El Chupacabra: Μυστηριώδες ον ή τραγικό αποτέλεσμα πειράματος;

" το ζώο που βρίσκεται σε εκείνη την αγροτική περιοχή είναι διαφορετικό από κοινό κυνηγόσκυλο, δεδομένου ότι τα δόντια του ήταν ρόδινα, έδρασε τελείως διαφορετικά, και κυριολεκτικά στράγγιξε το αίμα τουλάχιστον 120 προβάτων ". Μια από τις δεκάδες αναφορές αγροτών της Νικαράγουας ( αλλά και άλλων περιοχών της Λατινικής Αμερικής ), στην θέα των αποδεκατισμένων κοπαδιών τους. Χωρίς να καταφέρουν ούτε αυτοί αλλά ούτε και οι ειδικοί επιστήμονες που ασχολήθηκαν με αυτό να προσδιορίσουν για τι ακριβώς πρόκειται.

Οι πρώτες επιθέσεις - τουλάχιστον οι πρώτες που γνωστοποιήθηκαν - είχαν μια ακολουθία. Γίνονταν σε κοπάδια από πρόβατα και κατσίκες την νύχτα και τα ανίσχυρα θύματα βρίσκονταν στεγνά από αίμα. Αυτές οι αρχικές -γνωστές - επιθέσεις συνέβησαν το Μάρτιο του 1995 στο Πουέρτο Ρίκο. Οκτώ "στραγγισμένα" από αίμα πρόβατα εξετάσθηκαν από ειδικούς ανακριτές που διέκριναν τρεις βαθιές περίεργες οπές στα στήθη των ζώων. Το πιο απλό για τις αρχές ήταν να αποδώσουν αυτά τα περιστατικά σε κάποια γνωστά αρπακτικά ζώα, κάποια τσακάλια, κάποια αλεπού. Αγνοώντας το γεγονός της παντελούς έλλειψης αίματος, δε σκέφτηκαν τίποτε άλλο. Κάποιοι άλλοι που δεν θέλησαν απλώς να προσπεράσουν το θέμα, αναγνώρισαν κάποιες ομοιότητες με τους αινιγματικούς ακρωτηριασμούς βοοειδών που πραγματοποιούνταν σε διάφορα σημεία της αμερικανικής επικράτειας με όλο και αυξανόμενη συχνότητα.

Πέντε μήνες αργότερα, οι επιθέσεις εντάθηκαν και άρχισαν να ξεπερνούν σε αριθμό και σπουδαιότητα τους ακρωτηριασμούς των βοοειδών.

Τον Αύγουστο του 1995, τουλάχιστον 200 ζώα, τόσο της κτηνοτροφίας όσο και κατοικίδια σε σπίτια αγροτών θανατώθηκαν από ένα μυστηριώδες αρπακτικό ζώο μέσα αλλά και γύρω από την πόλη Puerto Rican Cansvanas. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, όπως συνέβη και με τα πρόβατα, τα ζώα στραγγίχτηκαν μέσω των μικρών οπών πάνω στο σώμα τους. Λες και είχε μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο αινιγματικών μαζικών δολοφονιών ζώων. Επειδή πολλά από τα ζώα ήταν κατσίκες, οι ντόπιοι αποκαλούσαν το άγνωστο αυτό αρπακτικό: Chupacabras: ο δολοφόνος των κατσικών.

Αυτά τα περιστατικά έδωσαν το έναυσμα να έρθουν στο φως ανάλογα γεγονότα και σε άλλα σημεία του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μεξικού, ακόμα και της Αυστραλίας.

Παρόλο που από τότε έχουν περάσει 8 χρόνια, και οι επιθέσεις είναι εκατοντάδες, κανένα Chupacabras δεν έχει γίνει δυνατό να αιχμαλωτισθεί. Οι ειδικοί έχουν εξετάσει εκατοντάδες μαρτυρίες, χωρίς όμως αυτές να βοηθήσουν στο να γίνει μια βιολογική και ζωολογική ταξινόμηση. Τα Chupacabras εξακολουθούν να παραμένουν ένα σύγχρονο μυστήριο.

Κάποιες περιγραφές

Στην πόλη Cansvanas 30 πολίτες υποστήριξαν, κι ορκίζονταν γι' αυτό, ότι είδαν το Chupacabras να έρχεται ξαφνικά και αιφνιδιαστικά ( λες και ήρθε από τον ουρανό ) και με τεράστια άλματα, σχεδόν πετώντας, να χάνεται πίσω από τις κορφές πανύψηλων δέντρων.
Στις 19 Νοεμβρίου 1995 μέσα στην φθινοπωρινή νύκτα ένα κύμα επιθέσεων έπληξε το Πουέρτο Ρίκο, καθώς το πλάσμα χτύπησε πάλι. Δεκάδες γαλοπούλες, κουνέλια, κατσίκες, γάτες, σκύλοι, άλογα και αγελάδες, σε ένα φρικιαστικό θέαμα που γέμισε τρόμο τους κατοίκους. Και πάλι καμιά πειστική εξήγηση. Ζώα νεκρά, στεγνά από αίμα !

Στα βορειοκεντρικά , στην πόλη Caguas, ένας τρομαγμένος κάτοικος της είχε την θλιβερή πρωτιά να έρθει σε μια κατά μέτωπο συνάντηση με ένα Chupacabras όταν αυτό σε μια ξαφνική επιδρομή μέσα στο σπίτι του κατέστρεψε ότι βρήκε στο πέρασμά του, σκότωσε το σκύλο και άρπαξε ένα εκτεθειμένο κομμάτι κρέατος πριν χαθεί με ένα απίστευτο άλμα, πηδώντας έξω από το πρεβάζι του παραθύρου. Θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη του το τριχωτό δέρμα του, τα φοβερά δόντια του, τα γαμψά νύχια του και τα τεράστια κόκκινα μάτια του.

