Μια κιβωτός του Νώε στην Σελήνη

Μια «Κιβωτός του Νώε» πρέπει να κατασκευαστεί στη Σελήνη, για την περίπτωση που η Γη καταστραφεί από κάποιον αστεροειδή ή πυρηνικό ολοκαύτωμα, δήλωσε ο Μπέρναρντ Φόινγκ, ο επικεφαλής των επιστημόνων της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).

H κιβωτός αυτή θα πρέπει να είναι μια αποθήκη στην οποία θα φυλάσσεται το DNA κάθε είδους φυτού και ζώου που υπάρχει στη Γη, διευκρίνισε ο δρ Φόινγκ μιλώντας στο BBC.', 'Καθώς ο δρ Φόινγκ είναι επικεφαλής των ευρωπαϊκών αποστολών στη Σελήνη, οι σκέψεις του για θέματα που αφορούν τον δορυφόρο της Γης αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά.

Ανησυχεί πως, αν καταστραφεί η Γη, δεν θα απομείνει τίποτε από την πλούσια ποικιλία της ζωής που υπάρχει στον πλανήτη μας. H λύση που προτείνει είναι να κατασκευαστεί ένα είδος βιβλιοθήκης του DNA στη Σελήνη. «Αν υπάρξει μια καταστροφική πρόσκρουση στη Γη ή ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος, θα μπορούσαμε να έχουμε στείλει προηγουμένως στη Σελήνη μερικά δείγματα από τη βιόσφαιρα της Γης, περιλαμβανομένων ανθρώπων» δήλωσε. «Έτσι θα μπορούσαμε μετά να εποικίσουμε και πάλι τη Γη, όπως έγινε με την Κιβωτό του Νώε».


alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013