Μπίλντερμπεργκ, η λέσχη των ισχυρών της γης

Στις 29-31 μαϊου το 1954, μια ομάδα παγκόσμιων ηγετών, πολιτικών και τραπεζιτών, συμμετείχε σε μια σύσκεψη για τη διεθνή πολιτική και την οικονομία, στο όοστερμπηκ της ολλανδίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από τότε, η διάσκεψη της ευρώπης ή της βόρειας αμερικής.

Η ισχυρή αυτή πολιτική και οικονομική ελίτ ονομάστηκε ομάδα (ή λέσχη) μπίλντερμπεργκ, από το όνομα του ξενοδοχείου που τη φιλοξένησε για πρώτη φορά. Τα μέλη της μπίλντερμπεργκ είναι αποκλειστικά βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες, καγκελάριοι, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, πρέσβεις, σημαντικοί υπουργοί, μεγαλοχρηματιστές, διεθνείς τραπεζίτες, στρατιωτικοί ηγέτες και μεγαλοβιομήχανοι. Σε κάθε συνδιάσκεψη συμμετέχουν τυπικά 120 αντιπρόσωποι – τα 2/3 από την ευρώπη και το 1/3 από τη βόρεια αμερική – και όλες οι συζητήσεις της ομάδας διεξάγονται με πλήρη μυστικότητα.

Για να εξασφαλιστεί αυτή η μυστικότητα, κλείνεται συνήθως ένα ολόκληρο ξενοδοχείο σε μια απομονωμένη περιοχή. Τα ξενοδοχείο αυτό και η γύρω περιοχή φυλάσσονται στη διάρκεια της διάσκεψης από οπλισμένους φρουρούς των μυστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία. Η είσοδος απαγορεύεται ρητά στους δημοσιογράφους, εκτός από μερικούς έμπιστους διευθυντές και ρεπόρτερ που προσκαλεί η ίδια η ομάδα στις συναντήσεις της. Κατά τα άλλα, τα ΜΜΕ αγνοούν εντελώς και τις διασκέψεις αυτές και το περιεχόμενο των συζητήσεών τους. Αλλά κι από την άλλη, πολλά από τα ίδια τα μέλη της μπίλντερμπεργκ είναι ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει ο πρίγκιπας μπέρνχαρντ της ολλανδίας για την πρώτη διάσκεψη της ομάδας «δεν υπήρχε καμία απολύτως δημοσιότητα. Οι συμμετάσχοντες δεσμεύτηκαν να μην αναφέρουν δημόσια τι συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη». Στην πραγματικότητα, η αιτία για την επιβαλλόμενη μυστικότητα δεν είναι τόσο για να διεξάγονται ελεύθερα και άφοβα οι συζητήσεις μεταξύ των μελών όσο για να αγνοεί η πλειοψηφία του κόσμου πλήρως τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την παγκόσμια πολιτική και οικονομία.

Η βρετανική εφημερίδα times περιέγραψε το 1977 τη διάσκεψη της μπίλντερμπεργκ με τα εξής λόγια: «…μια κλίκα των πλουσιότερων, των οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της δύσης, που συναντιούνται μυστικά για να σχεδιάσουν τα γεγονότα, τα οποία αργότερα θα παρουσιάσουν ότι συμβαίνουν δήθεν τυχαία…»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

παρόλο που περιστασιακά υπάρχει διαρροή πληροφοριών, τα μέλη της ισχυρής αυτής πλουτοκρατικής ελίτ παίζουν πολύ καλά τα ρόλο τους στη διατήρηση του μυστηρίου που περιβάλλει τις δραστηριότητες της ομάδας. Κάθε φορά που τα μέλη ρωτιούνται σχετικά, δίνουν συνήθως ασαφείς απαντήσεις και αναφέρονται μόνο στις κοσμικές λεπτομέρειες των συναντήσεων τους. Προσπαθούν γενικά να παρουσιάσουν τη λέσχη τους σαν ένα άτυπο φόρουμ που έχει σκοπό την επίτευξη «βαθύτερης κατανόησης των δυνάμεων και των τάσεων που επηρεάζουν τα δυτικά έθνη», αλλά και σαν ένα «υψηλόβαθμο και ευλύγιστο διεθνές φόρουμ στο οποίο μπορούν να προσεγγιστούν καλύτερα οι αντιτιθέμενες απόψεις και να επεκταθεί η αμοιβαία κατανόηση». Άλλοι διατείνονται ότι η ομάδα δεν έχει ουσιαστική επιρροή στις κυβερνήσεις και συνεπώς, δεν μπορεί να επηρεάσει άμεσα τα παγκόσμια γεγονότα.

