Eφιαλτικές προφητείες των Μάγια για την πρόσφατη διάβαση της Αφροδίτης


Το πρωί της τρίτης 8 Ιουνίου 2004, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του βόρειου ημισφαιρίου της γης, είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ένα όχι και τόσο συχνό φαινόμενο, που οι αστρονόμοι το είχαν παρατηρήσει για τελευταία φορά το 1882: την διέλευση της αφροδίτης μπροστά από τον ηλιο. πέρα όμως απ’ την αστρονομική του σημασία, ίσως να υπάρχει και μια άλλη, πιο απόκρυφη, αλλά και πιο «πρακτική» για τη ζωή μας, καθώς σύμφωνα με προφητείες των μάγια, η συγκεκριμένη αυτή διέλευση ίσως είναι προάγγελος μεγάλων αλλαγών στη ζωή μας· αλλαγών που συνδέονται με παγκόσμιας κλίμακας καταστροφές!


Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Carlos Barrios, ο οποίος είναι ιερέας των Μάγια, αυτού του τόσο άγνωστου και μυστηριακού πολιτισμού, του οποίου οι απόκρυφες επιστήμες φαίνεται να είχαν γνωρίσει σημαντική άνθιση. Ο Carlos Barrios θεωρείται θεματοφύλακας των παραδόσεων και των προφητειών του αρχαίου αυτού λαού στον σύγχρονο κόσμο και είναι ο συγγραφέας ενός σχετικού βιβλίου με τίτλο ”Kam Wuj: El Libro del Destino”, το οποίο αποτελεί μια αναφορά στις αστρολογικές γνώσεις και τις προφητείες των Μάγια. Είναι επίσης ο διευθυντής ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα το Santa Fe, στο Νέο Μεξικό των Η.Π.Α., που φέρει την επωνυμία “ Saq'' Be” (στην γλώσσα των Μάγια μεταφράζεται ως «Λευκός Δρόμος στο Ιερό Μονοπάτι» και αναφέρεται επίσης στο πυκνό σύμπλεγμα αστέρων του κέντρου του Γαλαξία μας).

Τι λένε όμως για την Αφροδίτη και την πορεία της τα ιερά βιβλία των Μάγια, οι οποίοι φαίνεται να είχαν «τρέλα» με την παρατήρησή της και της απέδιδαν ένα μυστικιστικό και απόκρυφο ρόλο;

Κατ αρχάς το ιερό βιβλίο των Μάγια-Κιτσέ, το «Πόπολ Βουχ», αναφέρει ότι πολύ παλιά, στα χρόνια που την Γη κατοικούσε μια άλλη ανθρωπότητα – οι «Ξύλινοι Άνθρωποι» - η Αφροδίτη (Wukub Kaquix) προσπάθησε να πάρει τη θέση του «Πατέρα Ήλιου» (όπως στο φαινόμενο της 8ης Ιουνίου;). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κατακλυσμιαία φαινόμενα και καταστροφές, που προκλήθηκαν απ’ τους γιους της: τον Cabracan και τον Zipacna.

Υπάρχουν όμως και άλλες αναφορές, οι οποίες έφτασαν μέχρι σήμερα όταν, το 1987 τις αποκάλυψε ο Don Pascual ένας σοφός της φυλής του Αετού (της πιο αρχαίας φυλής των Μάγια μαζί με αυτήν των Qanjobal). Σύμφωνα με αυτές, κάποτε συνέβη μια πρόσκρουση ενός άλλου αστρικού σώματος (αστεροειδή;) πάνω στην Αφροδίτη, με αποτέλεσμα ο πλανήτης να βγει απ’ την τροχιά του. Το γεγονός αυτό είχε δραστική επίδραση σε όλο το ηλιακό σύστημα και φυσικά στη Γη μας, της οποίας άλλαξε η «ορθότητα» (μήπως εννοείται με αυτό κάποια αλλαγή της κλίσης του γήινου άξονα;). Έτσι η Αφροδίτη στράφηκε κατά της ουράνιας κυριαρχίας του Ήλιου και της Σελήνης και απαίτησε απ’ τους ανθρώπους να λατρεύουν αυτήν και τους γιους της (τον Cabracan και τον Zipacna).

