Η αύρα


Οι ερευνητές που έχουν µελετήσει το φαινόµενο συµφωνούν όλοι τους σε δυο τουλάχιστον θέσεις: η αύρα έχει σχήµα περισσότερο ή λιγότερο ωοειδές και ακολουθεί συνήθως (όχι όµως πάντα) το περίγραµµα του ανθρώπινου σώµατος. Άνθρωποι µε έκδηλη ζωντάνια έχουν πολύ δυνατή αύρα, η οποία "διαχέεται" πολύ περισσότερο γύρω από το φυσικό σώµα. 

Η σύνθεση της αύρας διαφέρει αναλόγως του ατόµου. Η υφή της, όπως το χρώµα και το µέγεθός της, δείχνει να αποκαλύπτει το βαθύτερο εσωτερικό κόσµο, την ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου. Μας δίνει συχνά πληροφορίες για το χαρακτήρα του, ενώ το σχήµα και το χρώµα της εκφράζουν την κατάσταση της υγείας αλλά και τη συναισθηµατική του διάθεση.

Η αύρα υφίσταται στο ανθρώπινο, το ζωικό και το φυτικό βασίλειο, δηλαδή µέσα σε κάθε πηγή ζωής. Κάθε οργανισµός εκπέµπει αυτό το τόσο περίεργο "φως" που επιστηµονικά θα µπορούσε να αποκαλείται ακτινοβολία ενέργειας. Κανείς µας δεν έχει συναίσθηση αυτής της ακτινοβολίας που ο ίδιος εκπέμπει, µπορούµε ωστόσο κάποιες φορές να νιώσουµε το φαινόµενο αυτό, χωρίς όµως να το δούµε. 'Ο, τι δήποτε εκπέµπουµε από µέσα µας ως συναίσθηµα, ευτυχία, χαρά, ικανοποίηση, θλίψη και πολλά άλλα συναισθήµατα, σχηµατίζει την ανάλογη αύρα, η οποία όπως είπαµε δεν είναι ορατή µε γυµνό µάτι. Η ένταση του διαχεωµένου "φωτός" εντοπίζεται στο ύψος του κεφαλιού και της πλάτης.

Το 1900, ο άγγλος Walter Kilner ανακάλυψε ότι σκεπάζοντας έναν καθρέφτη µε ένα λεπτό στρώµα δικυανίνης, ήταν δυνατό να δει κανείς την αύρα ενός ανθρώπου.

Το 1936, ο Otto Rahn έγραψε στο βιβλίο του "Η αόρατη ακτινοβολία των οργανισµών" ότι η αύρα αποτελείται από πολύ λεπτές υπεριώδεις ακτίνοβολίες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές µόνο υπό συγκεκριµένες προϋποθέσεις. O Rahn ανακάλυψε επίσης ότι µόνο ο κερατοειδής χιτώνας µας είναι ικανός να συλλάβει τέτοιες ακτινοβολίες. Οι θεωρίες του Kahn βρήκαν στη συνέχεια την απόδειξή τους µέσα στα περίφηµα πειράµατα που έγιναν µε τη µέθοδο της φωτογραφίας Kirlian.

Το ειδικό αυτό σύστηµα φωτογράφησης ανακαλύφθηκε τελείως τυχαία από τον Seymyon Kirlian το 1949. Η µέθοδός του επέτρεπε να φωτογραφηθεί η αύρα ενός φυτού ακόµα και αν κάποια από τα φύλλα του είχαν προηγουµένως κοπεί. Η αύρα φαινόταν στη θέση των φύλλων που έλειπαν, "περιβάλλοντάς" τα σαν να βρίσκονταν ακόµα εκεί ! Ο Kirlian δούλευε για τους Ρώσους, προσπαθώντας τη συγκεκριµένη στιγµή να επιδιορθώσει κάποια µηχανήµατα ανίχνευσης ηλεκρισµού. Επιδιορθώνοντας ηλεκτρόδια που είχε τοποθετήσει σε κάποιον εθελοντή που είχε βάλει να καθήσει σε µια καρέκλα, διαπίστωσε έκπληκτος ότι παράξενα φώτα εκπέµπονταν από τη µεριά της καρέκλας. Από τη φύση του περίεργος για κάθε τι που συνέβαινε γύρω του, ο Kirlian φωτογράφησε το παράξενο αυτό φαινόµενο και µε τον τρόπο αυτό κατάλαβε ότι οι ακτινοβολίες κάποιων µορφών ενέργειας µπορούσαν να αποτυπωθούν στο φωτογραφικό φιλµ. Έκτοτε, η µέθοδος Kirlian χτησιµοποιείται ευρέως για εργαστηριακούς πειραµατισµούς. Έτσι ακριβώς έγινε εφικτό να µελετηθεί από κοντά το φαινόµενο της Αύρας.