Στο τέλος του 1995, τα Chupacabras κατηγορήθηκαν για περισσότερους από 1000 μυστηριώδης θανάτους ζώων. Όλοι αποτέλεσμα της απώλειας αίματος μέσω μιας ή περισσοτέρων πληγών στο σώμα τους. Εκείνη την χρονιά πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που τα αντίκρισαν τα περιγράφουν σαν πιθήκους χωρίς ουρά. Διέκριναν τα μεγάλα ωοειδή κόκκινα μάτια που "έβγαζαν" φλόγες. Το δέρμα τους είχε γκρίζα απόχρωση, είχαν μια μεγάλη διχαλωτή φιδίσια γλώσσα, κυνόδοντες, και στην πλάτη σπαστά μακριά κόκαλα μαζί με δέρμα που μπορούσαν να διπλασιαστούν και να πάρουν την μορφή φτερών. Προσδιόρισαν το ύψος τους περίπου 4 με 5 πόδια, στέκονταν σαν καγκουρώ, και η παρουσία τους συνοδευόταν από μια άσχημη οσμή. Οι περιγραφές αυτές δεν είναι αρκετές ώστε να μπορέσουν οι ζωολόγοι να καταλήξουν κάπου.



Τι μπορεί να συμβαίνει ; Ήταν τα Chupacabras αποτέλεσμα της ταραγμένης φαντασίας των μαρτύρων ; Θα μπορούσε οι μάρτυρες να είχαν μπερδέψει μια αλεπού ή έναν πάνθηρα με αυτό το παράξενο πλάσμα ; Ήταν τελικά μια δεισιδαιμονία ; Ανεξάρτητα πάντως με το ποια είναι η απάντηση, οι δολοφονικές επιθέσεις συνεχίζονται.

Τον Μάρτιο του 1996, τα Chupacabras χτυπούν για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχαν "διασχίσει" την Καραϊβική θάλασσα και στην πρώτη αυτή επίθεση 40 ζώα θανατώνονται σε αγροτική περιοχή στα βορειοδυτικά του Μαιάμι στη Φλώριδα. Στις 2 Μαίου γίνεται επίθεση σε κοπάδια στην κοιλάδα του Rio Grande, στο Τέξας. Την ίδια ώρα χτυπούν πιο νότια στο Juarez, στο Μεξικό, όπου θανατώνουν πλήθος από κατοικίδια, σκυλιά και άλλα μικρότερα θηλαστικά. Την επόμενη μέρα στο χωριό Calderon, στο βόρειο Μεξικό, ένας πρωτοφανής πανικός καταλαμβάνει τους κατοίκους από ένα γιγαντόσωμιο πλάσμα που αποδεκατίζει τους ζωικούς πληθυσμούς. Ομάδες επιφυλακής κινητοποιούνται, ενέδρες στήνονται προκειμένου να παγιδεύσουν και να εξοντώσουν το πλάσμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όσοι όμως το αντίκρισαν, περιγράφουν με τρόμο το γιγαντόσωμο πλάσμα και στέκονται εκτός των άλλων στα αγκαθωτά πτερύγια που προεξείχαν της σπονδυλικής του στήλης, που έδιναν την εντύπωση ότι ήταν φτερά. Κάποιες στιγμές ακουμπούσε αυτά τα πτερύγια στο έδαφος και σταθεροποιούσε την όρθια στάση του.

Από το 1996 έως το 1998 οι αναφορές στα αστυνομικά τμήματα για επιθέσεις Chupacabras είναι διαρκής και πάντα πιστοποιημένες.. Ο Τύπος και τα άλλα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με το θέμα. Αναφορές έρχονται από την Δομινικανή Δημοκρατία, την Αριζόνα και είναι συνεχείς από το νησί του Πουέρτο Ρίκο. Κάποια στιγμή μόλις που πρόλαβε να περάσει ένας μήνα χωρίς επίθεση σε ανίσχυρα ζώα.

Τον Νοέμβριο του 1996 ένας Μεξικάνος αγροκτήμονας, κοντά στον San Antonio, στο Τέξας χρησιμοποιώντας για δόλωμα ένα κογιότ, καταφέρνει όπως ισχυρίστηκε να παγιδεύσει ένα Chupacabras. Αν και τράβηξε φωτογραφίες του πλάσματος, αυτές δεν δημοσιοποιήθηκαν μάλλον εξαιτίας παρέμβασης των αρχών. ( Ο αγρότης είχε πάθει μεγάλη καταστροφή στο ζωικό του κεφάλαιο, αφού τα Chupacabras είχαν σκοτώσει ακόμα και κάποια από τα άλογα που είχε στο κτήμα του ). Δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει αυτό που παγίδευσε, και που μεταφέρθηκε σε κάποιο πανεπιστήμιο του Τέξας( η τελευταία αυτή πληροφορία δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί ). Λίγες μέρες αργότερα δέχεται δολοφονική επίθεση ένα αγρόκτημα στο χωριό Loza του Πουέρτο Ρίκο. Αυτή την φορά θανατώνονται άλογα και αγελάδες. Η αστυνομία συγκεντρώνοντας στοιχεία έχει να κάνει με τρομοκρατημένους αγρότες, που ορκίζονταν ότι άκουγαν το χτύπημα των φτερών μέσα στο σκοτάδι και των πανικό των άτυχων ζώων που θανατώθηκαν στην απέλπιδα προσπάθειά τους να σωθούν. Περιέγραψαν αυτήν την κατάσταση ως εξής: " σαν ο διάβολος να αναζητούσε να σκοτώσει " .

Στο χωριό Aricido του Πουέρτο Ρίκο 34 χοίροι θανατώνονται και αποστραγγίζονται από τις γνωστές πια οπές, σήμα κατατεθέν των Chupacabras. Οι χοίροι εκτρέφονται από τους τροφίμους των φυλακών Sabana Hoyos, για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στην περιοχή Hesperia στην νότια Καλιφόρνια, ένας αγρότης στην προσπάθειά του να σώσει τον χοίρο του έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με κάτι τρομακτικό, απροσδιόριστο, που αφού τον κοιτά χάνεται πίσω από τους θάμνους, Τα τρία σκυλιά αγρότη τρέχουν ουρλιάζοντας να κρυφτούν.


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Δύο φίλοι που βρίσκονταν σε δασική περιοχή κοντά στο Πέρθ της Αυστραλίας στην προσπάθειά τους να δουν από που έρχεται ένα εκκωφαντικό μυστηριώδες στρίγλισμα, σαν αυτό του αγριόχοιρου, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πλάσμα που είχε μεγάλα κόκκινα διαπεραστικά μάτια. Το σώμα του καλυπτόταν από μια ινώδη μπερδεμένη τρίχα, είχε μεγάλα δόντια, και στην ατμόσφαιρα πλανιόταν μια διακριτική μυρωδιά σαν από θειάφι. Είχε ύψος περίπου 3 πόδια όταν ήταν σκυμμένο και 4 όταν βρισκόταν σε όρθια στάση. Στο στόμα του κρατούσε ένα κομματιασμένο καγκουρώ. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ οι δύο φίλοι είχαν κυριολεκτικά κοκαλώσει, ένα δεύτερο πιο μεγαλόσωμο πλάσμα ερχόμενο από το πουθενά, με τεράστια άλματα -λες και είχε ελατήρια όπως είπαν οι μάρτυρες - όρμησε και αυτό στο νεκρό καγκουρώ. Οι δύο φίλοι έντρομοι έτρεξαν να εξαφανισθούν.


