Οι δονήσεις του σύμπαντος


Στους προϊστορικούς χρόνους πίστευαν ότι όλα τα πλάσματα έχουν το «πνεύμα» που όταν κάποιος το ήλεγχε μπορούσε κατά βούληση να τα εξουσιάζει… μετά κατέφθασε η «επιστήμη» και η εξήγηση αυτή έγινε πλέον μη αποδεκτή… για τα νοήμονα όντα… . Οι περισσότερες θεωρίες για την εξήγηση των παραφυσικών φαινομένων μιλούν για τις «δονήσεις» του σύμπαντος…. Μη ανιχνεύσιμες από τα επιστημονικά όργανα αλλά μυστηριωδώς ίδιες και μη διαφοροποιήσημες από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία… και οι άνθρωποι ικανοί να εκπέμπουν, αποθηκεύουν και χειραγωγούν αυτές τις «δονήσεις» με κάποια όρια… βέβαια αυτές οι αόρατες ακτίνες δεν φαίνεται να ακολουθούν κάποιες συμβατικές ιδιότητες που όλες οι «υλικές» ακτίνες έχουν (ταχύτητα φωτός, αντίστροφο τετράγωνο….). Μοιάζουν να έχουν την ιδιότητα να μπορούν να φέρουν οποιαδήποτε ιδιότητα ο εκπομπός θέλει… να έχουν μια ενέργεια διαφορετική και συμβατική ταυτόχρονα….


«Ο όρος ενέργεια, που έχει μια άρτια και τέλεια καθορισμένη επιστημονική σημασία, συνεχώς χρησιμοποιείται σε φράσεις όπως «νοητική ενέργεια» το οποίο καταδεικνύει μια παντελής άγνοια στους νόμους της φυσικής από τη μεριά του ομιλητή», Henery Margenau, Θεωρητικός Φυσικός Είναι σχεδόν πλέον αδύνατο να υπάρξει μια συζήτηση για το μεταφυσικό χωρίς να χρησιμοποιηθούν κάποιοι από αυτός τους δύο όρους…. Ενέργεια ή δονήσεις… αλλά δεν θα πρέπει να συγχέουμε αυτούς τους όρους με αυτό που «εννοείται»… και ίσως να τους αποφεύγουμε…. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες σχετικά με την «μεταβίβαση» του «κάτι» από το μυαλό προς τα «κάπου» χωρίς την χρήση δονήσεων, ενεργειών, ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και οιουδήποτε άλλων τέτοιων όρων. Έχει είδη αποδειχθεί πειραματικά ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες, σωμάτια φέρονται να μεταδίδουν πληροφορία σχετικά με την «κατάσταση» τους σε άλλα σωμάτια, τα οποία και αντιδρούν ανάλογα. Μέσω της τεχνικής της κβαντικής πύλης μπορούμε ακαριαία να στείλουμε πληροφορίες, χωρίς όριο και χωρίς φορέα. φαίνεται σαν σύμπαν να είναι ζωντανό σε κβαντικό επίπεδο και να μιλά το ένα κομμάτι του στο άλλο…


Και μάλιστα ακόμα και οι διεργασίες του εγκεφάλου λειτουργούν σε κβαντικό επίπεδο… Οι επικοινωνία των νευρώνων γίνεται με την ανταλλαγή ελάχιστης ποσότητας ηλεκτρονίων και ελάχιστων ποσοτήτων χημικών των νευροδιαβιβαστων… Εκεί το χάος και οι πιθανότητες κυριαρχούν και η βεβαιότητα είναι αδύνατη… Δεν είναι και τόσο τολμηρό βήμα να θεωρήσουμε ότι ο εγκέφαλος μπορεί να δημιουργήσει μια σύνδεση με την κβαντική αλληλουχία γεγονότων και να αλληλεπιδράσει μη ντεντερμιστικά με την ύλη και άλλες ενεργειακές μορφές πέρα από αυτόν…. Μεταφέροντας πληροφορία μέσα στον χωρόχρονο προσπαθώντας να αλληλεπιδράσει πιθανοκρατικά με άλλα πιθανά γεγονότα που μπορεί ή και όχι να συμβούν…. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την θεωρία τους χάους υπάρχουν πολλά συστήματα που είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στις αρχικές συνθήκες… το κλασικό παράδειγμα της πεταλούδας και της επίδρασης που μπορεί να έχει στην δημιουργία των καιρικών συνθηκών… και μια μικρή μικρορύθμιση, ένα απλό ερέθισμα πέρα, που στάλθηκε στιγμιαία, μπορεί να επιδράσει πολλές φορές πιο έντονα στο στόχο, στο αποτέλεσμα… αρκεί το ασυνείδητο να μπορεί να συντονιστεί την κατάλληλη στιγμή…. Αδόκιμοι όροι λοιπόν…. Ενέργεια… δονήσεις… κύμα…. Αλλά πάντα εξαρτάται ποιος τους διαβάζει…. τον παρατηρητή…..

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013