Φέρνοντας στο νου µας πρόσωπα αγίων της θρησκείας µας, θα διαπιστώσουµε ότι σχεδόν όλοι παρουσιάζονται µε φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι. Μπορεί λοιπόν κανείς να υποθέσει ότι η πνευµατική ανύψωση ενός ανθρώπου κάνει την αύρα του ορατή από τους γύρω του. Αναλόγως της φυσικής κατάστασης, αλλά κυρίως της υγείας ενός οργανισµού, το σχήµα της διαφοροποιείται. Οι ραβδώσεις της, τα επίπεδά της, δείχνουν καλοσχηµατισµένα όταν το άτοµο χαίρει υγείας, ενώ γίνονται καµπύλες και µαλθακές όταν το άτοµο δεν είναι υγιές ή όταν βρίσκεται σε άσχηµη φυσική κατάσταση.


Οι µύστες ανακάλυψαν ότι οι φωτεινές αυτές λαµψεις προέρχονταν από κάποια συγκεκριµένα σηµεία νεύρων, τα οποία δεν ήταν εδώ και αιώνες διόλου άγνωστα στους βελονιστές. Η περίφηµη αρχαία κινέζικη ιατρική χρησιµοποιεί βελόνες προκειµένου να επανα-ισορροπήσει τις ενέργειες µέσα στο ανθρώπινο σώµα. Είναι πολύ πιθανό, οι πρώτοι κινέζοι βελονιστές να ανακάλυψαν αυτά τα νευρικά κέντρα και τους στρατηγικούς κόµβους τους παρατηρώντας την αύρα του ανθρώπου...

Οι εκποµπές φωτός που συνθέτουν την αύρα και που βγαίνουν από κάθε ζωντανό οργανισµό, συνεχίζουν να υπάρχουν ακόµα κι όταν το σώµα που τις παρήγαγε φεύγει από τη συγκεκριµένη περιοχή. Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι δείχνουν να "νιώθουν" τις δονήσεις ενέργειας που προέρχονται από αυτές τις εκποµπές. Στα ζώα, το χάρισµα αυτό είναι πολύ διαδεδοµένο. Τα ζώα πιάνουν σχεδόν όλες τις ακτινοβολίες που προέρχονται από τον άνθρωπο, χαρά, συγκίνηση, θλίψη, φόβο. Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους τα κατοικίδια, ειδικότερα ο σκύλος και η γάτα, βρίσκονται συναισθηµατικά τόσο κοντά στα αφεντικά τους. Λέγεται ότι τα παιδιά επίσης, ακόµα άφθαρτα και αυθόρµητα, είναι σπουδαίοι δέκτες τέτοιων φαινοµένων, γιατί το πνεύµα τους είναι ελεύθερο και ακόµα αντιδογµατικό.

Οι ερευνητές έχουν προ πολλού διαπιστώσει ότι ακτινοβολίες εκπέµπονται από τη ροή του αίµατος όταν υπάρχουν ανοιχτές πληγές. Και ότι επίσης η ηλεκτρική δραστηριότητα εκείνες τις στιγµές δεκαπλασιάζεται. Κάθε ύλη αποτελείται από µόρια και µικροάτοµα τα οποία έρχονται σε ισορροπία και αρµονία µέσα από µια συγκεκριµένη συχνότητα δονήσεών τους. Αυτή ακριβώς η συχνότητα δονήσεων διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται και µέσα στην αύρα µας...

