Το μυστήριο της εξαφάνισης ενός ολόκληρου Αγγλικού Τάγματος



Μία άλλη ιστορία εξαφάνισης εμπλέκει ένα ολόκληρο σύνταγμα του αγγλικού στρατού που χάθηκε στην εκστρατεία της καλλίπολης, στην τουρκία, κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. 

αρκετά χρόνια αργότερα, το 1965, ο νεοζηλανδός στρατιώτης φρέντερικ ράιχαρντ δήλωσε στο περιοδικό Spaceview, επικαλούμενος τη μαρτυρία δύο ακόμα βετεράνων, ότι το πρωινό της 21ης αυγούστου του 1915 είδε ένα σχηματισμό από έξι ή εφτά σύννεφα να "κάθεται" πάνω από το πεδίο της μάχης. ένα απ'' αυτά, σε γκρι χρώμα μήκους περίπου 250 μέτρων, κατέβηκε τόσο χαμηλά, ώστε πολλοί στρατιώτες του συντάγματος Νόρφολκ 1-4 "βούτηξαν" μέσα του χωρίς προβλήματα. μία ώρα αργότερα το σύννεφο διαλύθηκε, αλλά οι στρατιώτες είχαν εξαφανιστεί.

κάποιες άλλες διηγήσεις κάνουν λόγο για εξαφάνιση του τάγματος νόρφολκ 1-5 την ίδια χρονιά, στην ίδια περιοχή, τον ίδιο μήνα, αλλά διαφορετική μέρα. ο συνταγματάρχης μαζί με διακόσιους άντρες πραγματοποίησε στις 21 αυγούστου αιφνιδιαστική επίθεση ενάντια στους τούρκους. έκτοτε η τύχη τους αγνοείται. όσο για το περίεργο σύννεφο που προβλημάτισε τους "μυστηριοδίφες", η τελική αναφορά της Επιτροπής των δαρδανελίων αναφέρει ότι στις 21 αυγούστου είχε απλωθεί στην περιοχή μια ασυνήθιστη για την εποχή ομίχλη. τι συνέβη όμως στο 5ο Τάγμα νόρφολκ, στο οποίο το τηλεοπτικό δίκτυο BBC αφιέρωσε το 1999 μια ταινία με τίτλο All the King''s Men; ένα ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε το 1965 αποκάλυψε ότι μετά από μακροχρόνιες έρευνες βρέθηκαν περισσότερα από εκατό πτώματα στρατιωτών που ανήκαν στο 5ο τάγμα νόρφολκ. πάνω από τους μισούς άντρες δε βρέθηκαν ποτέ, όπως και τα πτώματα άλλων 14.000 βρετανών στρατιωτών που έπεσαν στα πεδία μάχης της τουρκίας.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013