Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο Ντεμρέ της Τουρκίας

mira 
Αρχαιολογικές ανασκαφές που λαμβάνουν χώρα στο Ντεμρέ της Τουρκίας φέρνουν στο φως σπουδαία ευρήματα της αρχαίας πόλης της Μύρας.

Πρόκειται για μια από τις πιο ένδοξες πόλεις της Λυσίας, με δείγματα πολιτισμού από την εποχή του Χαλκού. Τον 4ο αιώνα μ.Χ. ένας αρχιεπίσκοπος με το όνομα Νικόλαος, μεταμόρφωσε την πόλη της Μύρας σε μια σημαντική βυζαντινή πόλη. Περίπου τον 13ο αιώνα, η πόλη εγκαταλείφθηκε και μερικές δεκαετίες αργότερα, τρομερές βροχές και πλημμύρες φαίνεται πως έθαψαν την πόλη μέσα σε μια θάλασσα λάσπης.

Από το 2009, άρχισαν οι αρχαιολόγοι τις ανασκαφές και πριν λίγους μήνες ανακαλύφθηκε ένα μικρό παρεκκλήσι, το οποίο, λόγω του ότι ήταν «σφραγισμένο» μέσα στην λάσπη, διατηρήθηκε ανέπαφο.
Στον ένα τοίχο υπάρχει χαραγμένος ένα σταυρός που δημιουργεί ένα παράθυρο από το οποίο διαπερνά το φως, και μέσα από την πλευρά του τοίχου εμφανίστηκε μια τοιχογραφία, πολύ σπάνια για τα δεδομένα των Τούρκικων ανασκαφών. Η τοιχογραφία είναι δίμετρη απεικονίζει την δέηση και έχει τον Χριστό στην μέση και τον Ιωάννη και την Παναγία από κάθε του πλευρά, να κρατούν και οι δύο επιγραφές με χωρία από την Καινή Διαθήκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς υπάρχει μια ολόκληρη πόλη που σώζεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, όπως ακριβώς η Πομπηία.
Εκτός από την εκκλησία, βγαίνουν σιγά-σιγά στο φως ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο και τμήματα του λιμανιού της πόλης, όπου έχουν βρεθεί ένα εργαστήριο βαφής και μια συναγωγή από τον 5ο αιώνα μ.Χ. Η τουρκική κυβέρνηση αγοράζει τη γη από τους πολίτες για να συνεχίσει τις ανασκαφές και να εμποδίσει την αρχαιοκαπηλία. (pygmi)

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013