ΧΙΛΗ

Ο πρώτος άνθρωπος που είδε Ghupacabras στη Χιλή ήταν ο 42χρονος Janitor Barrientos, παλιός κάτοικος της πόλης Iquiqe που το είδε στην κορυφή του κτιρίου που εργαζόταν. Το είδε όταν ανέβηκε στη στέγη του κτιρίου προκειμένου να τακτοποιήσει κάποια κιβώτια. Αρχικά, ανάμεσα στο φως που προερχόταν από την σελήνη και τις λάμπες της οδού Calle Tarapaca νόμιζε ότι διέκρινε ένα πολύ μεγάλο νυκτόβιο πουλί. Πάγωσε και έμεινε ακίνητος όταν αντιλήφθηκε ένα ζώο με μακρόστενο πρόσωπο, κόκκινα φλογισμένα μεγάλα μάτια, τεράστια δόντια, που έβγαζε αλλόκοτα ουρλιαχτά. Ήταν μαύρο, με μακριά αυτιά και προσδιόρισε το ύψος του περίπου 4 πόδια, ενώ τα φτερά του ήταν τεράστια.. Όταν συνήλθε και κατάλαβε ότι το ζώο ετοιμαζόταν να του επιτεθεί , άρχισε να τρέχει για να απομακρυνθεί. Τότε αυτό φτεροκοπώντας πέρασε πάνω του και μπροστά του και χάθηκε πίσω από τα τελευταία σπίτια της Iquique. Πανικόβλητος έτρεξε να πει αυτό που έζησε στους πρώτους ανθρώπους που αντίκρισε. Τις επόμενες μέρες πληροφορήθηκε ότι και άλλοι κάτοικοι της πόλης είχαν δει κάτι μυστηριώδες να πετά και να στέκεται πάνω από τον θόλο του καθεδρικού ναού. Το Iquique είναι μια μεγάλη πόλη που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα της Χιλής με το Περού. ( Στο περιστατικό αναφέρεται η εφημερίδα LA CUARTA στις 8 Οκτωβρίου του 2000 )



Ενώ οι εμφανίσεις Chupacabras ξεκινούν το 1995 στην Χιλή, τα πρώτα κρούσματα αρχίζουν μέσα στο 2000 και είναι πολλά. Από τον Απρίλιο όπου γίνεται η πρώτη επίθεση ( 200 κατσίκες και πρόβατα νεκρά στη βόρεια Χιλή ) και μετά, οι αγρότες βλέπουν τα κοπάδια τους να αποδεκατίζονται. Ειδικά το τρίμηνο Απριλίου- Μαίου -Ιουνίου. Και εδώ οι ίδιες μαρτυρίες από τους κατοίκους για την θέαση των πλασμάτων, οι ίδιες οπές, τα στραγγισμένα σώματα. Πολλά από τα σώματα των ζώων περισυλλέγησαν από εκπροσώπους της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Αν και αρχικά οι ευθύνες ρίχτηκαν σε αδέσποτα άγρια σκυλιά, η εξέταση των ευρημάτων και η σύγκριση των περιστατικών με αυτά του Πουέρτο Ρίκο και της Δημοκρατίας του Δομίνικου, παρέπεμπαν στα Chupacabras. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuter ασχολείται εκτενώς με το θέμα και στέκεται στις "τομές στον λαιμό των ζώων και το απορροφημένο αίμα" και ότι " οι ιδιωτικοί αστυνομικοί που προσελήφθησαν μαζί με τα αποσπάσματα που δημιουργήθηκαν χτένιζαν με συσκευές νυκτερινής παρατήρησης τις περιοχές των εμφανίσεων αλλά τα ουρλιαχτά που άκουγαν και τα νεκρά ζώα που συναντούσαν, ανάγκασαν αυτούς και τους κατοίκους να σταματήσουν έντρομοι την επιχείρηση και να επιστρέψουν στα σπίτια τους " .

Τις περιοχές επισκέφθηκε ο Victor Espinosa, ανακριτής του τμήματος οικολογίας της Χιλής, προκειμένου να πάρει δείγματα από τις τρίχες και τις πατημασιές των πλασμάτων. Μελετώντας τα στοιχεία κατέληξε ότι αυτά δεν ταιριάζουν σε άλογα, αγελάδες, κατσίκες, χοίρους, αιλουροειδή ή άγρια σκυλιά. Στο ίδιο συμφώνησε και ο Δρ. Virgilia Sanches - Ocejo του κέντρου ερευνών περίεργων φαινομένων του Μαϊάμι. Ο Espinosa επίσης υποστήριξε ότι το πλάσμα περπατά σε δύο πόδια και επιτίθεται μόνο στα θερμόαιμα ζώα και όχι στα φίδια ή τις μεγάλες σαύρες της περιοχής.

ΣΥΛΛΗΨΗ ;

Στα τέλη του Μαίου με αρχές Ιουνίου του 2000 οργιάζουν οι φήμες ότι έχουν συλληφθεί τρία πλάσματα . Οι πληροφορίες έρχονται από την υπηρεσία EFE του τομέα ειδήσεων της Χιλής και από ερευνητές περίεργων φαινομένων, με επικεφαλής τον Joseph Trainor στις ΗΠΑ και μιλούν για σύλληψη ενός αρσενικού πλάσματος, ενός θηλυκού και ενός παιδιού. Οι πληροφορίες λένε ότι τα πλάσματα παγιδεύτηκαν και τελικά συνελήφθησαν σε μια έρημο κοντά στο ορυχείο Radomiro Tomic βόρεια της πόλης Calama. Στην διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκε ένας Χιλιανός στρατιώτης αλλά η στρατιωτική υπηρεσία το αποσιώπησε.

