Από αυτή την σκεπτικιστική άποψη, ο Ντέϊβιντ Γκρίφφιν (David Ray Griffin), ένας διαπρεπής φιλόσοφος και θεολόγος, ξετινάζει όλες τις ιστορίες των κατεστημένων μέσων ενημέρωσης στο βιβλίο του Το Νέο Περλ Χάρμπορ και δεν αφήνει αμφιβολία ότι η 11/9 χρειάζεται να διερευνηθεί ακόμα περισσότερο. Η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε για τις επιθέσεις ή είχε ανάμιξη και η ίδια

Αρκετές θεωρίες συνωμοσίας, που αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή, υπαινίσσονται την ανάμιξη διαφόρων αξιωματούχων ή και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο. Μερικοί ισχυρίσθηκαν ότι μέσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ακόμα και ο ίδιος ο Τζωρτζ Μπους, είτε γνώριζαν εκ των προτέρων για τις επιθέσεις ή συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτές.

Τους μήνες που προηγήθηκαν της 11ης Σεπτεμβρίου, οι κυβερνήσεις τεσσάρων τουλάχιστον κρατών –της Γερμανίας, της Αιγύπτου, της Ρωσσίας και του Ισραήλ- λέγεται ότι είχαν δώσει σαφείς «επείγουσες» προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για μια επικείμενη αεροπειρατεία πολιτικού αεροπλανου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πλήξει στόχους στις ΗΠΑ. Οι προειδοποιήσεις από Αίγυπτο και Γαλλία προς τις ΗΠΑ θεωρείται ότι προήλθαν από την Μοσσάντ και την γερμανική μυστική υπηρεσία BND.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσίευσε, στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, δηλώσεις στελεχών των μυστικών υπηρεσιών της χώρας που αποκάλυπταν ότι οι πληροφορίες είχαν υποκλαπεί από το Echelon, το σύστημα παρακολούθησης των 120 δορυφόρων που καταγράφει όλες τις επικοινωνίες παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Μουμπάρακ στην γαλλική Le Figaro, είχε στείλει επείγον σήμα από τις 13 Ιουνίου για σχεδιαζόμενες ενέργειες κατά των ΗΠΑ.

Άλλα δημοσιεύματα, του ρωσσικού τύπου αυτή την φορά, πρόσθεσαν ότι και οι δικές τους μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει την CIA ότι τρομοκράτες πιλότοι ετοίμαζαν αποστολές αυτοκτονίας στις ΗΠΑ. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Πούτιν.

Η βρετανική Sunday Telegraph, σε ανταπόκρισή της στις 16 Σεπτεμβρίου 2001, ανέφερε ότι η ισραηλινή Μοσσάντ είχε κοινοποιήσει στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ότι 200 οπαδοί του Μπιν Λάντεν έμπαιναν απαρατήρητοι στην χώρα προκειμένου να προετοιμάσουν «μια μεγάλη επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ».

Παρά τους επίσημους ισχυρισμούς ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν λάβει υπ’ όψιν τους την πιθανότητα επιθέσεων αυτοκτονίας με επιβατικά αεροπλάνα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2001, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι μια ομάδα ειδικών διορισμένων από το Πεντάγωνο είχε συζητήσει αυτό το σενάριο.

Την ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι-κλειδιά προειδοποιήθηκαν να μην πετάξουν με αεροπλάνα πάνω από την Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτων. Ο γενικός εισαγγελέας Τζων Άσκροφτ (John Ashcroft) είχε ειδοποιηθεί, από τον Ιούλιο του 2001, από το FBI να μην χρησιμοποιήσει αεροπλάνο της γραμμής «έως την λήξη της θητείας του». Ο Willie Brown, τότε δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, ειδοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα να μην πετάξει, ενώ ορισμένοι «ανώτατοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου», που επρόκειτο να ταξιδέψουν στις 11/9, ακύρωσαν τα ταξίδια τους την προηγούμενη ημέρα.

Η παρουσία του Μπους στο δημοτικό σχολείο Emma E. Booker, στην Σαρασότα της Φλόριδα, και η παραμονή του εκεί μετά τις επιθέσεις, ενισχύει την ιδέα ότι κύκλοι των μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης γνώριζαν ότι δεν υπήρχε άμεση απειλή για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Την ώρα εκείνη, αν όλα ήταν φυσιολογικά, δεν θα υπήρχε τρόπος να γνωρίζουν αν κινδύνευε ο ίδιος ο πρόεδρος και η Μυστική Υπηρεσία θα δρούσε αστραπιαία προκειμένου να μεταφέρει τον πρόεδρο σε ασφαλή χώρο. Ο Λευκός Οίκος την ημέρα εκείνη εκκενώθηκε αμέσως και είπαν σε όλους να τρέξουν προς το Air Force One, το οποίο έκανε μια βεβιασμένη απογείωση. Ο Μπους, όμως, ήταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από οποιονδήποτε εθνικής σημασίας στόχο καθώς και από τα «πεδία μάχης» της Ουάσιγκτων και της Νέας Υόρκης. Συνέργεια;

«Η συμπεριφορά του προέδρου Τζωρτζ Μπους την 11η Σεπτεμβρίου δίνει σίγουρα λαβή για κάθε λογής υποψίες», γράφει ο γνωστός συγγραφέας Γκορ Βιντάλ. «Δεν μπορώ να σκεφθώ άλλον σύγχρονο αρχηγό κράτους που θα συνέχιζε να ...ακούει ένα κοριτσάκι να του διηγείται ιστορίες για την κατσικούλα της, την στιγμή που αεροπλάνα κατειλημμένα από αεροπειρατές καρφώνονταν σε τρία πασίγνωστα κτίρια».

