Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία The Conjuring

Το Δεκέμβριο του 1970 ο Roger και Carolyn Perron αγόρασαν ένα αγρόκτημα στο Harrisville, στο νησί Rhode. Μετά τα γεγονότα στην προηγούμενη κατοικία τους, η Carolyn αποφάσισε ότι δεν ήθελε να αναθρέψει τα παιδιά της εκεί και αισθάνθηκε ότι ένα σπίτι στη εξοχή θα είναι μια πιο κατάλληλη θέση για να μεγαλώσει τα 5 νεαρά κορίτσια της. Ότι η Carolyn πίστευε πως θα ήταν το σπίτι των ονείρων της, μετατράπηκε σ’ ένα ζωντανό εφιάλτη.




Το αγρόκτημα με το σπίτι όπου έμενε η οικογένεια Perron.Στην μικρή φώτο που φαίνεται επάνω αριστερά, η μάγισσα Bathsheba Sherman





Το σπίτι που αγόρασαν ήταν το παλιό αγρόκτημα Arnold που ήταν πάνω από δύο αιώνες. Οκτώ γενιές των οικογενειών έζησαν και πέθαναν σε εκείνο το σπίτι και κάποια από αυτά τα πνεύματα δεν έφυγαν ποτέ. Οι προηγούμενοι κάτοικοι του αγροκτήματος, όπως η κυρία John Arnold η οποία σε ηλικία 93 ετών κρεμάστηκε στον αχυρώνα και η Bathsheba Sherman που είχε μια εξαιρετικά σκληρή ζωή. Έχασε όλα τα παιδιά της πριν από την ηλικία των τεσσάρων. Όταν ήταν νέα, η Bathsheba είχε ένα μικρό παιδί στη φροντίδα της (είναι αβέβαιο αν αυτό ήταν το παιδί της ή αν είχε τη φροντίδα του παιδιού για κάποιο φίλο), που έχασαν τη ζωή τους. Μετά την εξέταση του σώματος του μωρού, διαπιστώθηκε ότι μια βελόνα είχε εισχωρήσει στο κρανίο του και το μωρό είχε πεθάνει από σπασμούς. Η Bathsheba κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Ωστόσο, στο δικαστήριο της κοινής γνώμης ήταν ένοχη. Ήταν μια πολύ όμορφη γυναίκα που οι άνδρες την αγάπησαν και οι γυναίκες την ζήλευαν. Μετά το θάνατο του μωρού, φήμες άρχισαν να διαρρέουν ότι η Bathsheba είχε θυσιάσει αυτό το μωρό ως προσφορά στον διάβολο για την αιώνια ομορφιά. Οι ντόπιοι πίστευαν ότι ήταν μάγισσα που έζησε μια ζωή στη μοναξιά. Τελικά παντρεύτηκε και είναι αμφίβολο αν έζησε όλες τις ημέρες της στο αγρόκτημα Arnold ή το παρακείμενο αγρόκτημα Sherman. Πέθανε το 1885 και ο ιατροδικαστής έκανε μια σημείωση στην έκθεσή του, δηλώνοντας ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι σαν αυτό – το σώμα της είχε μετατραπεί σε πέτρα. Η οικογένεια Perron μίλησε με έναν άνδρα που γνώριζε την Bathsheba και είπε ότι ήταν πολύ θυμωμένη και πικρή γυναίκα.




Στην επάνω φωτογραφία, βλέπουμε το σπίτι το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Conjuring στην περιοχή Wilmington στην Βόρεια Καρολίνα ....
και στην κάτω φωτογραφία βλέπουμε το πραγματικό σπίτι όπου έμεινε η οικογένεια Perron.

Από την πρώτη κιόλας μέρα που η οικογένεια Perron μετακόμισε στην αγροικία, η παραφυσική δραστηριότητα ξεκίνησε. Όταν η οικογένεια έφτασαν για πρώτη φορά στο σπίτι οι παλιοί ενοικιαστές συσκευάζανε τα τελευταία πράγματά τους. Όμως δεν είχαν δει έναν άνθρωπο που στεκόταν σε μια γωνία και τους παρακολουθούσε. Τρία από τα πέντε κορίτσια τον είδαν, αλλά οι γονείς δεν τον πρόσεξαν. Ήταν μια οπτασία. Η οικογένεια συνέχιζε να βλέπει πνεύματα ορισμένα από τα οποία δεν είχαν προσέξει ότι ήταν εκεί, ήταν τα ήσυχα που ζούσαν ειρηνικά στην αγροικία και δεν ενοχλούσαν την οικογένεια. Ένα από τα κορίτσια έγινε φίλη με ένα πνεύμα το οποίο ονόμασε Manny. Ήταν μια συμπαθητική ψυχή που οι Perrons πίστευαν ότι ήταν το πνεύμα του Johnny Arnold που είχε αυτοκτονήσει στο σπίτι το 1700. Παρακολουθούσε όλη την οικογένεια. Εμφανιζόταν στα παιδιά, αλλά μόλις έκαναν επαφή με τα μάτια εξαφανιζόταν. Πολλές ειρηνικές ψυχές κατοικούσαν στην αγροικία, αλλά υπήρχαν και σκοτεινές δυνάμεις. Κάθε φορά που ο πατέρας τους ήταν στο σπίτι, διάφορα μηχανήματα χαλούσαν και έπρεπε να πάει να τα διορθώσει. Όλα αυτά τα μηχανήματα βρίσκονταν στο κελάρι, για παράδειγμα ο λέβητας και η θέρμανση. Όταν πήγε στο κελάρι προσέγγισε ένα γυναικείο πνεύμα η οποία τον άγγιξε στο πίσω μέρος του λαιμού και κίνησε τα χέρια της σε όλη την πλάτη του. Με την πάροδο του χρόνου ανέπτυξε μια συγγένεια με αυτό το πνεύμα και αυτό ήταν το πνεύμα που προκάλεσε τα περισσότερα από τα προβλήματα στο σπίτι. Πιστεύεται ότι αυτό ήταν η Bathsheba (θα μπορούσε επίσης να ήταν ένα από τα πολλά άλλα πνεύματα), και ότι η ίδια θεωρείται ως η ερωμένη του σπιτιού και ο Roger και τα παιδιά ήταν δικά της που την οδήγησε να βάλει την Carolyn Perron μέσα από αυτό που η κόρη της Ανδρέα περιγράφει ως «Κάτι μη ανθρώπινο ον που κανείς δεν μπορεί να αντέξει». Ήθελε να απομακρύνει την Carolyn από το σπίτι αλλά όταν δεν τα κατάφερε, προσπάθησε να την διεκδικήσει από το εσωτερικό της και τότε είναι που ο πραγματικός τρόμος στο Harrisville ξεκινά. Ένα από τα παιδιά, η Cindy, μια μέρα αποφάσισε με το φίλο της ότι θα προσπαθήσουν να διώξουν τα πνεύματα από το σπίτι το οποίο οδήγησε σε μια βίαιη επίθεση στα δύο παιδιά και στη συνέχεια η Cindy άρχισε να υποφέρει στα χέρια των κακών πνευμάτων.




