Υπέρθερμη βιόσφαιρα

Για πολλούς η ιδέα πως υπάρχουν πλάσματα που ζουν στα σκοτεινά βάθη της γης φαίνεται αδιανόητη. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια διάφορες ανακαλύψεις απέδειξαν ότι πράγματι υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί στα βάθη της γης, όπως κάποια βακτήρια, που δε χρειάζονται φως για αν αναπτυχθούν.

Η επικρατούσα θεωρία είναι ότι τα πλάσματα αυτά ζούσαν κάποτε στην επιφάνεια, αλλά, για άγνωστους λόγους, εισέβαλλαν στα έγκατα του πλανήτη και μεταλλάχτηκαν για να επιβιώσουν στις νέες συνθήκες. Σύμφωνα όμως με τον τόμας γκολντ, επίτιμο καθηγητή της αστρονομίας του πανεπιστημίου του κόρνελ και συγγραφέα του βιβλίου the deep hot biosphere, συνέβη ακριβώς το αντίθετο: οι πρώτοι οργανισμοί ζούσαν κάτω από το έδαφος και στη συνέχεια ανέβηκαν στην επιφάνεια. Άρα εμείς δεν είμαστε παρά μια πετυχημένη επιφανειακή διασκευή της ζωής.


Ο γκολντ υποστηρίζει ότι οι γεωλόγοι έχουν κάνει λάθος όσον αφορά την προέλευση των ορυκτών καυσίμων, δηλαδή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ οι βιολόγοι αστόχησαν στις θεωρίες τους για την προέλευση της ζωής. Για τον ίδιο η ζωή δεν παράγει υδρογονάνθρακες παράγουν τη ζωή. Κατά τη διαδικασία σχηματισμού του πλανήτη μας εγκλωβίστηκαν πολύπλοκοι υδρογονάνθρακες στο εσωτερικό του, οι οποίοι τελικά δημιουργήθησαν και τους πρώτους μικροοργανισμούς.

Με βάση λοιπόν τη νέα θεωρία του καθηγητή του κόρνελ ο «κήπος της εδέμ» βρίσκεται στα έγκατα της γης.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013