Η επιβλητική σκιά του βουνού Rainier στον ουρανό!

Όλα τα αντικείμενα, μικρά ή μεγάλα ρίχνουν τη σκιά τους ανάλογα με τη γωνία του φωτός, το ίδιο συμβαίνει και με τα βουνά. 

Ωστόσο μια συγκεκριμένη κορυφή εμφανίζει μια περίεργη συμπεριφορά – δεν ρίχνει τη σκιά της στο έδαφος αλλά προς τα σύννεφα.

Πώς συμβαίνει αυτό; Το βουνό Rainier είναι μια τεράστια ηφαιστειακή κορυφή που βρίσκεται 87 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, ύψους 4.392 μέτρων. Και επειδή δεν υπάρχουν άλλα βουνά σε αυτό το ύψος στην ευρύτερη περιοχή, γι ‘αυτό είναι τοπογραφικά το πιο σημαντικό βουνό σε ολόκληρη την Αμερική.

Στις μέρες με καλό καιρό η κορυφή του δεσπόζει στο νοτιοανατολικό ορίζοντα και μπορεί να φανεί από πολύ μακριά, μερικές φορές και από το Πόρτλαντ, το Όρεγκον και τη Βικτόρια. Αλλά σε μια μέρα όπου υπάρχει ομίχλη και θολούρα στον ορίζοντα και τα σύννεφα είναι χαμηλότερα, κατά την ανατολή του ήλιου η κορυφή του βουνού ρίχνει μια μεγάλη σκιά προς τον ουρανό.

Αυτό συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο ήλιος ανατέλλει μακρύτερα προς τα νότια και είναι στην ακριβή θέση όπου το βουνό Rainier μπλοκάρει τις πρώτες ακτίνες του φωτός το πρωί. Το αποτέλεσμα θαυμαστό έτσι ή αλλιώς.
1 2 3 4 5 6

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013