Τα ζώα κρατήθηκαν για μια ημέρα από τον στρατό και στην συνέχεια ένα αμερικανικό ελικόπτερο της υπηρεσίας της ΝΑΣΑ που έφτασε με πλήρη μυστικότητα στο τοπικό αεροδρόμιο ( αφού προηγουμένως αυτό αποκλείστηκε ) τα πήρε.



Δεν έχει διευκρινιστεί το κατά πόσο αυτή η πληροφορία είναι ακριβής, το κατά πόσο η αντιπροσωπεία που επέβαινε στο ελικόπτερο ήταν πράγματι της ΝΑΣΑ, με ποια δικαιοδοσία προέβησαν σε κάτι τέτοιο και μάλιστα έξω από τα όρια της επικράτειας την Ηνωμένων Πολιτειών.

Εφόσον το παραπάνω γεγονός υπήρξε, δικαιολογείται και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων και των αγροτών των γύρω περιοχών εναντίον της ΝΑΣΑ. Οι άνθρωποι αυτοί, που πέρα από τον φόβο που τους κυρίευε και τους ακολουθούσε στις διάφορες δραστηριότητές τους και που είδαν και το ζωικό τους κεφάλαιο να καταστρέφεται με ότι μπορεί να σήμαινε αυτό για την ήδη φτωχική ζωή τους, αποδέχτηκαν την άποψη ότι το θανάσιμο Chupacabra είναι το αποτέλεσμα μερικών αποτυχημένων διαβολικών πειραμάτων της ΝΑΣΑ ή κάποιας άλλης Αμερικανικής υπηρεσίας. Ανώτατος επιστήμονας της Χιλής, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, με πάρα πολύ καλές σχέσεις με Αμερικανικά Πειραματικά εργαστήρια δήλωσε ότι γνωρίζει για τουλάχιστον 3 γενετικά πειράματα που έγιναν στην περιοχή, χωρίς όμως να προχωρήσει περισσότερο.

Την ίδια στιγμή τα αποσπάσματα έρευνας εξακολουθούν να βρίσκουν ίχνη των πλασμάτων σε μια ερημική περιοχή 1500 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγκο. Παράλληλα πιστοποιείται και η ικανότητα του πλάσματος να κάνει με εξαιρετική ευκολία άλματα 10 ποδιών χωρίς την χρήση των φτερών του.

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά από την αναφερόμενη σύλληψη των τριών Chupacabras κοντά στην πόλη Calama, ένα νέο κύμα γεγονότων αναστατώνει την Χιλή.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2000, ένα πλάσμα κομματιάζει κατοικίδια ζώα στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στην πόλη Talcahuano, πόλη λιμάνι 8 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Concepcion, πόλης που και αυτή τον μήνα Μάιο γίνεται επίκεντρο επιθέσεων. Στις 7 Ιουνίου δέχεται επίθεση η βίλα Nonguen Barrio, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο που ξεκινά στις άκρες της πόλης.

Η εφημερίδα Diario EL Sur γράφει : " η παράξενη περίπτωση πραγματοποιήθηκε εχθές ( 4 Ιουνίου) περίπου το ξημέρωμα ενώ ο Julio Reyes και η σύζυγός του Carmen Andrade, ήταν ακόμη κοιμισμένοι. Άκουσαν ένα πολύ δυνατό θόρυβο που προερχόταν από την πίσω πλευρά του σπιτιού τους, ένα είδος μικρού αγροκτήματος, με ένα κοτέτσι και έναν κήπο με ντομάτες, μελιτζάνες και πιπεριές. Ο Reyes περιγράφει : είδα το πλάσμα με ανοικτά τα φτερά , στο κοτέτσι επικρατούσε πανικός, Ο μεγαλόσωμος σκύλος του σπιτιού έτρεξε προς την ανοιχτή πόρτα του κοτετσιού ( από όπου διέφυγαν οι κότες ) αλλά όταν αντίκρισε το τέρας, αφού κοκάλωσε για λίγο, έτρεξε έντρομος προς το σπίτι" . Το ίδιο έκανε και ο Reyes . Αυτό που αντίκρισαν το πρωί ήταν φρικιαστικό. Πολλά από τα ζώα του σπιτιού, κομματιασμένα και διασκορπισμένα στην γύρω περιοχή. Όταν κατέθεσε το γεγονός στους carabineros ( εθνική αστυνομία της Χιλής ) αυτοί το απέδωσαν σε αγριόσκυλα, κάτι που έκαναν τις περισσότερες φορές. Ο Reyes δεν ικανοποιήθηκε από την εξήγηση . Υποστήριξε ότι 25 χρόνια που εκτρέφει κοτόπουλα, αν και είχαν τύχει και σε αυτόν αλλά και σε άλλους εκτροφείς κάποια περιστατικά, το συγκεκριμένο δεν είχε καμία σχέση με αυτά. Και αν δεν μπορούσαν να πιστέψουν καν αυτό που είχε δει με τα μάτια του, τουλάχιστον θα μπορούσαν να συγκρίνουν τις πατημασιές που άφησε το πλάσμα. Δεν είχε ξαναδεί κάτι ανάλογο, και ήταν διπλάσιες ακόμα και από αυτές ενός μεγαλόσωμου σκύλου..! "

Δύο μέρες μετά, στις 6 Ιουνίου του 2000, έντρομος ένας κάτοικος της πόλης Antofagasta ( 500 χιλιόμετρα ) βόρεια του Σαντιάγο , τηλεφωνεί στον ραδιοφωνικό σταθμό Pudahuel και αναφέρει στον γνωστό εκφωνητή ραδιοφωνικών εκπομπών Pablo Aquilera τις δραματικές στιγμές που έζησε το προηγούμενο βράδυ . Ένα πλάσμα προφανώς Chupacabra επιτέθηκε βράδυ στο σπίτι του, και αφού πριν σκότωσε τα ζώα του σπιτιού, στη συνέχεια κατέστρεψε το αυτοκίνητό του. Ήταν πράγματι εντυπωσιακό και παράλληλα σκορπούσε τρόμο, το θέαμα των ξεσκισμένων λαμαρινών του οχήματος από τα πανίσχυρα γαμψά νύχια του πλάσματος.