Όμως ο μεγάλος HUN AB KU επανέφερε την Αφροδίτη στη θέση της και έτσι έλαμψαν ξανά και δοξάστηκαν ο Ήλιος και η Σελήνη. Η Αφροδίτη περιορίστηκε στο να είναι το πρώτο άστρο που βλέπουμε στο νυχτερινό ουρανό.

Πλούσιες πληροφορίες για την Αφροδίτη μπορούν να εξαχθούν και από άλλα κειμήλια των Μάγια, όπως το ιερό τους ημερολόγιο (Τζολκίν), ο «Κώδικας των Μάγια» ή ο λεγόμενος «Κώδικας της Δρέσδης». Σε αυτά καταγράφονται πολλές συνοδικές φάσεις, κύκλοι και διαβάσεις της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο, ενώ γίνονται και χιλιάδες υπολογισμοί για σεληνιακές και ηλιακές εκλείψεις. Φαίνεται ότι οι Μάγια υπήρξαν εξέχοντες αστρονόμοι.

Δυστυχώς όμως αυτές οι αποκαλυπτικές πληροφορίες συνοδεύονται και από προβλέψεις και προφητείες που παραπέμπουν στην «Αποκάλυψη». Σύμφωνα με αυτές όταν η Αφροδίτη θα περάσει μπροστά από το πρόσωπο του Ήλιου, στη Γη θα συμβούν κατακλυσμοί, πόλεμοι, μαζικές καταστροφές, πείνα, επιδημίες και γενικά κοσμοϊστορικές μεταβολές, που θα αλλάξουν τη ζωή της ανθρωπότητας πάνω στον πλανήτη, αλλά και τον πλανήτη τον ίδιο !

Μήπως λοιπόν αυτή η διάβαση της 8ης Ιουνίου είναι η μοιραία; Αν δεχθούμε κάποια απαισιόδοξα σενάρια, αλλά και αν δούμε με ψύχραιμο μάτι την σημερινή κατάντια του πλανήτη μας, ίσως τα πράγματα να είναι όντως τραγικά. Και γιατί όχι, αφού σήμερα μαίνονται τόσοι πόλεμοι, υπάρχει τόσο έντονη μόλυνση του περιβάλλοντος, νέες ασθένειες που τείνουν να εξελιχθούν σε επιδημικές, αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, αλλά και μπόλικο «σκοτάδι» στις καρδιές των ανθρώπων, καθώς ανθούν οι διακρίσεις, οι φονταμενταλιστικές ιδεολογίες και η τρομοκρατία και από τη άλλη η αδιαφορία, η παθητικότητα και η άκρατη δίψα για πλούτη και δόξα.

Ας λάβουμε επίσης υπόψη ότι για τους Μάγια, η Αφροδίτη ήταν ο «Αγγελιοφόρος» και οι κύκλοι της λαμβάνονταν υπόψη για την κατάρτιση του ιερού τους ημερολογίου (Τζολκίν) και για τον υπολογισμό ενός μεγάλου κοσμικού κύκλου που με βάση τα αρχεία τους ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου του 3114 π.Χ. και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μ.Χ. Έτσι φτάνουμε στο τέλος μιας εποχής και στην αρχή μιας άλλης, για την οποία ευτυχώς υπάρχουν ελπιδοφόρες προφητείες που αναφέρονται σε μια ανθρωπότητα που σταδιακά θα κατακτήσει την ειρήνη, την αρμονία, την ισορροπία, τη σοφία και τη δικαιοσύνη.

Σημ. Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στην πρώτη έκδοση του alito το έτος 2005

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013