Στην πραγματικότητα όμως, όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αστείοι. Αρκετά μέλη της μπίλντερμπεργκ έχουν ήδη παραδεχθεί ότι οι διασκέψεις τους έχουν πράγματι παγκόσμια επίδραση σε πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά θέματα. Όταν ζητήθηκε από των πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη γερμανία τζωρτζ μακγκι να προσδιορίσει μια τέτοια επίδραση, εκείνος ανέφερε τη «συνθήκη της ρώμης», δημιούργημα της οποίας ήταν η ευρωπαϊκή κοινή αγορά!

Το πρόσωπο όμως που βασικά συντέλεσε στη δημιουργία της λέσχης μπίλντερμπεργκ είναι ο τζόζεφ ρέτινγκερ. Είναι ο άνθρωπος που πίστευε στην ιδέα της οικονομικής και στρατιωτικής ένωσης της ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα ενδιαφερόταν και για την ισχυροποίηση του τάγματος των ιησουϊτών. Ο ρέτινγκερ πρότεινε στο γάλλο πρωθυπουργό ζωρζ κλεμανσώ ένα σχέδιο για την ένωση της ανατολικής ευρώπης, το οποίο περιλάμβανε τη συγχώνευση της αυστρίας, της ουγγαρίας και της πολωνίας σε μια τριμερή μοναρχία υπό τη καθοδήγηση των ιησουϊτών. Ο κλεμανσώ απέρριψε απερίφραστα το σχέδιο αυτό, θεωρώντας τον ρέτινγκερ πράκτορα του βατικανού.

Ο ρέτινγκερ όμως δεν πτοήθηκε. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με πολιτικές και στρατιωτικές προσωπικότητες, προωθώντας μια μυστική συνδιάσκεψη των ηγετών του νατο, για μια «ειλικρινή συζήτηση για τα διεθνή ζητήματα κεκλεισμένων των θυρών». Γρήγορα έκανε οπαδό τον πρίγκιπα μπέρνχαρντ της ολλανδίας, σημαντική τότε προσωπικότητα της πετρελαιοβιομηχανίας, με ισχυρή θέση στη royal dutch petroleum (shell oil). Ο μπέρνχαρντ υποστήριξε πλήρων την πρόταση του ρέτινγκερ.

Το 1952 ο μπέρνχαρντ πλησίασε την κυβέρνηση τρούμαν κι έκανε λόγο για τη συνδιάσκεψη. Παρά τη θετική ανταπόκριση που είχε ανταπόκριση που είχε από ορισμένους κυβερνητικούς παράγοντες, η συνδιάσκεψη κανονίστηκε τελικά επί κυβερνήσεως αϊζενχάουερ. Τους βασικούς ρόλους στην αμερικανική ομάδα είχαν ο διευθυντής της cia, στρατηγός γουόλτερ β. σμιθ και το μέλος του συμβουλίου εξωτερικών σχέσεων σ. ντ. Τζάκσον. Από την αρχή, η αμερικάνικη ομάδα επηρεάστηκε έντονα από την οικογένεια ροκφέλερ, ιδιοκτήτες της standart oil και ανταγωνιστές της royal dutch petroleum του μπέρνχαρντ. Από τότε, η ομάδα μπίλντερμπεργκ αντανακλά στις αποφάσεις της τα συμφέροντα των πετρελαιοβιομαχάνων.

