Οι πρώτοι άνθρωποι στην Αμερική




Οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στην Αμερική ήταν 70 άνδρες και οι οικογένειές τους, αποκαλύπτει γενετική ανάλυση σε Ινδιάνους και ασιάτες συγγενείς τους.
περίπου 200 άτομα κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ταξίδι, το οποίο πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν από 14.000 χρόνια διαμέσου μιας γέφυρας ξηράς ανάμεσα στη Σιβηρία και την Αλάσκα, η οποία αργότερα καταποντίστηκε.
η διαδρομή μέσα από τους πάγους πρέπει πάντως να ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.


Όπως εξηγεί το Nature.com, η Τζόντι Χέι, και οι συνεργάτες του στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσι ανέλυσε δείγματα αυτόχθονων Αμερικανών και πληθυσμών από τη βορειοανατολική Ασία και συνέκρινε εννέα περιοχές του DNA τους.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι ο προγονικός ασιατικός πληθυσμός αριθμούσε περίπου 9.000 άτομα σε αναπαραγωγική ηλικία, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των Ινδιάνων ήταν 99% μικρότερος.
Πάντως η Δρ Χέι τονίζει ότι η έρευνά της δεν δίνει πλήρη εικόνα.
Εκτός από τη συγκεκριμένη μετανάστευση που εξετάστηκε, πιθανότατα υπήρξαν και άλλα κύματα αποίκων, που έφτασαν στην ήπειρο μετά τους Ασιάτες.

Πάντως από τη στιγμή που έφτασαν στην Αμερική, οι άποικοι αυξήθηκαν ταχύτητα σε αριθμό και εξαπλώθηκαν και στη Νότιο Αμερική.
Αρχαιολογικά ευρήματα από το Μόντε Βέρντε της Χιλής υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι έφτασαν εκεί λίγους μόνο αιώνες μετά την άφιξή τους στην ήπειρο.
Παραμένει άγνωστο, ωστόσο, αν οι πρώτοι άποικοι επέστρεψαν στην Ασία και αναπαρήχθησαν εκεί, καθώς και αν αργότερα υπήρξαν μεγαλύτερα κύματα μετανάστευσης.
Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS Biology.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013