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου μια επιτροπή από ανθρώπους που ασχολούνταν με " μη φυσιολογικά φαινόμενα " ( και κυρίωs με UFO ), επισκέπτεται το Υπουργείο Άμυνας της Χιλής, προκειμένου να πάρει πειστικές απαντήσεις για τους εκατοντάδες μυστηριώδης θανάτους ζώων από τα Cupacabras, και την ανάμιξη της ΝΑΣΑ σ' αυτό. Ένας από τους συμμετέχοντες στην ομάδα, ο Cristian Riffo διευθυντής της ομάδας Ovalvision, βασιζόμενος σε καταθέσεις λέει : " Πολλοί άνθρωποι συμφωνούν ότι έχουν δει ένα είδος πιθήκου ή έναν μανδρίλο ( είδος κερκοπίθηκου ), με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, πολύ μεγάλα μάτια, που κινείται πάρα πολύ γρήγορα , με έναν τρόπο σαν να τρεκλίζει ". Παράλληλα διευκρινίζει ότι οι ομάδα που θα επισκεφτεί το Υπουργείο άμυνας θα ζητήσει πειστικές απαντήσεις και για την σύλληψη των τριών πλασμάτων στο ορυχείο κοντά στην calama, καθώς και αν αληθεύει το γεγονός για τον θάνατο ενός στρατιώτη από ένα Chupacabra στην διάρκεια της καταδίωξης.

ΣΥΛΛΗΨΗ " ΜΩΡΟΥ " CHUPACABRAS ;

Αν το παρακάτω περιστατικό αληθεύει (και φαίνεται να είναι πραγματικό ), τότε αποδεικνύεται ότι τα chupacabras ζουν και πολλαπλασιάζονται σαν τα υπόλοιπα ζώα. Από στοιχεία που συγκέντρωσε το κέντρο ερευνών της Calama εξετάζοντας μια απλή πληροφορία -την θέαση ενός πλάσματος από κάποιον κάτοικο της του χωριού San Rafael κοντά στην Calama - βγήκαν εντυπωσιακά συμπεράσματα.

Ένας κάτοικος του χωριού είπε ότι την Παρασκευή 4 Μαίου 2001, περίπου στις 7 το απόγευμα , επιστρέφοντας από τον απογευματινό του περίπατο, και έχοντας ξεχάσει την πόρτα της κουζίνας του σπιτιού του μισόκλειστη, μπαίνοντας σ' αυτό αντίκρισε ένα απίστευτο θέαμα. Τα δύο σκυλιά του βρίσκονταν δίπλα σε ένα παράξενο πλάσμα που όμοιό του δεν είχε ξαναδεί. Το ζώο ήταν πολύ μικρό , όχι πάνω από 40 πόντους ψηλό. Παρόλο που ο άνθρωπος αυτός έμεινε κατάπληκτος με εκείνο που έβλεπε, κατάφερε μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που είχε την επαφή να παρατηρήσει αρκετά πράγματα πάνω στο ζώο.

Περιέγραψε το ζώο σαν πολύ ντροπαλό. Τα σκυλιά του επιχείρησαν να το δαγκώσουν αλλά αυτό κατάφερε να τα αποτρέψει με δυνατούς διαπεραστικούς ήχους, και προβάλλοντας ανοιχτό το στόμα του από όπου διακρίνονταν δύο μακριά δόντια στο πάνω μέρος και δύο μικρότερα από αυτά στο κάτω σαγόνι. Επίσης υποστήριξε ότι τέντωσε μια μακριά γλώσσα με μήκος περίπου 25 εκατοστά. Η γλώσσα είχε δύο άκρες και έμοιαζε με αυτή του φιδιού. Το εσωτερικό του σώματος είχε ένα σκούρο πράσινο χρώμα. Είχε την δυνατότητα να παρατηρήσει ότι το πλάσμα είχε πολύ λίγη τρίχα σαν να ήταν νεογέννητο. Δεν μπόρεσε να καθορίσει εάν ήταν αρσενικό ή θηλυκό, παρατήρησε όμως ένα μικρό όσχεον. Παράλληλα ανέδυε μια ισχυρή μυρωδιά , τέτοια που αργότερα βρέθηκε στους υπονόμους. Με μια ξαφνική κίνηση το πλάσμα χάθηκε έξω από την πόρτα της κουζίνας.

Την επόμενη νύχτα ο συνεταίρος του μάρτυρα πηγαίνοντας να τον επισκεφθεί , αντιλήφθηκε κοντά στο σπίτι ένα αυτοκίνητο με κρατικές πινακίδες να βρίσκεται σταματημένο σε μια σκοτεινή πλευρά του δρόμου. Δύο άτομα που, παρά το γεγονός ότι ήταν καλοντυμένα, τα ρούχα τους ήταν μέσα στην σκόνη -σαν να είχε προηγηθεί πάλη- προσπαθούσαν να βάλουν σε κάποιο κουτί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κάτι του οποίου τα πόδια προεξείχαν, έδειχναν σαν παιδικά αλλά όχι ανθρώπινα. 'Οταν κατάλαβαν ότι είχαν γίνει αντιληπτοί, με τον φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα, τοποθέτησαν βιαστικά το μικρό πλάσμα στο κουτί επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίσθηκαν με μεγάλη ταχύτητα.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡEΥΝΩΝ ΤΗΣ CALAMA

Το κέντρο ερευνών της Calama δημιουργείται μετά το περιστατικό της σύλληψης των 3 Chupacabras. Επικεφαλής είναι ο Jaine Ferrer και ασχολείται με την έρευνα μη φυσιολογικών φαινομένων και UFO. Το διάστημα αυτό έχει κάνει πρώτο στόχο των ερευνών του το φαινόμενο των Chupacabras. Σ' αυτό σταχυολογούνται και επεξεργάζονται οι εκθέσεις και οι αναφορές μαρτύρων, με ιδιαίτερη έμφαση σ' αυτές που προέρχονται από τις περιοχές Calama, Marva Elena και Tocopila. Επανεξετάζονται οι μάρτυρες, πέρα των καταθέσεων που έχουν κάνει στις αρχές και είναι στην διάθεση του κέντρου. Τα στοιχεία που συλλέγονται πλαισιώνονται από φωτογραφίες και βίντεο.

Η έρευνα του κέντρου κατέληξε στα εξής συμπεράσματα :

Οι εμφανίσεις στην Χιλή ξεκινούν στις 17 Μαρτίου του 2000, όταν ένα απέραντο φως σκεπάζει τον νυχτερινό ουρανό από την Calama έως την Marva Elena και την Tocopila. Οι επιθέσεις αρχίζουν από τα περίχωρα της Calama. Αυτές είναι μερικές από τις αναφορές :

-Ένας μάρτυρας βλέπει δύο φωτεινά αντικείμενα να κινούνται στην περιοχή λίγο πριν την εκδήλωση των επιθέσεων.