Η πρώτη αυτή διάσκεψη της μπίλντερμπεργκ έγινε τελικά, όπως ήδη αναφέραμε, το μάιο του 1954 και, σύμφωνα με ένα έγγραφο της λέσχης του 1989, «η λέσχη αναπτύχθηκε λόγω του ενδιαφέροντος πολλών ηγετικών προσωπικοτήτων και από τις δυο πλευρές του ατλαντικού για μια πιο στενή συνεργασία της δυτικής ευρώπης και της βόρειας αμερική σε θέματα υψίστης σημασίας. Έγινε φανερό ότι οι τακτές εμπιστευτικές συζητήσεις θα βοηθούσαν στην καλύτερη κατανόηση των διαφόρων ζητημάτων κατά τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο».

Σύμφωνα με τον ειδήμονα στις διεθνείς ιδιωτικές ομάδες εξουσίας στέφεν γκιλ, καθηγητή πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου γιορκ του τορόντο, η πρώτη διάσκεψη της μπίλντερμπεργκ χρηματοδοτήθηκε από τη cia. Στο εγχειρίδιο του μάλιστα, η αμερικανική ηγεμονία και η τριμερής επιτροπή, παραθέτει επίσημα αμερικανικά έγγραφα που το αποδυκνείουν.

Ο πρίγκιπας μπέρνχαρντ παρέμεινε πρόεδρος της λέσχης επί 22 χρόνια. Τον διαδέχθηκε ο λόρδος χουμ του hirsel, πρώην πρωθυπουργός του ηνωμένου βασιλείου που προέδρευσε στις διασκέψεις της για τέσσερα χρόνια. Στη διάσκεψη του 1980 μεταβίβασε την προεδρία στον γουόλτερ σήηλ, πρώην πρόεδρο της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της γερμανίας. Το 1985 ο σήηλ παραιτήθηκε και τον διαδέχθηκε ο λόρδος ρολ του ipsden, πρόεδρος της εταιρείας s.g. warburg group plc. Τέλος, στη διάσκεψη του 1989 ο λόρδος ρολ μεταβίβασε την προεδρία στο λόρδο κάρινγκτον, πρώην γενικό γραμματέα του νατο. Το 2000, ορίστηκε ως νέος πρόεδρος ο βισκάουντ ετιέν νταβινιόν, πρόεδρος της societe generale de belgigue.

ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

σύμφωνα με μια αναφορά στα αρχεία του κογκρέσου από το μέλος της μπίλντερμπεργκ και γερουσιαστή Γιάκομπ Γιάβιτς το 1964, οι «χώρες του δυτικού κόσμου ένιωσαν την ανάγκη για στενότερη συνεργασία, ώστε να προστατεύσουν τις ηθικές αξίες τους, τους δημοκρατικούς τους θεσμούς και την ανεξαρτησία τους ενάντια στον αυξανόμενο κομμουνιστικό κίνδυνο».

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτή η συνεργασία αποσκοπούσε στον ολιγαρχικό, ιμπεριαλιστικό έλεγχο των οικονομιών των υπόλοιπων χωρών του κόσμου και στη δημιουργία μιας παγκόσμιας υπερκυβέρνησης. Το σχήμα είναι απλό. Στην αρχή, προωθείται η εμπορική ένωση των κρατών σε τρεις ξεχωριστούς οικονομικούς συνασπισμούς: της αμερικής, της ευρώπης και της ασίας, υπό την ηγεσία αντίστοιχα της βόρειας αμερικής, της δυτικής ευρώπης και της ιαπωνίας (η περίφημη τριμερής επιτροπή). Στη συνέχεια, έρχεται η νομισματική ένωση και στο τέλος η πολιτική ένωση αυτών των κρατών. Τελικά, δεν μένει παρά η πλήρης ένωση των τριών αυτών «μερών» σε μια μονομερή παγκόσμια κυβέρνηση (αν δεν τους χαλάσουν τελικά τα σχέδια η κίνα και η ρωσία).