Το FBI γνώριζε τι ερχόταν

Όλα δείχνουν ότι από το 1996 το FBI γνώριζε ότι κάποιοι «διεθνείς τρομοκράτες» εκπαιδεύοντο στο πιλοτάρισμα επιβατικών τζετ, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων.

Δύο από τους αεροπειρατές της 11/9 κατοικούσαν μαζί με έναν πληροφοριοδότη του FBI επί 4 μήνες σχεδόν πριν από τον Σεπτέμβριο του 2001. Το FBI δεν έδωσε την πληροφορία αυτή στην κοινή επιτροπή του Κογκρέσσου που ερευνούσε την 11/9, και στην συνέχεια αρνήθηκε να επιδώσει κλήση σε αυτό τον μάρτυρα ώστε αυτός να εμφανισθεί ενώπιον της εν λόγω επιτροπής. Σε μια επιστολή προς τους προέδρους της επιτροπής, ένα ανώτερο στέλεχος του FBI εξήγησε ότι η κυβέρνηση Μπους δεν είχε επιτρέψει στο FBI να κλητεύσει τον πληροφοριοδότη του.

Οι Times της Νέας Υόρκης έγραψαν ότι έναν χρόνο πριν από τις επιθέσεις της 11/9, μια μονάδα συγκεκαλυμμένων επιχειρήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, γνωστή ως «Able Danger», είχε εντοπίσει τον Μωχάμεντ Άττα (Mohammed Atta) και τρεις άλλους (μελλοντικούς) αεροπειρατές της 11/9. Η ομάδα εισηγήθηκε να κοινοποιηθεί η πληροφορία στο FBI, ότι ήταν πιθανά μέλη πυρήνα της Αλ-Κάϊντα που λειτουργούσε στις ΗΠΑ, αλλά η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του στρατού απέρριψε την εισήγηση.

Μια άλλη προειδοποίηση, που φαίνεται ότι αγνοήθηκε, προήλθε από την καταδίωξη κάποιων Πακιστανών στις Φιλιππίνες λίγο προ των επιθέσεων. Στο διαμέρισμά τους, που εγκατέλειψαν, βρέθηκαν φορητοί υπολογιστές και έγγραφα που έδειχναν ότι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνα ως πυραύλους κατά ουρανοξυστών. Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Μανίλα μεταβίβασε την παραπάνω πληροφορία στο FBI.

Μετά τις επιθέσεις, ο Ντέηβιντ Σίππερς (David Schippers), βασικός κατήγορος στην υπόθεση παραπομπής του Μπιλ Κλίντον, δήλωσε ότι είχε λάβει προειδοποιήσεις από πράκτορες του FBI έξι εβδομάδες νωρίτερα οι οποίες προσδιόριζαν τις ημερομηνίες και τους στόχους των επιθέσεων. Ο Σίππερς ισχυρίζεται ότι οι πράκτορες του FBI ήλθαν σ’ αυτόν επειδή το αρχηγείο του FBI είχε μπλοκάρει τις έρευνές τους και τους είχε απειλήσει με δίωξη αν δημοσιοποιούσαν τις πληροφορίες αυτές. Ο Schippers αναφέρει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα John Ashcroft σχετικά με αυτό το ζήτημα αλλά επανειλημμένως ο Ashcroft τον απέφυγε.

Στο άρθρο «Γνωρίζαμε τι ερχόταν;» (Did We Know What Was Coming;) του William Norman Grigg, που δημοσιεύθηκε στο The New American, ο Grigg δηλώνει ότι σύμφωνα με τους τρεις πράκτορες του FBI από τους οποίους πήρε συνέντευξη, «οι πληροφορίες που έδωσαν στον Schippers ήταν ευρέως γνωστές στους κύκλους του FBI πριν από την 11η Σεπτέμβρη». Αντιφατικές Εξηγήσεις

Οι εξηγήσεις για την αποτυχία του στρατού να αποτρέψει τις επιθέσεις της 11/9 άλλαζαν με τον καιρό. Άλλη μια ένδειξη ότι λειτουργούσε ένα σενάριο συγκάλυψης. Αρχικά, ο στρατός ανέφερε ότι, στις 11/9, δεν στάλθηκαν μαχητικά αεροσκάφη για να αναχαιτίσουν τα αεροπλάνα των αεροπειρατών παρά μόνο μετά το κτύπημα του Πενταγώνου. Αργότερα την ίδια εβδομάδα, ο στρατός κυκλοφόρησε μια δεύτερη ιστορία, λέγοντας ότι είχε στείλει μαχητικά αλλά επειδή o έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Νέας Υόρκης είχε καθυστερήσει να ενημερώσει για τις αεροπειρατείες, τα μαχητικά έφθασαν πολύ αργά.

Η Επιτροπή 11/9 ανέφερε μια τρίτη εκδοχή: έδωσαν στον στρατό ανεπαρκή προειδοποίηση για την πρώτη αεροπειρατεία και καμμία προειδοποίηση για τις άλλες παρά μόνο μετά την συντριβή τους.

Πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλεγαν, πριν από τις επιθέσεις της 11/9, ότι κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι αεροπλάνα θα μπορούσαν να καταληφθούν από αεροπειρατές και να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα. Στην πραγματικότητα, όπως είδαμε, οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών γνώριζαν πληροφορίες που σκιαγραφούσαν τα σχέδια να χρησιμοποιηθούν αεροπλάνα ως όπλα σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Η πιο θεαματική συγκάλυψη αφορά τις πληροφορίες που είχαν προκύψει από την άκρως απόρρητη επιχείρηση του Πενταγώνου «Able Danger» (Ικανός Κίνδυνος) την οποία, η διακομματική επιτροπή που ερεύνησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προσπάθησε να υποβαθμίσει.

Οι αεροπειρατείες εκδηλώνονται μεταξύ 7:45 και 8:10 το πρωΐ. Γύρω στις 8:30, το αργότερο, οι αρχές θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ότι κάτι τρέχει. Στις 8:45 η πτήση 11 της American Airlines συντρίβεται πάνω στον πρώτο πύργο του WTC. Μέχρι τις 9:03, που η πτήση της United καρφώνεται και στον δεύτερο ουρανοξύστη, κανένα πολεμικό αεροπλάνο δεν έχει πάρει εντολή να σηκωθεί. Περνούν άλλα 27 λεπτά μέχρι να βγει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και να πει ότι έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία.

Στις 9:30 η πτήση 77 της American Airlines βρίσκεται δέκα λεπτά μακριά από το Πεντάγωνο. Η κυβέρνηση θα πει αργότερα ότι νόμιζαν πως πηγαίνει προς τον Λευκό Οίκο. Η αλήθεια είναι ότι είχε ήδη προσπεράσει την απαγορευμένη ζώνη πτήσεων γύρω από τον Λευκό Οίκο. Όμως, ούτε το Πεντάγωνο τίθεται σε επιφυλακή ούτε πετούν πολεμικά αεροπλάνα πάνω από την Ουάσιγκτων.

Το πιο τρελλό, όμως, είναι ότι θέλουν να πιστέψουμε πως ένας Άραβας, που εκπαιδεύθηκε σε μια αμφιλεγόμενη σχολή πιλότων για Πάϊπερ, κατάφερε να κάνει μια τέλεια σπειροειδή κατάβαση στα 7.000 πόδια μέσα σε δύο λεπτά και να καρφώσει το Μπόϊνγκ στα γραφεία του Πενταγώνου.. Η τρομακτική απάτη: το Πεντάγωνο δεν χτυπήθηκε από Μπόϊνγκ 757

Όταν προσπαθείς να συγκαλύψεις ένα τόσο τρομακτικό γεγονός, το ένα ψέμα φέρνει το άλλο. Στην περίπτωση του Πενταγώνου αυτή η τακτική κορυφώθηκε. Η έλλειψη σημαντικών συντριμμιών στην αυλή του Πενταγώνου –όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες- τροφοδότησε αμέσως τις θεωρίες ότι το Πεντάγωνο δεν χτυπήθηκε από Μπόϊνγκ 757.

Τον Μάρτιο του 2002 οι αμερικανικές αρχές δημοσίευσαν φωτογραφίες από μια κάμερα παρακολούθησης. Οι φωτογραφίες βρίσκονται στις ιστοσελίδες του BBC και του CNN. Από τις φωτογραφίες αυτές το μόνο που φαίνεται είναι μια έκρηξη στο έδαφος, η οποία τροφοδοτεί τις θεωρίες ότι δεν κτύπησε επιβατικό αεροπλάνο το Πεντάγωνο.

Το αντικείμενο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες να πλήττει το Πεντάγωνο έχει διαφορετικό σχήμα από το Μπόϊνγκ 757-200 και οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά το χτύπημα και πριν καταρρεύσει το τμήμα που χτυπήθηκε, δείχνουν ότι η τρύπα είναι μικρότερη από αυτήν που θα δημιουργούσε ένα 757. Λέγεται επίσης ότι η μικρή τρύπα στο πεντάγωνο δεν ταιριάζει με την βλάβη που προκλήθηκε από παρόμοιου μεγέθους αεροπλάνα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Όσοι διαφωνούν με την θεωρία πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη μάζα των τοίχων του Πενταγώνου περιόρισε την δομική βλάβη που μπορούσαν να προκαλέσουν τα φτερά του αεροπλάνου. Από την άλλη, οι θηριώδεις τοίχοι Kevlar του Πενταγώνου, εμποδίζοντας τα φτερά να περάσουν μέσα από αυτούς, θα προκαλούσαν πολλά συντρίμμια του αεροπλάνου ορατά στην περιοχή.

Οι αντιφάσεις στην επίσημη εκδοχή ενισχύονται από το ότι τα βίντεο από τις τουλάχιστον 4 κάμερες που παρακολουθούσαν την πορεία του αεροπλάνου κατασχέθηκαν από το FBI λίγα λεπτά μετά από την έκρηξη και δεν παρουσιάσθηκαν ποτέ.

Αμέσως μετά την έκρηξη οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν το αντικείμενο ως ένα είδος πυραύλου ή αεροσκάφους. Άλλες μαρτυρίες από τους πυροσβέστες που δούλευαν στο εσωτερικό του κτιρίου λένε ότι δεν υπήρχαν συντρίμμια από το Μπόϊνγκ 757. Άλλοι μάρτυρες και ορισμένες φωτογραφίες δείχνουν μέσα στα συντρίμμια τμήματα που δεν ανήκουν σε Μπόϊνγκ 757.