- Άλλος μάρτυρας που κινείται στην εθνική οδό Baquedano - Calama, βλέπει ένα αλλόκοτο πλάσμα να κομματιάζει μια αλεπού στην άκρη του δρόμου.

- Ένα λάμα και μια κατσίκα σκοτώνονται μυστηριωδώς μέσα στα κλουβιά τους σε ένα σχολείο μέσης εκπαίδευσης ( τα χρησιμοποιούσαν για μάθημα ζωολογίας ). Υπολογίστηκε ότι περίπου 17 λίτρα αίμα αφαιρέθηκαν από τα ζώα, και δημιουργήθηκε έντονος προβληματισμός για το πώς το Chupacabras κατάφερε να μπει και να βγει στα κλουβιά από ένα άνοιγμα το πολύ 30 εκατοστά και χωρίς να αντιληφθεί τίποτα ο νυκτερινός φύλακας του σχολείου.

- Ένας ποδηλάτης σταματά έξω από μια λέσχη κυνηγών όταν ακούει έναν στεναγμό. Πλησιάζοντας βλέπει ένα πλάσμα να έχει επιδοθεί σε αφαίμαξη ενός δύστυχου σκύλου. Το πλάσμα κινείται απειλητικά προς τον ποδηλάτη σέρνοντας ακόμα με τα νύχια του το σκοτωμένο ζώο. Ο ποδηλάτης έντρομος σπεύδει να απομακρυνθεί.

Αυτές οι αναφορές δεν γράφτηκαν στον τοπικό Τύπο, αλλά βγήκαν από την έρευνα.

Στην περιοχή της Marva Elena οι επιτροπές έρευνας έμειναν αρκετές ημέρες και συγκέντρωσαν πολλές αναφορές. Στην συνέχεια οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση, εύρεση και αποτύπωση ( με την μέθοδο της αντιγραφής με γύψο ) του ίχνους, της πατημασιάς των ζώων. Αυτό που ενδιέφερε ήταν να συγκριθούν αυτές οι πατημασιές με τις αντίστοιχες που βρέθηκαν κατά την διάρκεια των επιθέσεων στο Μαιάμι το 1996. Αυτό έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους ερευνητές τέτοιων φαινομένων : πώς είναι δυνατόν αυτά τα πλάσματα να εμφανίζονται μετά την πάροδο 4 ετών σε μια άλλη χώρα και γιατί συμβαίνει αυτό.

Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες δείγματα- ίχνη πατημασιάς των ζώων για ανάλυση, καθώς η περιοχή ήταν γεμάτη από αυτά. Μια ανακάλυψη ήταν εξέχουσας σημασίας για τους ερευνητές. Στην περιοχή διασταυρώνονται οι γραμμές ρεύματος υψηλής τάσης με τις γραμμές του τραίνου που χρησιμοποιούν τα μεταλλεία της περιοχής.

Σε κάποιο σημείο ανακάλυψαν τρεις παράξενες τρύπες περιμέτρου 60 εκατοστών και βάθους 30 εκατοστών, που σχημάτιζαν ένα τρίγωνο με απόσταση του πρώτου από το δεύτερο σημείο 4 μέτρα, και του δεύτερου από το τρίτο 7 μέτρα. Σαν τρίγωνο. Εκτίμησαν ότι στο σημείο αυτό είχε καθίσει ένα σκάφος ή οτιδήποτε άλλο, με περιφέρεια 30 μέτρα και βάρος τόσο ώστε να βυθίσει το έδαφος 25 εκατοστά.

Αυτό που τους συγκλόνισε ήταν ότι τα ίχνη των ζώων ξεκινούσαν από το σημείο εκείνο με κατεύθυνση προς την πόλη της Marva Elena. Μόνο προς τα εκεί και κανένα προς την αντίθετη ή πλάγια κατεύθυνση.

Οι επιστήμονες ερευνητές που ένα μεγάλο τμήμα των ερευνών τους αφορά το φαινόμενο των UFO εκτιμούν ότι το φαινόμενο των Chupacabras είναι αναπόσπαστο με αυτό των UFO. Οι συγκεκριμένοι ερευνητές απέκλεισαν τα Chupacabras να είναι αποτέλεσμα κάποιου γενετικού πειράματος ή να πρόκειται για κάποιο γνωστό ή άγνωστο ζώο.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Η έρευνα συνεχίζεται. Οι ερευνητές φτάνουν στην Marva Elena το Σάββατο 22 Ιουλίου, όπου πληροφορούνται ότι δύο μέρες πριν, στις 20 Ιουλίου και γύρω στις 8.30 το πρωί, η πολεμική αεροπορία της Χιλής έριξε μια βόμβα ανάμεσα στην Marva Elena και το Pedro Valdvvia. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που οι δονήσεις κατέστρεψαν πάρα πολλά τζάμια στην πόλη της Marva Elena. Η αναστάτωση και ο πανικός που προκλήθηκε ήταν μεγάλος, και όταν οι κάτοικοι αναζήτησαν την αιτία, οι δικαιολογίες που δόθηκαν από τον στρατό ήταν από αβάσιμες έως ελλιπείς: από το ότι η βόμβα απελευθερώθηκε τυχαία, ότι δεν υπήρξε βόμβα και ότι απλά το αεροπλάνο έσπασε το φράγμα του ήχου, μέχρι το ότι επιχειρήθηκε να χτυπηθεί μια φωλιά από γύπες. Η τελευταία δικαιολογία θα μπορούσε να θεωρηθεί αστεία - για ποιο λόγο να χτυπηθεί μια φωλιά από γύπες - αν δεν υπήρχε η μαρτυρία κάποιου κατοίκου που ισχυρίστηκε ότι είδε από απόσταση τις σιλουέτες κάποιων πλασμάτων, περίπου στην περιοχή που αργότερα βομβαρδίστηκε ( πρέπει να ρίχτηκαν περισσότερες από μια βόμβες ). Σίγουρα άλλη μια βόμβα εξερράγη κοντά στην πόλη Quillagua, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Marva Elena.

