Τα παράξενα σφαιρίδια

Μια περίεργη ανακάλυψη που έγινε το 1997 στην νότια αφρική, βγήκε τελευταία απο την αφάνεια. πρόκειται για μερικά περιστρεφόμενα σφαιρίδια, στα οποία ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε δώσει και πολύ σημασία όταν τα βρήκε. τώρα όμως έφτασαν να αποτελούν ένα μυστήριο απο το παρελθόν, ηλικίας … δισεκατομμυρίων ετών !!! .

τα μυστηριώδη σφαιρίδια που έχουν διάμετρο από 30 έως 50 χιλιοστά και είναι φτιαγμένα από ένα πάρα πολύ σκληρό υλικό, είχε ανακαλύψει στο ορυχείο Gestoptesfontein της ν. Αφρικής ο John Hund, θαμμένα μέσα σε ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα που ονομάζεται πυροφυλλίτης. αρχικά έπαιζε μαζί τους σαν ένα ωραίο παιχνίδι, όπως κάποιος παίζει το κομπολόι του στο καφενείο, μιας και τα σφαιρίδια είχαν την ιδιότητα να περιστρέφονται γύρω απ''A τον άξονά τους. καθώς όμως ο κ. Hund συνέχιζε το παιχνίδι του, παρατήρησε την απόλυτη ισορροπία με την οποία περιστρέφονταν τα σφαιρίδια.


το θέμα του κίνησε την περιέργεια και αποφάσισε να τα πάει στο διαστημικό Ινστιτούτο της καλιφόρνια για να τα υποβάλλει σε μια πιο λεπτομερή εξέταση. το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω απ''A το αναμενόμενο: ο βαθμός ισορροπίας των σφαιριδίων ήταν τόσο μεγάλος ώστε να ξεπερνάει τα συστήματα μέτρησης των εργαστηρίων και – προφανώς – τις κατασκευαστικές δυνατότητες του συγκεκριμένου εργαστηρίου, το οποίο ας ληφθεί υπόψη ότι κατασκευάζει γυροσκοπικές πυξίδες για την NASA !!! … η απόκλιση των σφαιριδίων από την απόλυτη ισορροπία γύρω απο τον άξονά τους καθορίστηκε τελικά στο ένα εκατοστό του χιλιοστού της ίντσας (δηλ. στο 1/100.000 της ίντσας) !!!


πιο επισταμένη έρευνα έδειξε ότι τα σφαιρίδια δεν είναι απόλυτα σφαιρικά, αλλά ελαφρώς επιμήκη. ''όσο για το εσωτερικό τους: άλλα περιέχουν μια σπογγώδη ουσία και άλλα κάτι σαν ξυλάνθρακα.


τα μυστηριώδη αυτά αντικείμενα προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών ερευνητικών κέντρων και εργαστηρίων, που θέλουν να διεξάγουν περαιτέρω μελέτες πάνω τους. πάντως είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι το παρελθόν της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας γενικότερα, κρύβει αινίγματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και αφήνει ανοικτή την πιθανότητα ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός μας να μην είναι απαραίτητα ο υψηλότερος που κατοίκησε τη γη … εξάλλου οι μύθοι και οι παραδόσεις πολλών πολιτισμών σε ανατολή και δύση αναφέρονται σε πολιτισμούς, χαμένους στο χρόνο, με υψηλότατο τεχνολογικό επίπεδο.

alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013