Όλα τα κράτη, ελεγχόμενα και πιεζόμενα από τους δόλιους οικονομικούς μηχανισμούς της παγκόσμιας τράπεζας και του διεθνούς νομισματικού ταμείου, καθώς και από σπεκουλαδόρους χρηματιστές του τύπου τζωρτζ σόρος – μέλος της λέσχης και αυτός – θα αναζητήσουν τελικά τον παράδεισο που υπόσχεται η, ντυμένη με σοσιαλιστικό μανδύα φασιστικού όμως περιεχομένου, ολιγαρχική αυτή ένωση και θα καταλήξουν βορά της οικονομικής πλουτοκρατικής ελίτ που διαφεντεύει ήδη τον πλανήτη μας. Μιας ελίτ που αναζητά να εξαλείψει και τα τελευταία εμπόδια της «εθνικής κυριαρχίας» και των εμπορικών περιορισμών που επιβάλλει η ύπαρξη των εθνικών κρατών στον αχαλίνωτο και ξέφρενο καλπασμό προς την ασυδοσία της υπερελεύθερης αγοράς, προκαλώντας έτσι την πολιτική και οικονομική εξόντωση κι υποδούλωση των ασθενέστερων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά μέλη της μπίλντερμπεργκ ανήκουν επίσης στο συμβούλιο εξωτερικών σχέσεων και στην τριμερή επιτροπή (πχ ο κίσινγκερ και ο κλίντον), καθώς και σε άλλες μυστικές υπερεθνικές οργανώσεις και φόρουμ. Η τριμερής επιτροπή είναι γνωστή και ως το παιδί της μπίλντερμπεργκ. Θέματα που καταλαμβάνουν θέση στην ατζέντα της μπίλντερμπεργκ έχουν προωθηθεί σε συζητήσεις που έγιναν στις διασκέψεις της g-8 (των πιο ανεπτυγμένων χωρών), στην ετήσια διάσκεψη του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο νταβός της ελβετίας και σε άλλες παγκόσμιες πολιτικές συναντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τα ευφάνταστα σενάρια που κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως για την παγκόσμια κυριαρχία, στην περίπτωση της μπίλντερμπεργκ μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η λέσχη κινεί τα ηνία του κόσμου, αφού έτσι κι αλλιώς αυτοί που την απαρτίζουν δεν είναι άλλοι παρά οι ήδη κυρίαρχοι του πλανήτη.

ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ

στις διασκέψεις της μπίλντερμπεργκ έχουν κατά καιρούς παραβρεθεί σημαίνουσες προσωπικότητες, όπως ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής ρομάνο πρόντι (ήταν μέλος της επιτροπής καθοδήγησης στη δεκαετία του 1980), ο πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ γουίλιαμ πέρι, ο διευθυντής του διεθνούς νομισματικού ταμείου στάνλεϊ φίσερ, ο αλεξάντερ τρότμαν, πρόεδρος της εταιρείας ford motor company, ο διευθυντής σύνταξης των new york times και μέλος του συμβουλίου εξωτερικών σχέσεων άρθρουρ σούλτσμπεργκ, ο γουίλ χάτον, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας London observer, ο άλμπερτ τζ βόλστεστερ, ανταποκριτής της wall street journal και μέλος του συμβουλίου εξωτερικών σχέσεων, ο γουίλιαμ κρίστολ, συντάκτης και εκδότης του περιοδικού british weekly standard κ.α.

