Το παράξενο του Έλβις Πρίσλεϋ και του φαραώ Ακενάτον, βίοι παράλληλοι;



μήπως ο ‘ελβις πρίσλεϋ , ο βασιλιάς του ροκ ήταν φαραώ σε κάποια προηγούμενη ενσάρκωση του ;

Ο αρχαιολόγος δρ. Χαρολντ Τάκερ επισημαiνει μια σειρά από ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στον Πρίσλεϋ και στον αιρετικό Φαραώ Ακενατόν της 18ης δυναστείας, θέλοντας να τεκμηριώσει την πιθανότητα αυτού του ισχυρισμού. Συγκρίνοντας μια φωτογραφία του Πρίσλεϋ και ένα άγαλμα του Ακενατόν βρήκε κατ'' αρχήν ότι μοιάζουν καταπληκτικά στο πρόσωπο.

Και οι δυο έγιναν διάσημοι στα 18 τους και πέθαναν στα 42. Ο ''Ελβις ήταν ένα ορόσημο στη μουσική ροκ και τα τραγούδια του γνώρισαν επιτυχία από τη δισκογραφική εταιρία SUN (''Ήλιος). Ο Ακενατόν ήταν ένα ορόσημο στην Αιγυπτιακή ιστορία αφού προσπάθησε να αντικαταστήσει τον πολυθεϊσμό με τη λατρεία του θεού Ατόν, ο οποίος συμβόλιζε τον Ήλιο.

Ο τραγουδιστής κατοικούσε στη Μέμφιδα του Τενεσή και ο Φαραώ στη Μέμφιδα της Αιγύπτου. Και οι δυο αγαπούσαν υπερβολικά τις μητέρες τους που είχαν παρόμοια ονόματα (Τις και Γκλάντις αντίστοιχα). Αλλά οι ομοιότητες σύμφωνα με τον Τάκερ δεν σταματούν μόνο στη ζωή τους. Ο θάνατός τους και αυτό που επακολούθησε μετά, παρουσιάζουν ομοιότητες.

Ο Πρίσλεϋ πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά από μακροχρόνια χρήση φαρμάκων κατά μια άλλη εκδοχή δηλητηριάστηκε και κατηγορήθηκε σαν άπληστος και ηδονιστής.

Ο Ακενατόν δηλητηριάστηκε πιθανότατα από το ιερατείο που δεν ήθελε να χάσει την εξουσία του, με μόλυβδο ή υδράργυρο Μετά το θάνατό του πρoσπάθησαν να σβήσουν το όνομά του από τους ναούς και γκρέμισαν όλα τ'' αγάλματά του.

Σύμπτωση άραγε όλα αυτά; Παραλληλισμοί που δημιούργησε το ανθρώπινο μυαλό ή μήπως πράγματι κάτι συμβαίνει.

alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013