Αγρογλυφικά ~ Μελωδίες της φύσης;

Πολλοι ισχυριζονται οτι σχεδιαζονται απο τους εξωγηινους, ως ιχνη των εξωγηινων σκαφων.
αλλοι ισχυριζονται οτι ειναι κατασκευασματα των ανθρωπων.
μηπως ομως υπαρχει και καποια αλλη εξηγηση;.

ο αστρονόμος Gerald Hawkins, του πανεπιστημίου της Βοστώνης, έχει προτείνει ότι οι κύκλοι συγκομιδών είναι προιοντα της Φυσικης μελωδιας.
Η ιδεα της 'φυσικης μουσικης ', δεν ειναι διολου ασυνηθιστη.

Καθως ο αερας σφυριζει στους αγρους, μοιαζει με εναν αυλο, που παιανιζει σε καοια συχνοτητα.
Η μουσικη αυτη σαρωνει τα φυτα με μια ασυνηθιστη ροη.

Ο Hawkins διαπίστωσε ότι οι κύκλοι συγκομιδών παράγουν τον ήχο λόγω των διατονικών αναλογιών βασισμένων στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Παρατήρησε ότι τα σχέδια κύκλων ενσωμάτωσαν τα γεωμετρικά θεωρήματα που εξέφρασαν τις συγκεκριμένες σχέσεις μεταξύ των τομέων των διάφορων κύκλων, των τριγώνων, και άλλων μορφών.

Αυτά τα σχέδια επέδειξαν τις 'ακριβείς αριθμητικές σχέσεις' (δηλ., διατονικές αναλογίες) παρόμοιες με εκείνους που βρέθηκαν σε μια κλίμακα των μουσικών νοτών.
Παραδείγματος χάριν, εάν ένας κύκλος μέσα σε έναν σχηματισμό είναι 90 βαθμοί και άλλος είναι 80 βαθμοί, η αναλογία είναι 9/8 που είναι η ίδια αναλογία μεταξύ των σημειώσεων γ και δ, γ που είναι η όγδοη σημείωση της διατονικής κλίμακας και του δ που είναι η ένατη.
Αυτές είναι οι ίδιες αναλογίες που βρίσκονται στη δημοφιλή μουσική. Σύμφωνα με stephen J. Smith, έναν παραφυσικό ανακριτή και έναν ερασιτέχνη συνθέτη, αυτές οι αναλογίες δεν είναι το αποτέλεσμα της πιθανότητας 'επειδή οι αριθμοί πρέπει να είναι πολύ ακριβείς προκειμένου να είναι μια διατονική αναλογία.

Γίαυτό η μουσική ηχεί όπως τη μουσική αντί του θορύβου, επειδή στηρίζεται στις ακριβείς αναλογίες.'

Πιθανοτατα λοιπον τα αγρογλυφικα ειναι αποτελεσμα του ανεμου, καθως τραγουδα αυτες τις εξαισιες αναλογικες 'μελωδιες '.

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013