Το πιο τεκμηριωμένο ξεσκέπασμα των αντιφάσεων και των αναληθειών της επίσημης εκδοχής για το τι συνέβη στο Πεντάγωνο έχει κάνει ο Γάλλος δημοσιογράφος, εκδότης του δελτίου πολιτικής ενημέρωσης Voltaire, Τιερί Μεϊσσάν (Thierry Meyssan), στα βιβλία του L’ Effroyable Imposture (Η τρομακτική απάτη) και Pentagate.

«Προκειμένου να προκαλέσει όσο το δυνατόν πιο σοβαρές ζημιές, το Μπόϊνγκ θα έπρεπε να πέσει πάνω στην οροφή του Πενταγώνου. Θα ήταν η πιο απλή λύση: η επιφάνεια του κτιρίου είναι 117.358, 94 τετραγωνικά μέτρα. Αντίθετα, οι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν μια πρόσοψη, αν και το ύψος της δεν ήταν παρά μόνο 24 μέτρα.

«Το αεροπλάνο ξαφνικά προσέγγισε το έδαφος, σαν να επρόκειτο να προσγειωθεί. Παραμένοντας σε οριζόντια θέση, κατέβηκε σχεδόν κατακόρυφα, χωρίς να προκαλέσει καν ζημιά στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού του αυτοκινητοδρόμου δίπλα στο πάρκινγκ του Πενταγώνου, χωρίς να τους κάνει ζημιά, έστω και με τον αέρα του εκτοπίσματός του.

«Χάνοντας ύψος, το σύστημα προσγείωσης ενεργοποιείται αυτόματα. Αν και έχει ύψος τριάντα μέτρα, δηλαδή το αντίστοιχο τριών ορόφων, το Μπόϊνγκ χτύπησε την πρόσοψη του κτιρίου μόνο στο ύψος του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Το σύστημα προσγείωσης επομένως θα πρέπει να απενεργοποιήθηκε πριν το αεροσκάφος προσγειωθεί στην βάση του Πενταγώνου. Όλα αυτά, χωρίς να προκαλέσει ζημιές στο υπέροχο προαύλιο με την χλόη, σε πρώτο πλάνο, ούτε στον τοίχο, ούτε στο πάρκινγκ, ούτε στο ελικοδρόμιο.

«Παρά το βάρος του (κάπου εκατό τόνοι) και την ταχύτητά του (ανάμεσα στα 400 και τα 700 χιλιόμετρα/ώρα), το αεροπλάνο κατέστρεψε μόνο τον πρώτο κρίκο του οικοδομήματος. Γεγονός που μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά στην φωτογραφία αυτή.

«Η τύχη (;) το θέλησε και το αεροπλάνο χτύπησε ένα τμήμα του Πενταγώνου που επισκευαζόταν. Εάν ενθέσουμε το σχήμα του αεροσκάφους στην δορυφορική φωτογραφία, διαπιστώνουμε πως μόνο η μύτη του Μπόϊνγκ μπήκε μέσα στο κτίριο. Η άτρακτος και τα φτερά παρέμειναν απ’ έξω. Το αεροσκάφος σταμάτησε στη στιγμή, χωρίς τα φτερά του να χτυπήσουν την πρόσοψη. Κανένα ίχνος πρόσκρουσης δεν είναι ορατό, εκτός απ’ αυτό της μύτης του Μπόϊνγκ. Τα πρώτα αυτά στοιχεία μοιάζουν ήδη απίθανα. Το υπόλοιπο της επίσημης εκδοχής είναι τελείως απίθανο. Η θεωρία ότι το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου κατεδαφίστηκε από μέσα

Πολλά βιβλία διαφωνούντων απορρίπτουν τις επίσημες εξηγήσεις για την κατάρρευση του κτιρίου WTC 7 το απόγευμα τις 11ης Σεπτέμβρη. Για παράδειγμα, το New Pearl Harbor του David Ray Griffin ή το Synthetic Terror του Tarpley, που εντάσσονται γενικά στο κίνημα «911 Truth Movement», αναφέρονται συχνά στα στοιχεία από το βίντεο και τις φωτογραφίες της κατάρρευσης του WTC 7 ως το κύριο «στοιχείο ότι η 11/9 ήταν δουλειά στημένη από μέσα». Το βιβλίο Synthetic Terror παρουσιάζει επίσης ένα μοντέλο για το πώς ένα «δίκτυο απατεώνων» που κατέχουν θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνηση έκανε δυνατή μια τέτοια «στημένη από μέσα δουλειά».

Οι σκεπτικιστές ισχυρίζονται ότι οι πύργοι δεν μπορούσαν να ισοπεδωθούν μόνο λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την πτώση των δύο αεροπλάνων επάνω τους. Το βρίσκουν απίθανο η σχετικά μικρή ποσότητα καυσίμων ταχείας καύσης των τζετ να έλιωσε τις ατσάλινες δοκούς των πύργων. Επιπλέον ορισμένοι θεωρούν ύποπτο το γεγονός ότι και τα δύο κτίρια έπεσαν παρ’ όλο που το ένα αεροπλάνο προσέκρουσε στην γωνία του Πύργου 2. Υπάρχουν ορισμένες παραλλαγές της θεωρίας αυτής, αλλά καθεμιά καταλήγει στο ότι είχαν τοποθετηθεί από πριν εκρηκτικά τα οποία προκάλεσαν την κατεδάφιση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου από το εσωτερικό του.

