Οικογένεια επιλέγει, προσευχές αντί για φάρμακο και χάνει δύο παιδιά

Herbert and Catherine Schaible via screencap

  • 2996Ένα ζευγάρι στην Πενσυλβανία, που βρίσκεται σε αναστολή, ενώ καταδικάστηκε για τον θάνατο του μεγαλύτερου γιου τους, από πνευμονία, το 2009, κατηγορείτε εκ νέου, ότι άφησε και το δεύτερο παιδί να πεθάνει από ιάσιμη νόσο, επειδή επέλεξαν να προσευχηθούν αντί να πάνε το παιδί τους στον γιατρό.

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, οι Herbert και Catherine Schaible είναι παθιασμένοι χριστιανοί, και κατηγορούνται ότι άφησαν τον 8 μηνών γιό τους Brandon να πεθάνει μετά από διάρροια διαρκείας, που συνοδευόταν με αναπνευστικά προβλήματα, επειδή πιστεύανε ότι ο θεός θα τον γιατρέψει. Οι Schaible είναι 4 χρόνια με αναστολή αφού είχαν κάνει το ίδιο  με τον 2 χρονών γιό τους Kent ο οποίος πέθανε το 2009 από βακτηριακή πνευμονία. Μαζί με την αναστολή από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελίας, η τοπικός δικαστής Carolyn Engel Temin διέταξε τους Schaibles να χρησιμοποιούν κανονικές ιατρικοφαρμακευτικές φροντίδες για τα υπόλοιπα 7 παιδιά που έχουν εν ζωή.

 Ο δικαστής της Φιλαδέλφια Benjamin Lerner αναφέρει στην ακρόαση της Δευτέρας ότι οι Schaibles σπάσανε την αναστολή τους, αφήνοντας το 9ο τους παιδί, Bradon, να πεθάνει την προηγούμενη Πέμπτη.

"Λυπάμαι βαθυά για την απώλειά σας," Είπε ο Lerner.
"Αλλά με κάθε ειλικρίνεια λυπαμαι περισσότερο για αυτό το παιδί που δεν θα μπορέσει ποτέ να μεγαλώσει και να γίνει ότι θα ήθελε."

Οι Schaibles ασπάζονται την Α Αιώνα Εκκλησία Gospel, μια εκκλησιαστική συνάθροιση που πιστεύει στο ρητό της αγ. Γραφής, σχετικά με πίστη και προσευχή, αντί της επιστήμης και της φαρμακευτικής για θεραπεία από πληγές και αρρώστιες.

Ο αγροτικός ιατρός Attorney Joanne Pescatore είπε στο δικαστήριο ότι οι Schaibles γνωρίζανε ότι ο 8 μηνών γιος τους Brandon έκλαιγε, δεν κοιμόταν, και είχε διάρροια την περασμένη εβδομάδα. Το ζευγάρι προσευχότανε πάνω το μωρό, ενώ εκείνο βαρυανάσαινε όσπου και πέθανε. Όταν πέθανε καλέσανε γραφείο κηδειών.

"Μας καλέσανε κι εμείς ειδοποιήσαμε τον ιατροδικαστή," είπε το ιδιοκτήτης Rick Fluehr.
Οι αρχες περιμένανε το πόρισμα πριν συνάψουν κατηγορίες στους Schaibles. Αντιμετωπίζουν 5 εως 10 χρόνια φυλάκιση επειδή σπάσανε την αναστολή. Ο δικαστής Lerner άφησε προσωρινά ελεύθερο το ζευγάρι με εγγύηση. Τα υπόλοιπα 7 παιδιά αφαιρέθηκαν από την κηδεμονία τους.

"Δεν αποτελείτε κίνδυνο για την κοινωνία," είπε ο δικαστής Lerner στο ζευγάρι.
"Είστε κίνδυνος για τα παιδιά σας."

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013