 Οι ερευνητές επιχείρησαν να κινηθούν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Pedro Valdvvia για να βρεθούν στο σημείο των εκρήξεων, αλλά δεν κατέστη δυνατόν αφού εμποδίστηκαν από την στρατιωτική αστυνομία. Ετσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Marva Elena. Τα ερωτήματα που προέκυψαν ήταν πάρα πολλά και συνδέονται σίγουρα με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων επιθέσεων Chupacabras στην περιοχή εκείνες τις ημέρες. Επιχειρήθηκε να χτυπηθούν κάποιες φωλιές Chupacabras στην περιοχή ; Τι ήταν αυτό που οδήγησε την Χιλιανή κυβέρνηση και τις αμερικανικές αντιπροσωπείες που εθεάθησαν στην περιοχή (και ήταν, όπως αναφέρθηκε, πολυπληθείς) σε αυτή την απεγνωσμένη κίνηση, που δεν έλαβε υπόψιν όχι απλώς τις ζημιές που προκλήθηκαν, αλλά και τις ανθρώπινες ζωές που απειλήθηκαν ; Για ποιο λόγο υπήρξαν τόσοι αμερικανοί στην περιοχή ; Πώς εξηγείται η ύπαρξη στο αεροδρόμιο της πόλης ιδιωτικού τζέτ που παρόλο που είχε γίνει παραλλαγή, σε κάποιο σημείο των φτερών του που προφανώς δεν καλύφθηκε φαινόταν το λογότυπο της ΝΑΣΑ ;

Οι ερευνητές του κέντρου της Calama δεν θα μπορούσαν να μην σταθούν και στο παλιό έθιμο ( έθιμο Las Ofrendas ( προσφορές των ερήμων ). Σύμφωνα με αυτό οι παλιοί Ινδιάνοι κάτοικοι της περιοχής έκαναν τις ζωικές προσφορές τους στους θεούς τους ( UFO σύμφωνα με το κέντρο ). Αυτοί αφού αποστράγγιζαν τα ζώα από το αίμα τους, τα επέστρεφαν στους Ινδιάνους για να καταναλώσουν την σάρκα τους. Στην συνέχεια έθαβαν τα κόκαλα κάτω από σωρούς από πέτρες. Στην περιοχή βρέθηκαν σωροί από πέτρες με οστά ζώων κάτω από αυτούς.

Ένα άλλο σημείο των ερευνών έχει να κάνει με μια οσμή που υπήρχε σε διάφορα σημεία των υπονόμων αλλά και άλλων στοών της πόλης της Marva Elena, οσμή που φαίνεται να είχε πολλά κοινά σημεία με αυτή που περιγράφουν διάφοροι μάρτυρες στις εμφανίσεις των Chupacabras.

Τα συμπεράσματα των ερευνών του κέντρου της Calama έρχονται μέσα από το πρίσμα των δικών του θέσεων περί ύπαρξης και δράσης UFO στην περιοχή. Ασφαλώς, δεν αποτελεί δεδομένη εξήγηση για το φαινόμενο των Chupacabras, αλλά ένα μέρος των θεωριών για την φύση του πλάσματος αυτού.


ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ. Νεκρό Chupacabra;

Στις 28 Αυγούστου του 2000. στο χωριό San Lorenzo, 154 χιλιόμετρα από την πόλη Malpaisillo, ο αγρότης Gorge Luis Tavalero κατορθώνει να σκοτώσει ένα πλάσμα που όπως ισχυρίζεται ήταν αυτό που σε διάστημα 15 ημερών είχε θανατώσει 25 πρόβατα δικά του και 35 ενός διπλανού αγρότη. Κατά μέσο όρο 5 ζώα κάθε βράδυ, από τα οποία αποστράγγιζε εντελώς το σώμα από αίμα. Όπως ισχυρίστηκε, μια εβδομάδα πριν είχε πληγώσει ένα ακόμα ζώο ( βρήκε ίχνη από αίμα ), όταν μια ομάδα από τρία πλάσματα επιτέθηκε στα κοπάδια του. Περιέγραψε ότι το ένα από τα πλάσματα ήταν κατάμαυρο, και ένας προς το κίτρινο. Το νεκρό ζώο που βρέθηκε, 80 μέτρα από τον φράχτη του Tavalero, είχε στο τμήμα του σώματός του που δεν είχε φαγωθεί από τους γύπες ένα κίτρινο χρωματισμό. Στο σημείο που θανατώθηκε το ζώο έσπευσαν εκατοντάδες κάτοικοι των γύρω περιοχών που τα κοπάδια τους αποδεκατίστηκαν από τις φονικές επιθέσεις των πλασμάτων. Ήταν σίγουροι ότι το ζώο αυτό δεν είχε καμιά σχέση με τα αγριόσκυλα της περιοχής, τα δόντια του ήταν κόκκινα και η όλη του συμπεριφορά της πλήρους αποστράγγισης του αίματος δεν έχει να κάνει με κανένα άλλο αρπακτικό ζώο της περιοχής.

Ο Gioccona Chevez, κτηνίατρος της πόλης Malpaisillo υποστήριξε ότι "το πλάσμα θα μπορούσε να είναι ένα υβρίδιο διαφόρων ειδών, που δημιουργήθηκε σε ένα εργαστήριο με την βοήθεια της γενετικής επιστήμης" . Στην επιτόπια έρευνά του, παρατήρησε τα ισχυρά και μεγάλα νύχια του που μαζί με τους μεγάλους κυνόδοντές του εξηγούσαν την αποτελεσματικότητα των επιθέσεών του εναντίον των θυμάτων του. Παρατήρησε επίσης ότι οι κόγχες των ματιών του ήταν πολύ μεγάλες σε σχέση με το κεφάλι, και επίσης οι διάφορες προεξοχές στους επάνω σπονδύλους ( πλάτη ) θυμίζουν λίγο την διαμόρφωση αυτών του κροκοδείλου. Αν και η όλη εμφάνιση του νεκρού ζώου είχε μειωθεί αρκετά από το φάγωμα της σάρκας του από τους γύπες ,ο σκελετός του έδειχνε να μοιάζει κάπως με αυτόν ενός μακρόστενου σκύλου, που αν ληφθεί υπόψιν το χρώμα του υπολοίπου της ουράς του είχε κίτρινη απόχρωση. Οι έμπειροι όμως κτηνίατροι και ερευνητές μπορούσαν να καταλάβουν ότι αυτό δεν είχε καμιά σχέση με σκύλο ή άλλο γνωστό ζώο.

