Ένα κουνέλι βαμπίρ, ένας διάβολος σκύλος και άλλες ιστορίες

 

Οι ιστορίες της μυθολογίας, της λαογραφίας και της μυθοπλασίας είναι κοινά στο ιστορικό μας περιβάλλον. Από ένα κουνέλι βαμπίρ που σκαρφαλώνει πάνω από μια πόρτα στο Νιούκαστλ μέχρι τον διάβολο του εκτυπωτή που σκύβει σε ένα κατάστημα της Υόρκης, μια υπερφυσική αύρα μπορεί να βιωθεί σε όλη την Αγγλία.


The Vampire Rabbit of Newcastle

Το «κουνέλι βαμπίρ» του Νιούκαστλ κάθεται απειλητικά πάνω από την περίτεχνη τοξωτή πόρτα ενός εμπορικού κτιρίου του 20ου αιώνα. Βρέθηκε δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Νιούκαστλ, η παρουσία αυτού του θηρίου με κυνόδοντα, άγρια ​​μάτια, που ρουφά το αίμα είναι κάτι σαν μυστήριο. Ο τοπικός μύθος λέει ότι ο κυνηγεμένος θηρίο κάποτε επιτέθηκε σε ληστές ταφών και τους ρούφηξε το αίμα. Άλλοι λένε ότι προοριζόταν να είναι ένας λαγός (που πιθανόν να συμβολίζει την άνοιξη και τον ερχομό του Πάσχα) του οποίου τα αυτιά ήταν τοποθετημένα προς τα πίσω.


Printer's Devil, York

Σχετικά με το θέμα των περίεργων πλασμάτων που κατοικούν σε μη χαρακτηριστικές τοποθεσίες, ένας έντονο κόκκινος διάβολος μπορεί να βρεθεί να σκύβει σε μια γωνία του No 33 Stonegate στο Γιορκ, που παλαιότερα ήταν εγκαταστάσεις εκτυπωτών. Αυτή η περιοχή του Γιορκ ήταν κάποτε διάσημη για τα βιβλιοπωλεία και τα τυπογραφεία της και ο διάβολος αυτού του τυπογράφου πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τον νεότερο μαθητευόμενο σε εργαστήριο τυπογραφίας. Πήρε το φταίξιμο όταν οτιδήποτε γράφτηκε λάθος, και λέγεται ότι ήταν άτυχο να τον κοιτάξει κατευθείαν στα μάτια.

Ο διάβολος του τυπογράφου πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τον νεότερο μαθητευόμενο σε εργαστήριο τυπογραφίας. Λέγεται ότι είναι άτυχος να τον κοιτάξουμε κατευθείαν στα μάτια. 

Black Shuck

Οι ιστορίες του τερατώδους μαύρου σκύλου που είναι γνωστός ως Black Shuck είναι από καιρό μέρος της τοπικής λαογραφίας στις πόλεις Bungay και Blythburgh. Λέγεται ότι περιπλανιέται στις ακτές και την ύπαιθρο της Ανατολικής Αγγλίας. Το θρυλικό θηρίο άφησε το στίγμα του για πρώτη φορά στις 4 Αυγούστου 1577, κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης λειτουργίας. Λέγεται ότι ξέσπασε από τις πόρτες της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας σε ένα χτύπημα βροντής, αφαιρώντας τη ζωή ενός άνδρα και ενός αγοριού. Καθώς έφευγε, έξυσε τις επιφάνειες της βόρειας πόρτας και περίεργα σημάδια εγκαυμάτων φαίνονται ακόμα και σήμερα εκεί.


Combe Gibbet, Hungerford

Τέσσερα μίλια νότια του Χάνγκερφορντ βρίσκεται η τοποθεσία ενός σπάνιου διπλού αγγείου (ένας σταθμός για απαγχονισμούς ανθρώπων ή πτωμάτων), που στέκεται 25 πόδια ψηλά στην κορυφή του Inkpen Beacon. Ανεγέρθηκε το 1676, το αγγείο χρησιμοποιήθηκε για να εκθέσει τα πτώματα δύο ντόπιων που είχαν θανατωθεί τον 17ο αιώνα. Ο George Broomham και η Dorothy Newman είχαν σχέση και κρεμάστηκαν για τη δολοφονία της συζύγου του George Martha. Το γκίμπετ έμεινε όρθιο για να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους άλλους και να τους αποτρέψει από τη διάπραξη εγκλημάτων.


Κάστρο Farleigh Hungerford

Το κάστρο Farleigh Hungerford χτίστηκε τον 14ο αιώνα και κατοικήθηκε για 300 χρόνια από την οικογένεια Hungerford. Μέσα στο κάστρο υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι θησαυροί του παρελθόντος της οικογένειας και βαθιά μέσα στην κρύπτη μπορείτε να βρείτε την καλύτερη συλλογή της Βρετανίας από ανθρωπομορφικά, «ανθρωπόμορφα» μολύβδινα φέρετρα.


Σπήλαια Hellfire, West Wycombe

Τα σπήλαια της Hellfire είναι ένα μέρος όπου ο μύθος και η πραγματικότητα μπλέκονται. Αυτό το δίκτυο τεχνητών σπηλαίων πήρε το όνομά του από τη διαβόητη Λέσχη Hellfire, που αποτελείται από υψηλόβαθμα μέλη της κοινωνίας, ευγενείς και πολιτικούς, που πιστεύεται ότι συμμετείχαν σε παγανιστικές τελετές, όργια και μαύρη μαγεία βαθιά μέσα στις σπηλιές. Τα σπήλαια λειτουργούν πλέον ως τουριστικό αξιοθέατο και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούν εστία παραφυσικής δραστηριότητας.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013