Ρωμαϊκός κομήτης 5.000 φορές ισχυρότερος από ατομική-βόμβα

Οι άνθρωποι που ζούσανε στη νότια Γερμανία κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων μπορεί να ήταν μάρτυρες μιας σύγκρουσης ενός κομήτη κοντά στην ατμοσφαιρά μας που υπολογίζουν οτι ήτανε 5.000 φορές πιό καταστρεπτική από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα, λένε οι ερευνητές.

οι επιστήμονες θεωρούν οτι ο τομέας των κρατήρων που δημιουργήθηκε γύρω από την λίμνη Chiemsee, στην νοτιοανατολική βαυαρία, προκληθήκε από κομμάτια ενός τεράστιου κομήτη τα οποία σπάσανε λίγο πάνω απο την ατμόσφαιρα της γής και πέσανε γύρω απο την λίμνη Chiemsee.

τα κελτικά χειροποίητα αντικείμενα που βρέθηκανε εκεί, συμπεριλαμβανομένων και διάφορων νομισμάτων,φαίνονται οτι εχουν καεί περισσότερο απο την μια πλευρά τους.

αυτή η ανακάλυψη, μαζί με τα στοιχεία από τα δαχτυλίδια των αρχαίων δέντρων και τις ρωμαϊκές εκθέσεις "των μετεωριτών που πέφτουν από τον ουρανό", έχει οδηγήσει τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η σύγκρουση συνέβη γύρω στα 200μ.χ.

όμως πρέπει ακόμα να ελεγθούν τα στοιχεία αυτά και από άλλους εμπειρογνώμονες.

ο τομέας των κρατήρων αποκαλύφθηκε όταν ερασιτέχνες αρχαιολόγοι που εργαζότανε στην περιοχή βρήκαν κομμάτια μετάλλου με ασυνήθιστα μεταλλέυματα.

μια ομάδα γεωλόγων που οδηγήθηκαν από τον Kord Ernston, από το πανεπιστήμιο του Wurzburg στη γερμανία, πήγε στην περιοχή και ανακάλυψε στοιχεία ενός κατακλυσμού που θα είχε αφήσει την περιοχή πλυμηρισμένη για δεκαετίες.

οχι μόνο δέντρα αλλα και σπίτια είχαν καταστραφεί για πολλά μίλια από το ωστικό κύμμα, και το τοπικό κλίμα θα είχε αλλάξει για πολλά χρόνια.

τα δαχτυλίδια των δέντρων δείχνουν ότι η αύξηση της βλάστησης επιβράδύνθηκε γύρω στο 207μχ, ενδεχομένως λόγω της επίδρασης " του πυρηνικού χειμώνα" της σκόνης που κρύβει τον ήλιο.

περισσότεροι από 80 κρατήρες βρέθηκαν σε μια ελλειπτική περιοχή 36 σε μήκος και 17 σε μάκρος, κυμαινόμενο μέγεθος περίπου τα 10 έως 1.215 πόδια. ο μεγαλύτερος, γεμισμένος με νερό, τώρα λίμνη Tuttensee.

γύρω από την περιοχή η ομάδα βρήκε ενδείξεις που έδειχναν πρόσκρουση από το διάστημα, συμπεριλαμβανομένου βράχων που θερμάνθηκαν έντονα και έγιναν γυαλί και των μεταλλευμάτων που κόλλησαν πάνω στους μετεωρίτες.

η πλέον πιθανή θεωρία για την πρόσκρουση αυτη λέει πως ήταν ένας κομήτης, 0,7 μίλια (1,1 χιλιόμετρα περίπου), ο οποίος κομματιαστήκανε σε ένα ύψος 43 μιλίων και ενέπεσαν τα κομμάτια στη γη, οι επιστήμονες που αναφέρθηκαν στο περιοδικό της αστρονομίας.

εγραψαν: "η κύρια μάζα του κομματιού χτύπησε το έδαφος σε 2.200 μίλια ανά ώρα, αποδεσμεύοντας ένα ποσό ενέργειας ισοδύναμο με 106 εκατομμύρια τόνους TNT."

η βόμβα που κατέστρεψε τη χιροσίμα στο τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου είχε μια εκρηκτική δύναμη 20.000 τόνων TNT.

περίπου δύο δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση, οι άνθρωποι έξι μίλια μακριά (10 χιλιόμετρα) θα είχαν αισθανθεί τον σεισμό σε ένα μέγεθος έξι σεισμών.το ωστικό κύμμα, που θα έφθασε 30 δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση, θα είχε καταστρέψει κατευθείαν με μια ταχύτητα 500 μιλίων και μια μέγιστη πίεση περίπου 1,4 ατμοσφαιρών,ότι υπήρχε μπροστά του.

ακόμη και από 10 χιλιόμετρα μακριά, ο ήχος από την πρόσκρουση έφθανε τα 103 ντεσιμπέλ - αρκετα δυνατός ωστε να προκαλέσει αρκετά ισχυρό πόνο στα αυτιά των ανθρώπων. το 90% των δέντρων θα είχαν πέσει και τα υπόλοιπα θα είχαν χάσει τα κλαδιά τους.

κομήτες περίπου ένα χιλιόμετρο χτυπάνε τη γη κατά μέσον όρο μόνο μιά φορά κάθε 500.000 έτη. Γενικά μια τέτοια μεγάλη πρόσκρουση θα προκαλούσε μεγαλύτερη και ανεπανώρθοτη ζημία στην γή μας.
alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013