Η εύρεση του νεκρού ζώου προκάλεσε τοπικό και διεθνές ενδιαφέρον, καθώς η δράση των Chupacabras είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή. Το σώμα μεταφέρθηκε στο τμήμα βιολογίας στο Εθνικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νικαράγουας , όπου προκάλεσε τέτοιο ενδιαφέρον ώστε εκτός από τους επισκέπτες, και οι ασθενείς, αψηφώντας την κατάστασή τους, έσπευσαν να το δουν. Την μελέτη ανέλαβε ομάδα με επικεφαλής τον βιολόγο Pedrarias Davila που επικέντρωσε την έρευνα και την εξαγωγή συμπερασμάτων κυρίως μέσω της ανάλυσης της δομής των οστών του πλάσματος, που μαζί με την οδοντοστοιχία του, το κρανίο του και τα νύχια του, βοηθούν στην κατάταξη και το προσδιορισμό του είδους του. " Μέσα σε μια εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε εάν είναι ένα ντόπιο είδος ή ένα είδος που δεν συναντιέται στην χώρα μας " .

Η απάντηση που δόθηκε μετά από λίγο καιρό, ότι πρόκειται για ένα ντόπιο είδος σκύλου , ήρθε να σκορπίσει πολλά ερωτηματικά παρά να δώσει απαντήσεις. Αν και το πανεπιστήμιο άφησε ανοιχτές τις πιθανότητες να προχωρήσει σε αναλύσεις και περαιτέρω έρευνες, ήταν φανερή μια προσπάθεια μεταστροφής της πραγματικότητας και ασάφειας για το εύρημα. Αυτό έγινε αντιληπτό και από διάφορες οργανώσεις που αντί να απογοητευτούν από τις ανακοινώσεις, έσπευσαν να επανεξετάσουν από μόνες τους τα γεγονότα και τα ευρήματα.

Ο πιο οργισμένος από όλους ήταν ο άνθρωπος που θανάτωσε το ζώο, ο Gorge Luis Taravela, ο οποίος ορκιζόταν ότι το ζώο που παρουσίασε αφού προηγουμένως υποτίθεται ότι εξέτασε το πανεπιστήμιο, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που παρέδωσε. Ο Tavalera ισχυρίζεται : " παρουσιάζουν έναν πλήρη σκελετό , ενώ εγώ είχα κρατήσει το μπροστινό πόδι, τα δόντια είναι λευκά ενώ σ' αυτό που παρέδωσα ήταν κόκκινα, είχα μετρήσει 22 δόντια ενώ τώρα παρουσιάζουν ένα ζώο με 40, το δέρμα του στα πόδια είναι πολύ περισσότερο από αυτό που είχε..! "

Ανεξάρτητα πάντως από την επίσημη θέση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ο βιολόγος Davila δεν ήταν αρνητικός στο ότι ενδεχομένως να έχουν να κάνουν με ένα μυστηριώδες πλάσμα. Ο Davila εξήγησε ότι η άγρια φύση της Νικαράγουας έχει τρία αιμοδιψή είδη αρπακτικών που μπορούν να αντλήσουν από αίμα τα θύματά τους, βοοειδή, άλογα, ακόμα και ανθρώπους. Παρόλ' αυτά, κανένα δεν σκοτώνει το θύμα του, αλλά μάλλον προσπαθεί να το κρατήσει ζωντανό διαχέοντας ένα αντιπηκτικό υγρό.

Ο Davila ήρθε σε επαφή με άλλους συναδέλφους του από χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, που συμφώνησαν ότι η μεσοαμερικανική πανίδα δεν περιλαμβάνει κανένα είδος σαν αυτό που περιγράφεται από τους μάρτυρες και μάλιστα που να έχει τέτοιες ικανότητες ώστε να σκοτώνει με εξαιρετική ευκολία δεκάδες πρόβατα και άλλα ζώα σε κάθε του επίθεση. Πάντως ο βιολόγος δεν πήρε θέση σε ότι αφορά στις απόψεις για πιθανά γενετικά πειράματα, τόσο στην επικράτεια της Νικαράγουας όσο και έξω από αυτή.

Ένας από του κτηνιάτρους που ασχολήθηκαν με το θέμα, υπολόγισε ότι για να προκληθεί ο θάνατος ενός προβάτου, το επιτιθέμενο ζώο πρέπει να απορροφήσει ενάμιση λίτρο αίμα, ενώ οι αρπακτικές νυκτερίδες Βαμπίρ μπορούν να απορροφήσουν μόλις ένα τέταρτο του λίτρου. Αυτό το συμπέρασμα απομακρύνει και την πιθανότητα για τις επιθέσεις αυτές να ευθύνονται οι νυχτερίδες Βαμπίρ.

Επίσης οι ανεξάρτητοι κτηνίατροι και οι ζωολόγοι, έθεσαν το Chupacabras εκτός της κατηγορίας των Canids, κλάδου της ζωολογίας που περιλαμβάνει και τα σκυλιά. Στην κατηγορία αυτή τα ζώα είναι κυνηγοί που πιάνουν το θήραμά τους χάρη στην ταχύτητα και πολλές φορές στην αντοχή τους. Η εμπειρία και η εκμάθηση είναι σημαντική γι αυτά τα ζώα, που είναι εύκολο να εξημερωθούν από τον άνθρωπο και να προσαρμοστούν κοντά σ' αυτόν. Έχει 12 κλάδους και 34 είδη μεταξύ των οποίων τα κογιότ, σκυλιά, αλεπούδες κλπ . τα οποία κυνηγούν με ταχύτητες μέχρι 75 χιλ/ώρα. Τα Chupacabras απέχουν πολύ από αυτήν την κατηγορία ( όπου και τα κατέταξε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νικαράγουα ).

Οι θεωρίες και οι ερμηνείες είναι πάρα πολλές. Από ένα ζώο που ήταν κρυμμένο στις ερήμους και τις σπηλιές μέχρι που άρχισε να πλησιάζει πιο κοντά στις κατοικημένες περιοχές και τις κτηνοτροφικές μονάδες, ένα είδος δεινόσαυρου που κατάφερε να επιζήσει, κάτι το εξωγήινο, ένας δαίμονας, ένα μεταλλαγμένο ζώο, ένα προϊόν της γενετικής επιστήμης, κλπ. Κανείς όμως δεν κατάφερε να δώσει μια πειστική και τεκμηριωμένη απάντηση. Ωστόσο οι επιθέσεις των Chupacabras στις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής συνεχίζονται. Η αλήθεια βρίσκεται εκεί ...


alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013