Ένα σχετικό βίντεο, σαν κι αυτό που θα βρείτε στο HELLENIC NEXUS, οδήγησε πολλούς να πεισθούν ότι οι Δίδυμοι Πύργοι και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 7 κατέρρευσαν περίεργα, με την βοήθεια εκρηκτικών.

Το ειδικό περιοδικό των πυροσβεστών και των μηχανικών της πυροσβεστικής, Fire Engineering, αρθρογράφησε με έντονο τρόπο κατά της απομάκρυνσης τόσο γρήγορα όλων ουσιαστικά των αποδεικτικών στοιχείων από το Ground Zero, πράγμα που έκανε αδύνατη την ερευνητική διαδικασία. Τα συντρίμμια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου εξετάσθηκαν σε έναν χώρο στο Staten Island, αφού τα απομάκρυναν από το σημείο της κατάρρευσης.

Ο εκδότης του Fire Engineering, William Manning, δημοσίευσε στο τεύχος του Ιανουαρίου 2002 μια «κλήση για δράση» προς τους Αμερικανούς πυροσβέστες και τους μηχανικούς της πυροσβεστικής, ζητώντας τους να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους τους στο Κογκρέσσο και τους αξιωματούχους της Ουάσιγκτων και να απαιτήσουν την δημιουργία μιας επιτροπής που θα διερευνήσει εξονυχιστικά την κατάρρευση των κτιρίων του WTC.

Το ατσάλι από τα συγκεκριμένα κτίρια πρέπει να διατηρηθεί ώστε να μπορέσουν οι εμπειρογνώμονες να προσδιορίσουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε την κατέρρευση. «Η καταστροφή και η απομάκρυνση των στοιχείων πρέπει να σταματήσει αμέσως», είπε ο Manning.

Τα αμερικανικά εθνικά στάνταρ για διερεύνηση πυρκαγιάς δεν επιτρέπουν την καταστροφή στοιχείων για κτίρια άνω των δέκα ορόφων, προσθέτει ο Manning. «Το Fire Engineering έχει σοβαρούς λόγους να πιστεύει ότι η «επίσημη έρευνα» που είχε την έγκριση της FEMA και πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineers) είναι μια κακοφτιαγμένη φάρσα που ίσως να έχει διαταχθεί από πολιτικές δυνάμεις τα ζωτικά συμφέροντα των οποίων, για να το πω ήπια, δεν θα επέτρεπαν ποτέ την πλήρη αποκάλυψη», καταλήγει.

Ένα ντοκυμανταίρ για την 11/9, το «911 In Plane Site», δείχνει βίντεο με τον Larry Silverstein, τον εκμισθωτή ιδιοκτήτη του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, να λέει ότι πάρθηκε η απόφαση να «τραβηχθεί» (pull) το κτίριο 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Η δήλωση αυτή ίσως αναφερόταν στο να «τραβηχθούν» τα διασωστικά συνεργεία. Οι ανεξάρτητοι ερευνητές, όμως, θεωρούν την δήλωση αυτή ως απόδειξη ελεγχόμενης κατεδάφισης. Ο όρος «pull» είναι συνήθης σε περιπτώσεις ελεγχόμενης κατεδάφισης ενός κτιρίου.

Υπάρχει σημαντική διαμάχη μεταξύ των μηχανικών σχετικά με το ποιοι ακριβώς μηχανισμοί άρχισαν να καταρρέουν πρώτοι στους πύργους, αλλά οι κατεστημένοι εμπειρογνώμονες και οι δομικοί μηχανικοί –που φοβούνται για την δουλειά τους- δεν παραδέχονται εύκολα ότι χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά για την καταστροφή των πύργων. Οι διαφωνούντες, όμως, απαντούν ότι η ελεγχόμενη κατεδάφιση (demolition), που απορρίπτεται για προφανείς λόγους, αποτελεί την μόνη εξήγηση που ταιριάζει με τα στοιχεία.

Ένας εμπειρογνώμονας, ο Kevin Ryan, που διαμαρτυρήθηκε ότι είναι αδύνατον ένα σωστά κατασκευασμένο ατσάλινο κτίριο να καταρρεύσει από φωτιά, απολύθηκε. Ένας άλλος ειδικός, ο Van Romero, που αρχικά αναφέρθηκε ότι είπε πως οι πύργοι κατεδαφίστηκαν, αργότερα ανακάλεσε τις δηλώσεις του και δήλωσε επίσης ότι είναι αναστατωμένος που αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τους θεωρητικούς της εκδοχής της συνωμοσίας.

Δύο ριζοσπάστες Βρετανοί δημοσιογράφοι, ο Ian Hershall και ο Rowland Morgan, σε μια πραγματικά συνταρακτική ανάλυση της 11/9, λένε ότι «Το αρχικό χτύπημα στον Βόρειο Πύργο κατέστρεψε τις 33 από τις 59 κολώνες την βόρειας όψης του. Αυτό σημαίνει ότι η βλάβη ήταν ασυμμετρική, οπότε οποιαδήποτε κατάρρευση προέκυπτε θα ήταν σίγουρα ετεροκλινής (μονόπαντη). Στην πραγματικότητα, όμως, το κτίριο έπεσε ομοιόμορφα. Η τηλεοπτική κεραία στην κορυφή βυθίστηκε κατακόρυφα, σε ευθεία γραμμή».

