Ο κώδικας - γρίφος και το Άγιο Δισκοπότηρο

Για 250 χρόνια η κρυπτογραφική επιγραφή στο Shepherd's Monument στην πολιτεία "Lord Lichfield's Shugborough" στο Staffordshire, έχει σπαζοκεφαλιάσει τα μυαλά των Βρετανών θεολόγων, ιστορικών και επιστημόνων. Αλλά ένας ανώνυμος Αμερικανός ερευνητής ανακάλυψε, όπως ισχυρίζεται, τί κρύβεται πίσω από τα γράμματα, D.O.U.O.S.V.A.V.V.M, της επιγραφής!

Η απάντηση εμφανίζεται ως "Ιησούς (ως Θεότητα) Προκαλεί" - ένα μήνυμα που υπάρχει από την χριστιανική ομάδα "Priory of Sion", η οποία αναγκάστηκε να κρατήσει επτασφράγιστα τα μυστικά της, αφού η Εκκλησία της Αγγλίας την θεώρησε αιρετική. Οι πρώτες εντυπώσεις μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα, αφού απογοητεύονται όσοι πίστευαν έως τώρα ότι αυτή η επιγραφή σχετιζόταν με την ανεύρεση του Άγιου Δισκοπότηρου, την κούπα την οποία χρησιμοποίησε ο Ιησούς στον Μυστικό Δείπνο. Αλλά από την άλλη η ομάδα "Priory of Sion" θεωρείται ως πνευματικός διάδοχος των "Ναϊτών Ιπποτών", που ήταν γνωστοί ως οι Φύλακες του Άγιου Δισκοπότηρου, κι έτσι η ελπίδα ότι η επιγραφή σχετίζεται με το Άγιο Δισκοπότηρο, ανανεώνεται.


Το πέτρινο μνημείο, χτίστηκε, γύρω στο 1748 και περιέχει μια ανάγλυφη φράση του Nicholas Poussin "Les Bergers d''Arcadie II" αλλά αντίστροφα.

Από κάτω από αυτήν την φράση βρίσκεται η κωδικοποιημένη επιγραφή με τα μυστηριώδη λατινικά γράμματα. Ο ερευνητής που λέει ότι αποκωδικοποίησε την επιγραφή διάβασε την φράση "Jesus H Defy" αλλά το γράμμα "Η" συμβολίζει τον Χριστό για αυτό και το μεταφράζει "ως Θεότητα". Κατά κάποιον τρόπο το νόημα είναι η πρόκληση, η αψήφιση, ενάντια στους επικρατούντες Χριστιανικούς κανόνες.Αυτή η θεωρία αποκτά περισσότερο βάρος από την πεποίθηση ότι ο Poussin ήταν ένας Μέγας Διδάσκαλος των Ναϊτών Ιπποτών.

Πριν 6 μήνες, ειδικοί στην αποκωδικοποίηση, που βοήθησαν πολύ στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους, προσπάθησαν κι αυτοί να λύσουν το μυστήριο της επιγραφής, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Και το μυστήριο, συνεχίζεται....
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013