Η Αρκτική Ωκεάνια έρευνα αποκαλύπτει το χαμένο κόσμο

ΟΣΛΟ, Νορβηγία (Reuters) .
μια νέα έρευνα στα βάθη του με πάγο καλυμμένου αρκτικού ωκεανού θα μπορούσε να αποκαλύψει έναν χαμένο κόσμο των απολιθωμάτων διαβίωσης και των εξωτικών νέων ειδών οπωςτο γιγαντιαίο καλαμάρι.


Το διεθνές σχέδιο θα περιλάβει την εξέταση μιας αβύσσου 12, 470ft από τον Καναδά που περιγράφεται από τους υπεύθυνους του προγράμματος ως το παγκόσμιο παλαιότερο θαλάσσιο νερό.
Οι επιστήμονες στο πρόγραμμα, που οδηγούνται από το πανεπιστήμιο της Αλάσκας,


προγραμματίζουν να χρησιμοποιήσουν τα υποβρύχια ρομπότ και sonar για να ανακαλύψουν τη ζωή στον ψυχρό αρκτικό ωκεανό όπου λένε πολλά είδη μπορεί να διατρέξουν τον κίνδυνο από την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Αυτό είναι το παγκόσμιο ψυγείο όπου η αλλαγή έχει συμβεί πολύ πιό αργά απ'ό, τι σε άλλους ωκεανούς, λει ο εν λόγω ερευνητής Russ Hopcroft στο πανεπιστήμιο της Αλάσκας.



Ο Ron O'Dor, προϊστάμενος επιστήμονας της CoML, σκέφτηκε ότι τα αρκτικά ύδατα μπορουν να κρύψουν τα πλάσματα που ήταν γνωστά μόνο από τα απολιθώματα, όπως τα trilobites που άκμασαν 300 εκατομμύριο έτη πριν.



Περίπου 7.000 είδη είναι ήδη γνωστά από τις ρωσικες έρευνες στον αρκτικό ωκεανό.
Δεν αποκλειεται ο αριθμος αυτος να διπλασιασθει.
Οι ερευνες λοιπον θα ενταθουν τους επομενους μηνες και ισως μας δωσουν και αλλα αγνωστα ειδη, στον μυστηριωδη κοσμο του βυθου της Αρκτικης.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013