Οι µπαταρίες, οι κάµερες,οι ανιχνευτές υπέρυθρων και όλες οι µηχανές δεν µπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ενέργεια, ενώ αντιθέτως οι ζωντανοί οργανισµοί δηµιουργούν κατά κάποιο τρόπο µόνοι τους τη δική τους ενέργεια, υπό την καθοδήγηση ενός κέντρου ελέγχου: του εγκεφάλου τους. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η ενέργεια είναι υποχρεωτικά αόρατη. Σύµφωνα µε την παρατήρηση, η αύρα φέρει µέσα της πολλά χρώµατα και σύµφωνα µε τους µύστες, το µπλε συµβολίζει την πίστη και την αφοσίωση, το κόκκινο την επιθετικότητα, το άσπρο την αγνότητα, το πράσινο τη ζήλια και το γκρι την αρρώστεια. Πειράµατα που έγιναν κατ' εξακολούθηση σε κουνέλια πιστοποιούν όλα αυτά. Κουνέλια που είχαν επιτηδείως στρεσαρισθεί από τους ερευνητές εξέπεµπαν µια πορφυρή ¨λάµψη" ενώ όταν τελούσαν υπό κατάσταση ηρεµίας, οι λάµψεις ήταν µπλε.

Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, ο άνθρωπος µπορεί να έχει µια αύρα η οποία αλλάζει χρώµα αναλόγως του βαθµού των συγκινήσεών του αλλά και των δοκιµασιών
µέσα από τις οποίες περνά. Λέγεται ότι άτοµα σε αρµονία µε την ύπαρξή τους µπορούν
να διακρίνουν την αύρα των γύρω τους. Εδώ να αναφέρουµε το παράδειγµα ενός ανθρώπου που απ' ότι λεγόταν µπορούσε χωρίς να καταβάλει καµιά προσπάθεια να βλέπει την άυρα όλων των ανθρώπων. Μια µέρα, εβρισκόµενος στο ασανσέρ ενός µεγάλου κτιρίου, διαπίστωσε έντροµος ότι κανένας από τους υπόλοιπους µέσα στο ασανσέρ δεν είχε αύρα. Μετά από λίγο βγήκε από το ασανσέρ, ακόµα προβληµατισµένος από το αλλόκοτο της υπόθεσης. Πέντε λεπτά αργότερα, το ασανσέρ έπεσε και διαλύθηκε µε πάταγο σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες του... Μπορούµε, όπως κάποιοι το κάνουν, να πούµε ότι όταν ο θάνατος είναι επικείµενος, οι εκποµπές αύρας σταµατούν;

Μια περίπτωση τελείως διαφορετική είναι εκείνη µιας νεαρής γυναίκας, µητέρας ενός κοριτσιού, που διαπίστωσε µια µέρα ότι το σώµα της κόρης της ήταν τυλιγµένο µέσα σε ένα φωτοστέφανο. Όπως αναφέρθηκε, ποτέ πριν δεν είχε συµβεί αυτό και η µητέρα παρατηρούσε έντροµη το φαινόµενο. Την επόµενη ηµέρα, το παράξενο φως δεν υπήρχε πια. Την αµέσως επόµενη ηµέρα, το κοριτσάκι πέθανε από πολιοµυελίτιδα. Στην περίπτωση αυτή, η ασθένεια ( καθώς επέφερε σιγά σιγά το θάνατο ) είχε επιβληθεί τόσο πολύ στο σώµα του κοριτσιού, που η αύρα ( εκείνη που προκλήθηκε από την ασθένεια ) έγινε λόγω της έντασής της ορατή...

Όσο και να φαίνεται περίεργο, πολύ συχνά, µπορούµε να δούµε τις αύρες άλλων ανθρώπων, δεν δίνουµε όµως προσοχή. Η αύρα του καθενός από εµάς αντανακλά εκείνο που είµαστε στην πραγµατικότητα. Η οµορφιά της και το σχήµα της δείχνουν ποιοι είναι οι εσωτερικοί εκείνοι παράγοντες που µας διέπουν χαρίζοντάς µας αρµονία ή στρες. Μια µορφη" αύρα αντλεί την οµορφιά της µέσα από την ποιότητα της ζωής µας: διατροφή, ξεκούραση, υγεία, φυσική κατάσταση, απουσία καταχρήσεων...


Η φυσική µας υπόσταση λοιπόν πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία µε την πνευµατική. Κάποιοι άνθρωποι µπορούν να "πιάσουν" την αύρα άλλων ανθρώπων µε τη βοήθεια της ψυχικής τους όρασης. Κάποιοι άλλοι όµως, µπορούν επίσης να την αντιληφθούν, µε την συνεχή εξάσκηση του µυαλού τους αναπτύσσοντας τις εκπληκτικές ψυχικές δυνάµεις που άντλησαν από µέσα τους.


alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013