Το μυστήριο του Γκλαστονμπέρι

Πόσο τυχαίο είναι ότι σε συγκεκριμένα μέρη συμβαίνουν παράξενα και ανεξήγητα πράγματα; 
είναι εντελώς συμπτωματικό ότι μερικές τοποθεσίες λειτουργούν ως πόλος έλξης για προσκυνητές και πνευματιστές;

χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γλαστονμπέρι, στη νοτιο-δυτική Βρετανία, για το οποίο υπάρχουν πλήθος παραδόσεων και θρύλων. Ένα μέρος που κατά την προϊστορική περίοδο ήταν τόπος ταφής νεκρών!

σύμφωνα με ένα θρύλο ο Ιησούς επισκέφθηκε το ομώνυμο χωριό συνοδευόμενος από τον θείο του, ιωσήφ της αριμάθειας, ενώ σύμφωνα με άλλο θρύλο μοναχοί έκρυψαν στα δάση του το Ιερό δισκοπότηρο προκειμένου να το σώσουν από τα χέρια των ναζί.

η βρετανική μυθολογία και ιστορία, μπλέκοντας τις χρονολογίες, φέρουν το γκλαστονμπερι θέατρο δράσης για τον βασιλιά αρθούρο, την ετεροθαλή αδελφή του, μοργκάνα λε Φε, τη βασίλισσα γκουινεβίρ και το μάγο μέρλιν.

στα δάση όπου ο βασιλιάς αρθούρος απώθησε τους γερμανούς εισβολείς κατέφυγε και ο μάγος μέρλιν αναζητώντας το κατάλληλο περιβάλλον για να εξασκήσει τις μαντικές του ικανότητές. η περιοχή συνεχίζει να προσελκύει μέχρι σήμερα, εκτός από τους λάτρεις της ροκ μουσικής -που συγκεντρώνονται κάθε καλοκαίρι για το ομώνυμο φεστιβάλ - πλήθος πνευματιστών και θεραπευτών, που εγκαθιστούν εκεί τα κέντρα ερευνών τους.

alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013