στην τελευταία συνάντηση της λέσχης, την 1η ιουνίου 2000, στο ξενοδοχείο chateau du lac, λίγο έξω ακριβώς από τις βρυξέλλες, ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους ήταν: η βασίλισσα βεατρίκη της ολλανδίας, ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ χένρυ κίσιγνκερ, ο ντέιβιντ ροκφέλερ, πρόεδρος της chase manhattan bank, ο τζέημς γούλφενσον, πρόεδρος της παγκόσμιας τράπεζας, ο νέος πρόεδρος της λέσχης βισκάουντ ετιέν νταβινιόν, πρόεδρος της societe generalede belgique, ο γουίλιαμ μακ ντάνοου, πρόεδρος της federal reserve bank της νέας υόρκης, η κάθριν γκράχαμ, ιδιοκτήτρια και πρόεδρος της εφημερίδας Washington post, ο μεγαλοχρηματιστής τζωρτζ σόρος, ο νέος ευρωπαίος επίτροπος πασκάλ λέιμι, ο ζαν κλωντ τρισέ, διευθυντής της bank of france, ο ξαβιέ σολάνα, γενικός γραμματέας του νατο, ο πρώην πρόεδρος της fiat τζιοβάνι ανιέλι, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας βιμ ντούισενμπεργκ και άλλοι…

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ομάδες όπως η μπίλντερμπεργκ δεν κάνουν πρώτη φορά την εμφάνιση τους στην ιστορία. Τη δεκαετία του 1890 ο σέσιλ ρόουντ ξόδεψε πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες το χρόνο, για να πρωθήσει το σχέδιό του για την ομοσπονδιακή ένωση όλως των αγγλόφωνων λαών και την κυριαρχία του κόσμου από αυτούς. Μετά το θάνατό του το 1903, συνέχισε την προσπάθειά του ο λόρδος άλφρεντ μίλνερ, που στρατολόγησε για το σκοπό αυτό διαπρεπείς νεαρούς της οξφόρδης και του τόυνμπη χωλ, οι οποίοι σχημάτισαν αργότερα τις μυστικές ομάδες τις «στρογγυλής τραπέζης» στις ηπα και στη βρετανία. Το 1919 στο ξενοδοχείο majestic του παρισιού οι ομάδες αυτές απέβαλαν ένα μέρος της μυστικότητας τους και επίσημα πήραν τη μορφή του περίφημου αμερικανικού συμβουλίου εξωτερικών σχέσεων (council of foreign relations ή cfr) και του επίσης γνωστού βρετανικού βασιλικού ινστιτούτου διεθνών υποθέσεων.

Σκοπός αυτών των οργανώσεων είναι η προώθηση της παγκοσμιοποίησης, της παγκόσμιας αγοράς, της παγκόσμιας οικονομίας και τέλος μιας παγκόσμιας οικονομίας και τέλος μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με ηγέτες την παγκόσμια πλουτοκρατορική ελίτ με κορυφαίους εκπροσώπους της προσωπικότητες από την αγγλοσαξονική φυλή.

Όλες αυτές οι ομάδες, μαζί με την μπίλντερμπεργκ, έχουν κατηγορηθεί ότι ασκούν έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας ότι προκαλούν εσκεμμένες οικονομικές κρίσεις και πολέμους, με σκοπό την υποταγή συγκεκριμένων χωρών (γιουγκοσλαβία, ιράκ κλπ) και επίσης ότι επιλέγουν τους πολιτικούς που θα κυβερνήσουν στα κράτη της γης. Τέλος θεωρούνται μυστικό σχέδιο των μεγάλων εβραϊκών τραπεζικών οικογενειών ροκφέλερ και ρότσιλδ για τη διακυβέρνηση του κόσμου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ 3Ε
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠ. ΕΛΛ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ – ΠΡ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛ. ΕΞΩΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ OMBUDSMAN
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΑΣ ELETSON
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙΤΑΝ ΑΕ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΣΟΚ
ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΡΑΤΙΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ PEGASUS OCEAN SERVICES
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ SEATRADE ORGANISATION
ΜΙΝΩΣ ΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω αυτοί που έχουν βρεθεί περισσότερες φορές στις διασκέψεις της λέσχης είναι οι επιχειρηματίες κώστας καρράς και γεώργιος δαυίδ της 3ε, με τον πρώτο να έχει παραβρεθεί σε όλες τις συνεδριάσεις και να έχει κάνει και επιτροπή καθοδήγησης της μπίλντερμπεργκ.


alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013