Ανακαλύφθηκε η ακρόπολη της χαμένης Ατλαντίδας;

Εκπληκτική ανακάλυψη από διεθνή ομάδα γεωλόγων και άλλων επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων και Κυπρίων, οι οποίοι, μετά από έρευνες που διεξήγαγαν τους τελευταίους πέντε μήνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της κύπρου και της συρίας, οδηγήθηκαν στο λόφο της ακρόπολης της χαμένης ατλαντίδας.

Όπως υποστηρίζουν, "το μυθικό νησί κοιμάται σε βάθος 1600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας".


Επιστρέφοντας με το ερευνητικό σκάφος τους στο λιμάνι της Λεμεσού απ'' όπου είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο για το μεγάλο ταξίδι της αναζήτησης, οι ερευνητές εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι η αποστολή τους στέφθηκε με επιτυχία.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ομάδας Ρόμπερτ Σαρμάρστ, αφού εξήγησε την πορεία που ακολουθήθηκε και τις εξειδικευμένες γεωλογικές, ωκεανογραφικές και άλλες έρευνες που έγιναν με ειδικά ηλεκτρονικά μηχανήματα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κύπρου και στο σημείο ακριβώς όπου υπήρχαν οι ενδείξεις, με βάση πολυετείς χαρτογραφικές μελέτες ότι βρίσκεται η Ατλαντίδα, εντοπίσθηκε λόφος με τείχη μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων και άλλα κτίσματα καμωμένα από ανθρώπινο χέρι, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.


Επικαλούμενος δε και τις σχετικές περιγραφές του Πλάτωνα, δήλωσε πεπεισμένος ότι πρόκειται για την ακρόπολη της Ατλαντίδας αφού "εβδομήντα σημεία από τα ευρήματα μας συμπίπτουν απόλυτα με τις περιγραφές του Πλάτωνα".


Η πλήρης επιβεβαίωση, όπως αναφέρει η Κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", αναμένεται να γίνει από τη δεύτερη αποστολή που προγραμματίζεται να γίνει πολύ σύντομα με τη χρήση ακόμα πιο άρτιου εξοπλισμού που θα επιτρέψει την έρευνα και των σημείων κάτω από το τείχος.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013