Σεληνιασμός ~ Μια παράξενη ασθένεια

Το πλήρες φεγγάρι έχει συνδεθεί με το έγκλημα, αυτοκτονία, διανοητική ασθένεια, καταστροφές, ατυχήματα, γονιμότητα, και λυκανθρωπους.

ακομη πολλοι ανθρωποι αγοραζουν ή και πωλουν διαφορα αγαθα με μεγαλη επιτυχια κατα την διαρκια της πανσεληνου.

ομως τι ακριβως ειναι Σεληνιασμος; . Μια σοβαρη ερευνα που εγινε για να καταδειχτει αν εχει σχεση το πληρες φεγγαρι με βιαια φαινομενα, οπως αυτοκτονιες, δολοφονιες, βιασμοι, λυκανθρωπισμος και αλλα τετοια ακραια γεγονοτα το 1996, απο τους Kelly Ivan, james Rotton και τον Roger Culver , δεν κατεληξε σε καποιο συσχετισμο του γεματου φεγγαριου με τα ατυχηματα.

Ωστοσο οι μυθιστοριογραφοι και οι σκηνοθετες δρατωνται αυτης της ιστοριας.

Ολα αυτα που εχουν γραφει για την γονιμοτητα της γυναικας στην περιοδο του πληρους φεγγαριου εχουν πολυ μικρη αποδοχη καθως το ολο φαινομενο εχει σχεση με τον βιολογικο κυκλο των γυναικων που ειναι ενα μυστηριο.

Παρερμηνείες για τέτοια πράγματα όπως η επίδραση του φεγγαριού στις παλίρροιες έχει συμβάλει στη σεληνιακή μυθολογία.

Πολλοί άνθρωποι φαίνονται να σκέφτονται ότι αφού το φεγγάρι έχει επιπτώσεις στις παλίρροιες του ωκεανού, πρέπει να είναι τόσο ισχυροί που έχουν επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Η σεληνιακή δύναμη είναι πραγματικά μια πολύ αδύνατη παλιρροιακή δύναμη.

Μια μητέρα που κρατά το παιδί της "θα ασκήσει 12 εκατομμύρια φορες περισσότερη παλιρροιακή δύναμη στο παιδί της απ'' ό, τι το φεγγάρι

Ο Αστρονομος George Ο. Abell αξιώνει ότι ένα κουνούπι θα ασκούσε περισσότερη ελξη βαρύτητας στο βραχίονά σας από το γεμετο φεγγάρι (Abell 1979).

Το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα είναι συνήθως ύδωρ συμβάλλει κατά ένα μεγάλο μέρος στην έννοια ότι το φεγγάρι πρέπει να έχει μια ισχυρή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και επομένως μια επίδραση στη συμπεριφορά.

Υποστηρίζεται από πολλούς ότι η γη και το ανθρώπινο σώμα καλύπτονται με νερο σε ποσοστό 80%.

Επιπλέον, το φεγγάρι έχει επιπτώσεις μόνο στους απεριόριστους οργανισμούς του ύδατος, ενώ το ύδωρ στο ανθρώπινο σώμα είναι οριακό.

Επίσης, η παλιρροιακή δύναμη της σελήνης στη γη εξαρτάται από την απόστασή της από τη γη, όχι η φάση της.

alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013