Πάντως, ο James Walter προσφέρει αμοιβή 1 εκατομ. δολλάρια στον πρώτο εμπειρογνώμονα που θα προσκομίσει επιστημονικές αποδείξεις για το πώς μπορούσε να καταρρεύσει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου χωρίς ελεγχόμενη κατεδάφιση..

Ισχυρισμοί ότι αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα κατέρριψαν την Πτήση 93

Οι αμερικανικές αρχές έχουν αρνηθεί ότι κατέρριψαν την Πτήση 93, αλλά ορισμένοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν οι αντίθετες ενδείξεις.

Παρ’ όλο που οι αμερικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στις 10:03, η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή υποδηλώνει ότι το αεροπλάνο ουσιαστικά συνετρίβη στις 10:06. Μια υπόθεση που παρουσιάσθηκε είναι ότι ένα F-16 κτύπησε τον ένα κινητήρα λίγο μετά από την στιγμή που η Πτήση 93 (UA 93) πέρασε πάνω από το αεροδρόμιο της Johnstown Cambria, γύρω στις 10:03) και μετά από αυτό το αεροπλάνο συνετρίβη στο Shanksville στις 10:06, 15-16 λεπτά πριν φθάσει στην Ουάσιγκτων. Η εκδοχή αυτή συμφωνεί με την σεισμική δραστηριότητα και με το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε στην εφημερίδα Post-Gazette του Πίτσμπουργκ.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι υπήρχε και κάποιο άλλο αεροσκάφος στην περιοχή. Οι αμερικανικές αρχές ίσχυρίζοντο ότι επρόκειτο για ένα πολιτικό αεροπλάνο που ήταν στην περιοχή και ότι αυτό δεν είχε καμμία σχέση με την κατάρριψη της Πτήσης 93.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν στην επάνω μεριά του σημείου συντριβής και όχι προς την κατεύθυνση από την οποία ερχόταν το αεροπλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε σε έναν βαθμό πριν συντριβεί. Όμως, όλα τα πτώματα ήταν μέσα στον κρατήρα που άνοιξε από την πτώση του αεροσκάφους.

Μια ημέρα μετά την 11η Σεπτέμβρη, η Washington Post (και άλλες εφημερίδες) έγραψαν ότι: η υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης της κομητείας Westmoreland είπε ότι έλαβε μια κλήση «εκτάκτου ανάγκης» από το κινητό τηλέφωνο ενός επιβάτη στις 9:58 π.μ., λίγα λεπτά πριν από την συντριβή του αεροπλάνου. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Glenn Cramer, είπε στο Associated Press ότι η κλήση προήρχετο από έναν επιβάτη που κλειδώθηκε μέσα σε μια από τις τουαλέττες του αεροπλάνου. «Έχουμε αεροπειρατεία, έχουμε αεροπειρατεία», έλεγε ο επιβάτης, θυμάται ο Cramer. Επίσης, περιέγραψε ότι το αεροπλάνο «πέφτει» και «άκουσε ένα είδος έκρηξης και είδε λευκό καπνό να βγαίνει από το αεροπλάνο». Μετά χάσαμε την επαφή μαζί του, κατέληξε ο Cramer.

Λίγο μετά, όπως επίσης αναφέρει το δημοσίευμα της Washington Post, «πράκτορες του FBI πήραν την μαγνητοταινία αυτού του τηλεφωνήματος, το οποίο αποτελεί το μόνο δημόσιο στοιχείο μέχρι στιγμής για το τι συνέβη σ’ εκείνα τα τελευταία λεπτά της συγκεκριμένης πτήσης».

Μετά, σε μια περίεργη ανατροπή, η New York Times ανέφερε, στις 27 Μαρτίου 2002, ότι ο επιβάτης ποτέ δεν είπε κάτι για έκρηξη ή καπνό. Μία ομάδα Ισραηλινών μαγνητοσκοπούσε την 11/9 και πανηγύριζε

Ο ισχυρισμός αυτός ήταν ουσιαστικά σωστός: ο Yossi Melman είχε αναφερθεί στο γεγονός αυτό στην Haaretz, στις 17 Σεπτεμβρίου του 2001, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «περίεργη συμπεριφορά» και «ερμηνευόταν ως φωνές χαράς και κοροϊδίας». Ορισμένα κατεστημένα Δυτικά μέσα ενημέρωσης ερεύνησαν αυτό το περιστατικό. Στις 21 Ιουνίου 2002, το ABC δημοσίευσε μια αναφορά ότι θεάθηκαν πέντε Ισραηλινοί να μαγνητοσκοπούν τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη στην Νέα Υόρκη και να δείχνουν «ευτυχισμένοι». Όταν συνελήφθησαν, «το FBI συμπέρανε ότι οι δύο ανήκαν στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες» αλλά δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τις επιθέσεις της 11/9 (σύμφωνα με το The Forward).

Το The Forward χαρακτήρισε τους πέντε ως πιθανά μέλη μιας επιχείρησης παρακολούθησης της Μοσσάντ που είχε στόχο «τα ριζοσπαστικά ισλαμικά δίκτυα που ήταν ύποπτα για δεσμούς με την τρομοκρατία της Μέσης Ανατολής». Η Μοσσάντ ήταν γνωστό ότι την περίοδο εκείνη είχε διεισδύσει στην Αλ-Κάϊντα. Οι πέντε Ισραηλινοί, Sivan Kurzberg, Paul Kurzberg, Yaron Shmuel, Oded Ellner και Omer Marmari, κρατήθηκαν στο ομοσπονδιακό Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Sunset Park για δύο περίπου μήνες, και τελικά απελάθηκαν στο Ισραήλ στις 20-21 Νοεμβρίου του 2001.

