Ιερή γεωμετρία και μυστικισμός


 




η ιερή γεωμετρία είναι η καθολική επιστήμη των μαθηματικών αναλογιών, αρμονική αντήχηση και αρχετυπικά σύμβολα στον πυρήνα της ζωής.
ειναι τοσο παληα οσο και ο πολιτισμος στα βαθη των αιωνων.





Στο παρελθόν, οι αμέτρητοι επιστήμονες, οι μαθηματικοί, οι φυσικοί, οι φαρμακοποιοί, οι βιολόγοι, οι αρχιτέκτονες, οι γλύπτες, οι φιλόσοφοι, οι ποιητές και τα ιερά άτομα κάθε επιπέδου έχουν προσπαθήσει να καθορίσουν την ιερή γεωμετρία.



Όσον αφορά στο θέμα γιατί 'ιερή' γεωμετρία;

Γιατί πράγματι ονομάζουμε ορισμένα κτήρια και ορισμένες γωνίες των σπιτιών μας, και ορισμένες φυσικές θέσεις στον πλανήτη, 'ιερες';

Γιατί ορισμένα αντικείμενα, μορφες, και πρόσωπα αποκαλούνται 'ιερά';

Είναι ότι αυτοί κάτα καποιον τροπο, από την ίδια την φύση τους, εμποτίζονται με κάτι ειδικό και αιώνιο και ευσεβες;




Ή είναι αυτό που εμεις επιλέξαμε και αποφασίσαμε ως 'ιερό' και τι ως “βέβηλο”;
Είναι δυνατό ότι ακόμη και στη 'συνηθισμένη, καθημερινή ζωή' μπορούμε να προσεγγισουμε το ΘΕΙΟ σε όλα;




Οι Αρχαιοι Ελληνες χρησιμοποιησαν την <, ιερη γεωμετρια ', στα γλυπτα τους με τις διάφορες ιδιότητες στα πλατωνικά στερεά και σε ορισμένες γεωμετρικά-παραγόμενες αναλογίες.
Οι κατασκευες τους ειχαν 'πνευματικη ' συνδεση με τις θρησκευτικες τελετες που επιτελουσαν.
Η χριστιανική θρησκεία χρησιμοποιεί το σταυρό ως σημαντικό θρησκευτικό έμβλημά της, και στους γεωμετρικούς όρους αυτό διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της μεσαιωνικής περιόδου στη μορφή ενός ξετυλιγμένου κύβου.



Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ανακάλυψαν ότι τα κανονικά πολύγωνα μπορούν να αυξηθούν ακόμα διατηρώντας την αναλογία των πλευρών τους από την προσθήκη μιας αυστηρά κατασκευασμένης περιοχής (που ονομάστηκε αργότερα 'gnomon' από τους Έλληνες).
οι Αιγύπτιοι όρισαν την έννοια της αναλογία-διατηρώντας επέκτασης μιας ορθογώνιας περιοχής στο Θεό Osiris, ο οποίος, επομένως, παρουσιάστηκε συχνά στις αρχαίες αιγυπτιακές νωπογραφίες που κάθισαν σε έναν τετραγωνικό θρόνο.


Η ιερη γεωμετρια συνανταται σε ολους σχεδον τους πολιτισμους και ειναι το 'δωρο ' των Θεων στους ανθρωπους.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013