Η εικονιζόμενη είναι η μεγαλύτερη κόρη απο την οικογένεια...η Perron Andrea Perron που έγραψε το βιβλίο ''House of Light''.



Μετά από τέσσερα χρόνια που ζούσαν στο σπίτι, ένας οικογενειακός φίλος αποφάσισε ότι ήταν αναγκαία η παρέμβαση του Ed και της Lorraine Warren που ήταν επαγγελματίες ερευνητές του υπερφυσικού, οι οποίοι κλήθηκαν να βοηθήσουν. Δυστυχώς, αυτό θα έκανε τα πράγματα χειρότερα και ακόμη και με όλη την πείρα τους, δεν θα μπορούσαν να ελευθερώσουν την οικογένεια από το στοίχειωμα. Στο τέλος ο πατέρας έδιωξε τους Warrens από την αγροικία. Η σχέση τους δεν τελείωσε καλά. Οι Warrens δήλωσαν ότι στα 50 χρόνια εμπειρίας τους στα παραφυσικά φαινόμενα, αυτή ήταν η χειρότερη και η πιο σημαντική υπόθεση που είχαν συναντήσει.




Το μέντιουμ Lorraine Warren  με τον άντρα της Ed Warren. 

Η οικογένεια παρέμεινε στο σπίτι για δέκα χρόνια. Κάθε φορά που η μητέρα θα πρότεινε να μετακομίσουν, τα παιδιά αναστατωνόντουσαν επειδή είχαν αγαπήσει αυτό το σπίτι -παρά τις δραστηριότητες- και έκλαιγαν παρακαλώντας την να μην φύγουν. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξε μια ύφεση και η οικογένεια δεν ήταν σε οικονομική θέση να μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι. Ο καθένας που έχει ζήσει σε αυτή την αγροικία τόσο πριν όσο και μετά τους Perrons έχουν αναφέρει παραφυσική δραστηριότητα στο σπίτι και οι σημερινοί κάτοικοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει πάντα δραστηριότητα στο σπίτι, αλλά όχι στο βαθμό που οι Perrons υπέμειναν.




Ο τάφος της μάγισσας Bathsheba Sherman σήμερα, στο Harrisville.


Η μεγαλύτερη κόρη Andrea πάντα ήξερε ότι μια μέρα θα διηγηθεί αυτή την ιστορία και περίμενε 30 χρόνια για να το πράξει. Η Andrea έχει γράψει μια τριλογία βιβλίων με τίτλο «House of Darkness» και «House of Light», τόμοι 1, 2 και 3. Όταν ρώτησαν την Andrea γιατί περίμενε τόσο καιρό δήλωσε ότι υπήρξε μια σειρά από λόγους. Η οικογένειά της έπρεπε να ξαναθυμηθεί ό, τι είχαν περάσει και δεν ένιωθε ότι ο κόσμος ήταν έτοιμος να δεχτεί αυτή την ιστορία τρόμου σε μια αγροικία στο Harrisville. Τα βιβλία είναι μια συλλογική από απομνημονεύματα των αναμνήσεων και τις αντιδράσεις της οικογένειας. Το Hollywood, επίσης, άρχισε να ενδιαφέρεται για την ιστορία και η New Line Cinema έκανε την ταινία The Conjuring σε σκηνοθεσία του James Wan, η οποία αφηγείται την ιστορία του Harrisville από την άποψη του Ed και της Lorraine Warren χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους αρχεία. Η ταινία προβλήθηκε στις ΗΠΑ, στις 19 Ιουλίου 2013 με πρωταγωνιστές τους Lili Taylor, Vera Farmiga και Patrick Wilson. Η ταινία κρίθηκε κατάλληλη για όσους είναι κάτω των 17 ετών μόνο όταν συνοδεύονται από ενήλικα (R rating), όχι λόγω σεξουαλικού περιεχομένου ή χυδαίας γλώσσας, αλλά επειδή είναι τρομακτική. Η Andrea δήλωσε σε συνέντευξή της ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο που η ιστορία τους μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη και ότι η ταινία, αν και έχει κάποια φαντασία είναι μια αρκετά ακριβή περιγραφή της στοιχειωμένης φάρμας στο Harrisville.




Oι αδερφές Perron μαζί με τις ηθοποιούς που τις ενσάρκωσαν στην ταινία.









Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013