Επίμονος, αλλά αναπόδεικτος, παραμένει και ο ισχυρισμός ότι η Μοσσάντ παρακολουθούσε τους υπαίτιους και είχε προμηνύματα για τις επιθέσεις αυτές, αλλά δεν τα κοινοποίησε. Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz επίσης δημοσίευσε αναφορές που αφορούσαν τις προειδοποιήσεις αυτές.

Η πρώτη σημαντική Δυτική πηγή που διατύπωσε σαφώς αυτό τον ισχυρισμό ήταν το Fox News, τον Δεκέμβριο του 2001, σε μια σειρά τεσσάρων επεισοδίων του Carl Cameron, την οποία καταδίκασαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι επειδή «υποστήριζε ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ δεν κοινοποίησαν στους Αμερικανούς συμμάχους τους τα όσα ήξεραν σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη πριν αυτές συμβούν».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι μια εβδομάδα πριν την 11/9 είχαν προειδοποιήσει τόσο το FBI όσο και την CIA για επερχόμενη επίθεση μεγάλης κλίμακας.

Μια άλλη εκδοχή λέει ότι η Μοσσάντ προσπάθησε επιτακτικά να προειδοποιήσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι επίκειτο επίθεση και έδωσε λεπτομέρειες, αλλά προφανώς δεν έδωσαν προσοχή στις προειδοποιήσεις αυτές και ότι ζήτησε από τις γαλλικές και αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες να κάνουν ανάλογες προειδοποιήσεις.

Μια έρευνα αποκαλύπτει τον αληθινό ρόλο της σχολής εκπαίδευσης πιλότων στην Φλόριντα

Ο γερμανικός τύπος έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα των ερευνών σχετικά με τον Μωχάμεντ ‘Αττα, θεωρούμενο ως αρχηγό των αεροπειρατών της 11ης Σεπτέμβρη, αποκαλύπτοντας ότι ο νεαρός Άραβας σπούδαζε με υποτροφία του Ιδρύματος Φουλμπράϊτ που του είχε δώσει η ίδια η CIA. Ένα νέο βιβλίο, όμως, ξεσκεπάζει όλα τα ψέματα της κυβέρνησης Μπους. Ο δημοσιογράφος Daniel Hopsicker, αφού έκανε επίμονες έρευνες στην Φλόριντα, δημοσιεύει τα συμπεράσματά του σε ένα έργο το οποίο ξετινάζει κομμάτι-κομμάτι το επίσημο σενάριο που κατασκεύασε το FBI.

Στο βιβλίο του «Καλώς ήλθατε στην Τρομοχώρα: ο Μωχάμεντ Άττα και η Συγκάλυψη της 11/9 στην Φλόριντα» (Welcome to Terrorland) αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης της σχολής αυτής, Wally Hilliard, έχει στενές σχέσεις με την κυβέρνηση Μπους και την CIA. Διέθετε μάλιστα και λευκή κάρτα της DEA (της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών) για να μεταφέρει ηρωΐνη.

Το βιβλίο αναλύει, επίσης, τον παραλογισμό της θεωρίας σύμφωνα με την οποία ο Μωχάμεντ Άττα προετοιμαζόταν για μια αποστολή αυτοκτονίας, αναλύοντας τον τρόπο ζωής και τις κινήσεις που έκανε ο ύποπτος.

Η έρευνα του Hopsicker συνδέει την συγκεκριμένη σχολή πιλότων της Φλόριντα με μια σειρά από σκοτεινές διεθνείς προσωπικότητες.

«Αυτό που ανακάλυψα στην Φλόριντα ήταν ότι η κυβερνητική ιστορία σχετικά με τις δραστηριότητες των τρομοκρατών πριν από την 11η Σεπτεμβρίου δεν είναι απλώς λάθος, είναι ψέμα. Το χρονοδιάγραμμα του FBI είναι λανθασμένο. Το καθετί που κάνουν είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να προστατεύσει μια «μαύρη» επιχείρηση που εξελίσσετο στην Φλόριντα για την οποία, από το 1999 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2001, εκπαιδεύθηκαν να πιλοτάρουν εκατοντάδες Άραβες. Με άλλα λόγια, ενώ το 1998 υπήρχαν δύο με τρεις Άραβες εκπαιδευόμενοι πιλότοι, στο τέλος του ’99 είχαν μάθει να πετούν εκατοντάδες από αυτούς. Συνεπώς, είναι προφανές ότι υπήρχε ένα μυστικό σχέδιο. Η σχολή πιλότων που πήγε ο Μωχάμεντ Άττα, η Huffman Aviation στην Φλόριντα, δεν ήταν μια απλή επιχείρηση και δεν λειτουργούσε σαν επιχείρηση. Ήταν και είναι κάτι άλλο», είπε ο Hopsicker σε μια συνέντευξη που έδωσε στον συνεργάτη του GNN Sander Hicks για την εκπομπή INN World Report. Κίνητρο: ένα πρόσχημα για τον πόλεμο και την επιβολή της Νέας Τάξης

Ένας αυξανόμενος αριθμός σχολιαστών (ιδιαίτερα ο Michael Ruppert των From the Wilderness Publications) επιμένουν στην σχέση των «καταλυτικών» γεγονότων της 11ης Σεπτέμβρη με τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και την επερχόμενη μείωση των αποθεμάτων στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου. (θεωρία Peak Oil).

Το καλοκαίρι του 2001, η Japan Times ανέφερε ότι, σε ένα κλειστό μήτινγκ στο Βερολίνο του Central Asia Group, επιτελικά στελέχη από διάφορες κυβερνήσεις και εταιρείες με ενδιαφέρον για το πετρέλαιο ενέκριναν ένα δοκιμαστικό (προσωρινό) σχέδιο εισβολής στο Αφγανιστάν, η οποία θα λάμβανε χώρα στις αρχές του Οκτωβρίου 2001. Ο Niaz Naik, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, που παρακολούθησε το μήτινγκ, είπε στο BBC ότι ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι τον πληροφόρησαν ότι η στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν θα έχει ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Τα σχέδια αυτά επιβεβαιώθηκαν στις 16 Μαΐου 2002, όταν το NBC αποκάλυψε πως ο πρόεδρος Μπους ήταν έτοιμος να υπογράψει λεπτομερή σχέδια για έναν παγκόσμιο πόλεμο κατά της Αλ-ΚάΪντα δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 11/9.

Ορισμένοι, περιλαμβανομένου του Ρίτσαρντ Κλαρκ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου την περίοδο των επιθέσεων της 11/9, επικαλούνται το γεγονός ότι αμέσως μετά τις επιθέσεις αυτές, ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ αναζητούσε ήδη στοιχεία για να ρίξει το φταίξιμο στον Σαντάμ Χουσεΐν. Ο Ρίτσαρντ Κλαρκ ισχυρίζεται επίσης ότι άκουσε τον Ντόναλντ Ράμσφελντ, αμέσως μετά την 11/9, να λέει: «Οι καλοί στόχοι δεν είναι τόσο στο Αφγανιστάν, αλλά στο Ιράκ».

Επιπλέον, ο Μπομπ Γούντγουαρντ (Bob Woodward) γράφει στο βιβλίο του Plan of Attack για τον Ράμσφελντ και τις 11 Σεπτέμβρη: «Τα σημεία δείχνουν ότι ο Ράμσφελντ συλλογιζόταν αν έπρεπε “να χτυπήσει ταυτόχρονα και τον Σαντάμ Χουσεΐν.. και όχι μόνο τον Μπιν Λάντεν”».

Επίσης, ένα άρθρο της Washington Post, τον Ιανουάριο του 2003, ανέφερε τα παρακάτω: «Στις 17 Σεπτέμβρη 2001.. ο πρόεδρος Μπους υπέγραψε ένα έγγραφο δυόμισυ σελίδων με ταν χαρακτηρισμό «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ» το οποίο σκιαγραφούσε το σχέδιο για πόλεμο κατά του Αφγανιστάν ως μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας.

Σχεδόν σαν υποσημείωση, το έγγραφο διέτασσε στο Πεντάγωνο να αρχίσει να εξετάζει σχέδια για στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ, είπαν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι».

Ο πόλεμος επέτρεψε επίσης στην Halliburton Energy Services, που είχε παλαιότερα πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένυ, θυγατρική της Halliburton, να εξασφαλίσει χωρίς διαγωνισμό συμβόλαιο 18 δισεκατομ. δολλαρίων με σκοπό την Αποκατάσταση Παραγωγής του Ιρακινού Πετρελαίου (Restore Iraqi Oil). Η θεωρία περί «Halliburton» κυκλοφόρησε ευρέως κατά την διάρκεια των αμερικανικών Προεδρικών εκλογών του 2004, κυρίως από ομάδες όπως η Moveon.Org.

Στοιχεία (ενδείξεις) για το ότι οι ΗΠΑ και η Μεγ. Βρετανία πάντα σκόπευαν να πάνε σε πόλεμο, ακόμα και όταν ο Τζωρτζ Μπους έλεγε ότι όλες οι λύσεις είναι ανοικτές, μπορούν να βρεθούν στις εκθέσεις (memos) της Ντάουνινγκ Στρητ (αναφερόμαστε σε όλες τις πληροφορίες που διέρρευσαν μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου 2002), όπου συζητιούνται τα σχέδια για εισβολή στο Ιράκ πριν την λήξη του τελεσιγράφου παράδοσης του Ιράκ, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες δούλευαν για τον σκοπό αυτό πριν καν τεθεί δημοσίως θέμα εισβολής στο Ιράκ.

Μια επίθεση στην Αμερική θα πρόσφερε την απαραίτητη δικαιολογία. Η αμερικανική κυβέρνηση όχι μόνο θα άφηνε να εκδηλωθεί μια τέτοια επίθεση σε αμερικανικό έδαφος, αλλά ουσιαστικά θα την «βοηθούσε» κιόλας, δίνοντας στους αεροπειρατές πλήρη υποστήριξη για την εκπαίδευσή τους σε εξομοιωτές πτήσεων σε ολόκληρη την χώρα. Με την «επιτυχία» της 11/9, η αμερικανική κυβέρνηση μπόρεσε, επίσης, να χρησιμοποιήσει την πρόφαση των Όπλων Μαζικής Καταστροφής προκειμένου να επιτεθεί στο Ιράκ και να ανατρέψει τον Σαντάμ Χουσεΐν.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013